Град в Китай забрани да се ядат диви животни, кучета и котки

Консумацията им е много популярна в южната част на страната
2 апр 2020 11:05, Елка Василева
48
Град в Китай забрани да се ядат диви животни, кучета и котки
Снимка: архив, БГНЕС

Китайският град Шънчжън забрани продажбата и яденето на диви животни като мярка срещу бъдещи епидемии като тази от новия коронавирус, предаде Асошиейтед прес.

Появяването на вируса за първи път през декември в Ухан, Централен Китай, бе свързано с един от градските пазари, на който освен традиционни стоки като пилешко и риба, за ядене се продаваха и диви животни като панголини и цивети.

Смята се, че консумацията на диви животни е дори още по-популярна в Южен Китай, където се намира Шънчжън. Предполага се, че епидемията от Тежък остър респираторен синдром (ТОРС) от 2002-2003 г. е разпространена от хора, които са консумирали или са имали контакт с диви животни в района на този китайски град.

Още по темата

Новите правила в Шънчжън забраняват за постоянно търговията и консумацията на диви животни, сред които змии, гущери и други.

Властите в китайския град забраняват и консумацията на кучешко и котешко месо, които отдавна се смятат за местен деликатес.

За нарушаване на забраните са предвидени глоби, най-леката от които е 150 000 юана (21 400 долара).

Китайските летища планират да приемат не повече от 134 международни полета седмично, за да бъде предотвратено влизането в страната на хора, заразени с коронавируса, предаде ТАСС, като се позова на изявление от днес на китайското Управление на гражданската авиация.

"Бе направено съществено съкращаване на количеството на международните полети, за да бъдат предотвратено внасянето на епидемията от чужбина. Гарантираният минимум на въздушния превоз се запазва, за да бъдат удовлетворени нуждите на чуждестранните граждани и студенти", се казва в изявлението./БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези същите диви животни ги ядат в цяла югоизточна Азия и в половин Африка. Не е само Китай.
32
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пия чай от сушен прилеп и камби и даже сега си го запарих...
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Но туй е един тест спрямо други традиции на хората,които не употребяват как храна тез видове диви животни и други разновидности от животинския свят при туй как храни преминали през обработка що сварени,изпечени,изпържени на високи температури от 100 до 240 и повече градуси за продължително време на подготовка как ястия предлагани в домашна среда или меню в хранителни заведения,вериги по региони,държави,континенти където дори няма подобни видове даже в разпространение,а заболели са на много повеч
30
2
 
2
 
! Отговори
ммм преди 4 години
В къщи имам 17 котки, като 5 писанки сега са бременни; нправих им място където да раждат; обикновени котки, улични, но ... гледани с любов.Гледам също 9 големи песа.Имам 480 кошера.Стопанството ми е голямо.Синковеца настоява да си вземем за апартамента малко прасенце, те сега са били на мода; немога да му намеря.Кандидат снахата дойде с 5 таралежа и в нас е като зоокът.
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малка крачка в правилна посока,ама нада ли!Милиард и половина двукраки са.И аз на моята дворна котка и обяснявам да не преследваптиците нали я храня,ама тя нейното си знае.
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЛудиСанкций беше другият брат на Конфуций, нали?
27
2
 
4
 
! Отговори
Явор преди 4 години
До ЛудиЗа съжаление, възникването на Еболата също беше свързано с контакт или консумация на диви животни - мисля, че прилепи.
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, ядат се, но пропускате да уточните, че ги яде около 1% от населението на Китай, а не всички. Кучетата и котките отдавна са домашни любимци и там. Имаше статия за една котка в Ухан, оцеляла сама 40 дена с две торби храна и аквариума. А видеото от пазара, което някой беше пуснал за гледания, беше не от Ухан, а от Индонезия.
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българска народна приказка : Заваляха от небето гущери, змии и жаби , в Китай звучи като урожай. Ох котьо , мешана скара кълки от гущери, прилепи , опашка на змия , котешка лапичка и кучешко ушенце.
24
5
 
3
 
! Отговори
бай х преди 4 години
китайският град Шънчжън забрани фалшивите новини от Асошиейтед прес.
23
1
 
13
 
! Отговори
Jj преди 4 години
Диващина
22
2
 
20
 
! Отговори
Луди преди 4 години
Е крайно време е световната здравна организация да наложи санкций забрани изолация на тези страни които ядът месо от диви животни домашни любимци буболечки. А не всяка зима да излиза нов вирус от тях и сега целият свят да пати от тези извратеняци. Всеки нов вирус тръгва от тях.
21
2
 
8
 
! Отговори
Дочо Булгуров преди 4 години
Кучета и котки, може, а прасета не може...
20
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ще ви се завие свят от цените на свинското....
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво, сега остават още около милион града, които не са забранили яденето на домашни любимци и диви животни
18
1
 
22
 
! Отговори
виц преди 4 години
Попитали Радио Ереван:-Кое е най-бързото животно в света?Последвал незабавен отговор:-Това, което може да прекоси Китай, без да бъде изядено!
17
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това ще предизвика новата Велика Китайска революция (НВКР). Се едно да лишиш българин от шкембе чорба.
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тесни са и пищят, но не прави кеф защото миришат на лимонена трева и шитаке.
15
9
 
5
 
! Отговори
турчина преди 4 години
хахахаха,а в Швейцария кога ще забранят яденето на кучета и котки там също са деликатес?
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бахмаааму....