Осем в ареста, изнудвали жена, която се нуждаела от кръв за роднина

Намерили жертвата си пред Националния кръвен център
Обновена: 1 апр 2020 19:50 | 1 апр 2020 19:21, Камелия Цветанова
36
Осем в ареста, изнудвали жена, която се нуждаела от кръв за роднина
Снимка: МВР

Арестуваха осем мъже, които да изнудвали жена, която се нуждаела от кръв за свой болен роднина.

Акцията на столичните полицаи е била проведена на 30 март, съобщиха от МВР.

В хода на разследването е изяснена самоличността на двама от тях, отправили заплахи срещу жената.

На другия ден са открити и задържани още 6-ма, за които има доказателства, че са се опитвали да предоставят кръв срещу заплащане на нуждаещи се лица пред Националния кръвен център.

Всички вече са в ареста и с обвинения за незаконна търговия с кръв и за принуда.

Мярката им за неотклонение засега е 72 часа, като след изтичането й, ще бъде внесено СРС ще поиска да останат за постоянно зад решетките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се премахне задължението при операция да се дава задължително кръв от един, двама или повече човека. Вместо това да се въведе плащане за дарена кръв и тези дето сега ни изнудват да си получават парите веднага след като дарят кръв. Сега системата е, че един преговаря с теб колко ще платиш за тази бележка, друг дава кръв, а бележката я взимаш от трети срещу парите.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Системата е порочна.
21
0
 
11
 
! Отговори
ikar преди 4 години
До и ...Полицаите редовно даряват кръв, но това не новина, която да излезе на първа страница -все пак не са чалгаджийки или плейметки, не пишете глупости като не знаете.
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съпругата ми работи 30г. в център по кравопреливане и съм заппознат до болка с този проблем. Кръвта, както и живота, у нас не струват почти нищо. В псевдопазарната ни икономика за нея няма ;ена, а трябва да е много висока, за да може всики, който иска да даде кръв. Сега в Зап.Европа има наши роми, които живеят само от даване на кръв по два пъти на месец, а западняците се правят,че не знаят за това, защото и на тях кръв им трябва.
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Можи би трябва да си източат по 400 мл кръз за някаква непозната просто ей така, а после децата им да гладуват?
18
2
 
18
 
! Отговори
доги преди 4 години
без бележка за кръводаряване няма да направят операция на баща ти , ако не можеш да дадеш какво правиш ? Ромите не са виновни в случая , те си продават КРЪВТА . Системата е *** .
17
0
 
23
 
! Отговори
м дааа преди 4 години
преди години липсите се попълваха от наборните войници, защото ти даваха отпуск. По закон след кръводаряване може да поискаш свободен ден, сега *** кажи на робовладелеца че ще останеш вкъщи , защото си дарил кръв. Пък да не говорим че всеки видял каква мафия се вихри в болниците ги заобикаля , камо ли кръв да иде да даде
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да се гавриш с нещастието на хората,толкова подли същества,вкарайте ги на топло за дълго време!
15
1
 
22
 
! Отговори
хм преди 4 години
Който е дарявал кръв знае, че от поне 10 години, точно пред главния вход на центъра за хематология, съвсем безнаказано с табелки седят тези *** и искат пари за кръв. Това не е от вчера за днес. Буквално на 100 метра от 2-ро районна! Сами си правете изводи!
14
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено, че ще и искат пари, егати офцата...
13
2
 
20
 
! Отговори
и ... преди 4 години
И така, в България Държавната администрация е доста раздута ..Предлагам в тази насока, тези хора да вземат и нещо добро да направят, като напримервсеки държавен чиновник поне 3 (три) пъти в годината да дарява (!..) кръв ..!Това се отнася и за полицаите ..!това се отнася за всички които са на държавна хранилка.
12
1
 
11
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
това да не е от днеска или от вчера бе. с главата на долу на жълтите павета, едно малко разрезче на гръкляните и им съберете всичката мингишеска кръв. да се въведе задължително кръводаване един път на две години за всички млади и здрави мъже.
11
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На черно преди 4 години една банка бе 400 лева.Без тази кръв на умиращия ти баща няма да му направят операция.
10
3
 
17
 
! Отговори
Ами... преди 4 години
Не бяха ходили прокурори да даряват кръв, та да видят какво става там. И това не става без знанието на ръководството на центъра по кръводаряване.А даряването на кръв, особено за мъжете, действа прочистващо за организма. Още в Средновековието се е пускала кръв за възстановяване на тялото. При жените това се случва естесвено всеки месец. Заради това и жените средно живеят десет години повече от мъжете.
9
0
 
23
 
! Отговори
Патил преди 4 години
Тъй шъ е тя , докато няма запаси в кръвните центрове ! Казват ти в болницата да дадеш кръв за своя закъсал роднина или приятел и понеже ти самият , по някаква причина , не можеш да дадеш кръв , тръгваш да търсиш някакъв донор , който да си даде кръвчицата от твое име за твоя близък и , разбира се , срещу заплащане ! А запаси от кръв няма , защото някои тарикати от Здравното министерство търгуват с наличните в момента количества кръв за своя сметка .
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хмммм. А като болниците откажат лечение на баба ти докато не предоставиш бележка, че си дарил кръв това какво е?? Да вземе прокуратура да провери и окръжната болница във Варна.
7
2
 
5
 
! Отговори
КАМЕЛИЯ преди 4 години
ЗАЩО НЕ СИ ПРОЧЕТЕШ ЗАГЛАВИЕТО НА СТАТИЯТА ПРЕДИ ДА Я ПУБЛИКУВАШ
6
0
 
28
 
! Отговори
Масова практика е преди 4 години
И шефовете на центъра, както и персоналът са в играта. Иначе викат една патрулка и далаверата приключва. Ама и РУП не са безучастни, нали...Самите "лекари" вътре, те съветват да ходиш при римляните. Случи ми се преди точно десет години. Наследниците на Ромул и Рем те преценяват по това каква кола караш. Заради това, ако имате по-нов или скъп автомобил - паркирайте по-далече. И не ходете с костюм и вратовръзка. С анцуг.Така литър кръв ще ви излезе 100 лв., вместо 400 лв. По тогавашни цени.
5
0
 
18
 
! Отговори
Бау преди 4 години
До Анонимен 4Не разбираш, защото си добричък и наивничък като дете. Затворник здрав няма; най-здравите са с по една болест, която изключва кръводаряване, повечето са с "букет". Хепатити В и С, СПИН, туберкулоза...все благини.
4
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не разбирам, зщаи не взимаме кръв от затворници, осъдени на доживотни присъди. Вържете го някъде, като кравичка на системи и само го цоцайте :)