Заразените с COVID-19 по света вече са над 785 хиляди

Починалите от заразата са близо 38 хиляди
31 мар 2020 10:52, Ния Христова
7
 Заразените с COVID-19 по света вече са над 785 хиляди
Снимка: Pixabay
В световен мащаб броят на заразените с коронавируса вече е над 785 хиляди, а починалите са близо 38 хиляди, предаде БНР. 
 
Италия е страната, на която се пада една трета от смъртните случаи в света, удължава националната карантина до 12 април, когато се пада католическят Великден. 
 
Решението за удължаването на карантината в Италия е по препоръка на научните съветници на правителството, съобщи министъра на здравеопазването Роберто Сперанца.
 
Междувременно излезе и новината, че кардинал от Ватикана се е заразил с вируса. Той обаче не е имал лични контакти с папа Франциск в скоро време. 
 
За едно денонощие броят на жертвите от COVID-19 във Франция нарасна с 16% (418 души) и надхвърли 3 хиляди. Премиерът Едуар Филип предупреди, че най-трудните седмици в борбата със заразата тепърва предстоят.
 
Лекари в болници в Париж предупредиха, че вече са на ръба на възможностите си.  
Още по темата
 
Генералният директор по въпросите на здравеопазването - Джером Саломон отправи призив към французите да си останат вкъщи:
 
"Всички сме заедно с борбата с епидемията от Covid-19. Потвърдените случаи на коронавируса са 44 550. Инструкциите са много ясни – останете си вкъщи, за да бъдат избегнати повече смъртни случаи, както и по-тежки случаи. За да спасите животи, стойте си вкъщи".
 
Испанските власти заявиха, че забраняват провеждането на погребални церемонии и ограничиха до трима броя на хората, които може да присъстват на погребение. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора, разберете че системата беше пред срив. Сега ще се налеят нови пари от кредити и така до следващия срив. Цикълът се повтаря на 12 години. Няколко стари и болни починали, е и? Нищо ново.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайците ни изпързаляха с тяхната театрална постановка и с фалшивия вирус. Направо майстори на измамата.
5
1
 
4
 
! Отговори
Х преди 4 години
Няма и 1 милион в целия свят заразени и ПАНИКАААА ПАНИКААААА.ПАНИКАТА Е В ДЖОБОВЕТЕ НА ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ. ВДЕКИ ЯКО ТЕГЛИ ЗАЕМИ А ПОСЛЕ НЕКА НАРОДА ДА ГО ПЛАЩА...
4
7
 
4
 
! Отговори
ТТТТТ преди 4 години
А сега сметнете с калколатора колко процента смъртност прави коронавируса?Прави 5% смъртност по 8 милиарда прави 400 милиона мъртви за една две години!
3
5
 
9
 
! Отговори
А пък преди 4 години
Умрелите на планетата от началото на годината са 15 мил,от глад,спин,рак,грип,тютюн,алкохол...Ако бяхме наложили световна карантина по-рано можеше и тях да спасим,ама закъсняхме ***..
2
4
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТОЧНО ПО ГРАФИК Е !!!10 ХИЛЯДИ ЗА ЯНУАРИ100 ХИЛЯДИ ЗА ФЕВРУАРИ 1 МИЛИОН ЗА МАРТ10 МИЛИОНА ЗА АПРИЛ100 МИЛИОНА ЗА МАЙИ СУПЕР ДЖАКПОТ СВЕТОВЕН ЩЕ УДАРИМ ПРЕЗ ЮНИ
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 2 дни ще прехвърлят милион.