Синът на Сорос: Даряваме 1 млн.евро на Милано

ЕС трябва да бъде защитен и опазен, категорични са от "Отворено общество"
1 апр 2020 14:45,
38
Синът на Сорос: Даряваме 1 млн.евро на Милано
Снимка: БГНЕС

"Новините са ужасяващи. Недостигът на необходимо оборудване принуждава лекарите, както по време на война, да вземат решения за това кой ще живее и кой ще умре. Болните хора се редят в дълги линии, напразно чакащи за анализ или място в болницата. Предприятията, магазините, баровете и ресторантите опустяха, а местната икономика по света замръзна за неопределен период. И е много тъжно да следим статистическите данни за това кои държави са поразени най-силно от коронавируса: сега напред излязоха САЩ, където са регистрирани почти 61 хиляди повече потвърдени случаи, отколкото в Китай, където първоначално бе открита заразата", пише синът на Джордж Сорос – Александър Сорос, заместник-председател на Фонда „Отворено общество“, в материал за Project Syndicate, информира „Фокус“.

Още по темата

В момента, когато европейският континет (а и целият свят) се сблъсква с медицинска и икономическа криза с исторически мащаби, Европа се оказа разделена и заплашена от териториален разпад. Ако Brexit обедини останалите 27 страни в ЕС и елиминира от европейската сцена призрака на излизането и на други страни, то коронавирусът го върна на сцената.

ЕС има задължение към всички страни членки и техните народи
: той трябва да използва всички финансови инструменти, с които разполага (или да създава нови), за да гарантира, че Италия и ЕС като цяло могат да издържат на тази криза и в крайна сметка, да се възстановят след нея. За това е необходимо да се изостави обичайното разчитане на остарели модели на управление, които се основават на идеята за липсата на каквито и да било общи финансови ресурси в паричния съюз. Ако Италия фалира, цената за европейската икономика (и освен това за самия европейски проект) ще бъде много по-висока от цената на нарушаването на едно или две бюджетни правила в период на сериозна опасност.

В навечерието на виртуалната среща на върха на Европейския съвет миналата седмица група от девет европейски държави, включително южни държави като Португалия и Словения, призова за издаването на еврооблигации и създаване на инструмент за колективен дълг. На срещата на върха задачата за намиране на възможни решения беше поверена на финансовите институции на Европа, може би с цел облекчаване на политическия натиск върху правителствените лидери (повечето от тях са загрижени за опозицията в техните страни). В същото време някои от най-авторитарните и екстремистки политически личности в Италия се възползваха от възможността да проведат кампания срещу ЕС и поставиха на дневен ред въпроса за излизането на Италия от еврозоната и като цяло от Съюза.

Като се има предвид, че при настоящата администрация САЩ започнаха да се оттеглят от следвоенния трансатлантически съюз, Брюксел получи шанс да докаже на практика заявения си ангажимент за ценности, права и многостранно сътрудничество и да се утвърди като един от световните лидери. Но той не използва този шанс. Въпреки че бъдещето на Европа днес изглежда мрачно, не е късно европейските институции и правителства да променят курса. ЕС не може да си позволи да загуби Италия или да преживее тази криза, без да реагира на нея по смислен начин. В противен случай всички страни на Съюза и тяхната икономика ще пострадат.

Баща ми, Джордж Сорос, беше свидетел на някои от най-ужасяващите престъпления на миналия век и този опит му внуши дълбока и трайна вяра в необходимостта от европейски проект. Горд съм, че от толкова дълго време той използва своите благотворителни институции за насърчаване на по-добро бъдеще в Европа и по света.

И следователно не е изненадващо, че организацията „Отворено общество“, която той основа, реши да помогне на Италия в този критичен момент, като заделя 1 милион евро на град Милано, за да подкрепи трудната работа за подпомагане на най-уязвимите групи, както и за възстановяване на икономиката, здравето и духа в следващите месеци.

Да, разбира се, някои държави от ЕС (макар и със закъснения) също изпращат медицински материали в Италия, а много италианци даряват средства за национална борба срещу кризата. Албания, която само преди няколко дни се съгласи да започне преговори за присъединяване към ЕС, показа истинска европейска солидарност, като изпрати група от 30 лекари в Северна Италия. Надявам се, че много други ще последват примера и ще предложат помощ на регионите, които Covid-19 удари най-силно. Фондацията „Отворено общество“, която току-що направи подобен подарък на град Будапеща, ще продължи да предоставя помощ: в следващите дни фондацията ще вземе серия от решения за борба с тази криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Като се знае с колко Х 00000000000 $ се нагрухтя дъртия Шорош с игра на валутните борси като ползваше вътрешна информация - кога и как ще се промени курса на долар, паунд, марка!?И с какви пари направи "Отворено общество"!?Защо не споделят с широката публика защо не се обичат с Виктор Орбан?!
36
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истинското дарителство е акт на милосърдие и хуманност.А крадецът на снимката, както и баща му не знаят смисъла на думите милосърдие и хуманност.Бизнесът няма нищо общо с тези две думи.
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дарява се нещо, което е твое и лично, като например кръв, исторически документи и предмети и др. Даряването на излишъкът от откраднати пари придобити от сиромашка кръв, е реклама за щедростта на дарителя.
34
2
 
3
 
! Отговори
Кина преди 4 години
С пари смъртен грях срещу природата и човечеството не се изчиства !!!
33
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за разлика от корумпираните неморлани атеисти които забогатяват погазвайки много закони и човешки права както назиски комунистичкси исламист террористисти чрез престъпления, но тези които вярват в Бога имат съвест и човешност помагат като богатите евреи като Сорос защото за тях никога парите не стават по важни от живота и морланите норми на истиснкия Бог и никога не продават и свъестта си за пари на дявола както правят диктатерористи кото само лъжат крадат и убиват за да ограбят повече и повече
32
1
 
2
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Толкова хора говорят и пишат, без да имат и най-малка представа от действителността... Или по-лошо - лъжат.
31
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ОтсъствалЕми Българите , (подчертавам нормалните българи ,които не са на хранилката) недолюбват ЕС-то .Та за това.Можеше и сам да се сетиш.
30
3
 
6
 
! Отговори
турчина преди 4 години
изгонете отворено общество от България както Орбан го направи те са по опасни и от covid-19
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дава си джобните
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако вече схемата с либерализмите и глобализацията не работи нищо чудно да се преориентират на Тръмп и Орбан, на който вече му дадоха парички ***. Идеологиите следват кинтите.
27
2
 
5
 
! Отговори
Ферли преди 4 години
Синът на сорос от грета тумблер?
26
2
 
17
 
! Отговори
Некъф преди 4 години
ЕС трябва да бъде защитен и опазен, категорични са от "Отворено общество" !!!Еми тогава обесете Copoc и европа ще бъде спасена !
25
0
 
1
 
! Отговори
Избирайте! преди 4 години
Достойнство и мъжество или малодушие и капитулация!
24
2
 
15
 
! Отговори
Българина преди 4 години
Вече и синът е в играта, същия който преди 2 г основа нова ромска партия в НДК. Защо не вземе у тях мигранти от лагерите в Италия и Гърция и не осинови 5 ман ла? Всеки долар от тези си е данайски подарък!
23
2
 
18
 
! Отговори
Сузане преди 4 години
Фамилия Сорос,са по-опасни от корона вирус
22
14
 
7
 
! Отговори
До "отсъствал&q преди 4 години
Лошото, което е направил Сорос е, че е богат. И най-важното, не е наш другар, комунист.
21
14
 
7
 
! Отговори
Евала на преди 4 години
...чичко Сорос! Вчера милион на Будапеща, днес милион на Милано. Аууу, че лош човек...
20
4
 
18
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
" Даваме 1 милион "....................................................................................................................Ама колко милиарда присвоихме преди това с баща ми...
19
4
 
15
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Цялата фамилия Сорос трябва да бъде изтрита от лицето на земята!!!
18
13
 
6
 
! Отговори
Отсъствал преди 4 години
Отдавна не съм бил в България. Гледам тука един възрастен господин е събрал цялата злоба и омраза на пишещите. Какъв е тоя човек? Масов убиец? Моля обяснете ми, какво лошо е направил?