Обраха склад с маски с висока степен на защита за полицията

Изчезнали са неустановено количество дихатели за противогази
25
Обраха склад с маски с висока степен на защита за полицията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Висок клас предпазни маски и филтри за противогази са изчезнали от склад в село Долно Сахране.

Изчезнали са неустановено количество дихатели за противогази, съобщи bTV.

Откраднатите филтри могат да бъдат използвани само към противогаз на маска

Така заради кражбата голямо количество от съхраняваните предпазни средства е негодно за употреба.

Откраднати са и предпазни маски, които с висока степен на защита. Те се използват от полицаите за защита в борбата срещу коронавируса. Колко е броят на изчезналите маски не е ясно.

Запасите са за лекарите и полицаите на първа линия и една част вече е стигнала до тях. Тепърва общинските служители ще броят откраднатата част. Полицията търси извършителите.

Складът за съхранение на лични предпазни средства за населението е с ограда, но без видеонаблюдение. Такова ще бъде изградено до месеци.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: складмаскиобир
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Чочко преди 4 години
Неизвестно количество маски, част от голяма и скъпа поръчка, предназначени за полицията и медиците, откраднати от неизвестен извършител, а складът - без видеонаблюдение и със съмнителна ограда... Наречете ме конспиратор, ама тва си е отвсякъде нагласено :D Просто като допълнение на казаното от 21, сега, понеже без маски не става, ще трябва някой да извади парички от нашите данъци, за да купи още едни маски :D Cheers
19
0
 
6
 
! Отговори
Пипи Чорапчето преди 4 години
Браво на каанлъшкити сигън.Такива новини само радват ухото. Много сте, силни сте! И за видеонаблюдението - "-Ама, нямаше нужда, старши..." Пък и "населението" не е МВР! Нито дедпутатите!
18
0
 
11
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
На език какъв в заглавието словоредът е?"Откраднатите филтри могат да бъдат използвани само към противогаз на маска"Не знаех, че маските имат противогази.От последните 2 изречения става ясно, че складът е за цивилното население, а от заглавието и останалата част от статията излиза, че е за милиционерите. Каква е истината?
17
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Такова (видеонаблюдение) ще бъде изградено до месеци."А може би до години?
16
4
 
21
 
! Отговори
маски сваляй преди 4 години
То това е нищо. Чакайте скоро като почнат на тумби посред бял ден да причакват хора по паркингите да им обират покупките от магазина. Скоро. Най-много до месец.
15
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
оооо закъснели сте.в Германия първо разбиваха лекарските кабинети за да откраднат маските и дезинфектантите.за да ги продадат по интернет.ха сега познайте кои германци бяха...от тези новодошлите.не старите баби и дядовци от старата генерация.
14
1
 
30
 
! Отговори
One преди 4 години
Мирише на вътрешна работа, едни хора докарали едни кашони уж с маски... И после кашоните изчезват и няма маски, а имало ли е въобще?!
13
2
 
12
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Поредното гръмко заглавие.1-во маските са общинска собственост;2-ро те не са за полицаите, а са за цялата общинска администрация, както и за болници, училища, детски градини и старчески домове;3-то раздават ги на полицаите, защото са от 80-те години на миналия век и никой друг няма да ги сложи на лицето си.
12
0
 
22
 
! Отговори
Защо? преди 4 години
Преди години имаше една история, която грубо и по спомен звучеше така. Един управител на банка, трябвало да намери начин да оправдае липсата на 3 милиона от парите. Репиш той и действал. На следващият ден маскирани обират банката. Нападателите отмъкват 1 милион от банката, но в новините се казва, че открадната сума е 4 милиона. Това е да се пригодиш успешно към всякакви мерки... В др. смисъл, крадците може да са откраднали стока, която е присъствала само по документи...
11
1
 
15
 
! Отговори
One преди 4 години
ХАХАХАХХАХАХАХАХА Само в България някой да вземе да ограби полицията. Като в оня виц за робота дето хващал крадци:В Япония за цял ден хванал 20 крадеца.В САЩ за половин ден хванал 15 крадеца.В България след половин час някой го откраднал.
10
5
 
5
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Точно тези маски от 1980г. гниещи в складовете за нищо не стават. Филтрите са им от 4 слоя тензух и са само срещу прах. В казармата ни ги раздаваха за сухи тренировки.
9
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще сложат видеонаблюдение след дъжд качулка.Къде спахте до сега.
8
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом си точат от горивото защо да не си задигат и маските?
7
14
 
3
 
! Отговори
До равенство преди 4 години
Ами и за полицаите трябва да има такива маски, защото като идват да прибират такива като теб дето ръсят глупости по форумите да са защитени!
6
1
 
13
 
! Отговори
факт преди 4 години
Има доказано болни от ковид19 в махалата в горно сахране, на километър северно от този склад.
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И като направят видеонаблюдение какво ще стане? Ще откраднат камерите, щото другото вече е взето ?!
4
10
 
20
 
! Отговори
равенство преди 4 години
защо за полицаите да има с по-голяма степен на защита . За лекарите ОК трябва а за полицаите защо , да не би да са по ценни от обикновеният народ ???
3
2
 
27
 
! Отговори
селтак преди 4 години
Сега това в България не е кражба , а бизнес !
2
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в склада не е имало видеонаблюдение,нито охрана.Виновните да си понесат наказанието.
1
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако маските бяха за защита на населението, да се ядоса човек, но те са за тези, които тежат на държавата като воденичен камък. И да намалеят с три четвърти, все тая.