Заради кризата съкратиха 301 души от "Стомана"в Перник

Има спад в производството и срив на цените на продукцията
21
Заради кризата съкратиха 301 души от "Стомана"в Перник
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Съкращават 301 работници от металургичната фирма „Стомана Индъстри”.

Уведомление за това е получено в Бюрото по труда в Перник на 23 март, съобщи БНР.

Мярката се предприема заради спад в производството и срив на цените на продукцията, предизвикани от световната пандемия от COVID-19.

Съкращенията ще станат факт на 23 април, както предвижда законът.

След тях в дружеството ще останат на работа около 950 души и още 350 в съпътстващи фирми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слухът е, че собственик на Стомана Перник е един, който е бил част от трибуквена групировка, издигнала го до най-виден политик сега.
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не, не е вярна фалшивата новина, която пускаш за това, кой е собственик на Стомана в Перник. Георги Първанов няма нищо общо с това предприятие. Въпросът тук е друг - защо пускаш фалшиви новини и сам си отговаряш на тях имитирайки дискусия?
14
2
 
4
 
! Отговори
До 4ера преди 4 години
Верно ли "Стомана" е на Гоце?! Кога успя да я приватизира?За БеСеПарските другаре - кресливите седесаре, тук там по някое малко заводче, да го продадат заради парцела земя и да си разпределят по 10, 20, 30 хилядарки онези, дето най-много рипаха и се драха по площадите.А за БСП-другарЕте - "Стомана" и оцелелите големи и печеливши обекти. Но дойде ли жесток период - съкращения на пролетариата и оправдания, че за това е крив капитализЪма и това, че вече го няма СССР да ни дава париииБраво, бе!
13
1
 
3
 
! Отговори
Цък преди 4 години
До Анонимен 6Днешната ситуация може да доведе до нормализация в щатния състав, както предвиждаш ти, но не навсякъде.Хайде на бас, че поне в половината институти на БАН ще се пръкнат проблемни групи, които ще обявят, че разработват изход от кризата чрез похватите на тяхната наука и затова искат още пари и щатни бройки, плюс редовни докторантури за професорски дечица и внучета. Ако пожелае някое зетче или снахичка на академик, може и нов институт да се учреди, та то да му стане директор.
12
4
 
3
 
! Отговори
4epa преди 4 години
НАЛИ ТАЗИ ФИРМА Е НА КОМУНИСТА МИЛИОНЕР ГЕОРГИ ПАРВАНОВ- ГОЦЕ !!!!!!!!!!!
11
1
 
8
 
! Отговори
фигаро преди 4 години
гладния пред нищо не се спира,след 2 седмици десетки хиляди пред парламента.
10
1
 
11
 
! Отговори
Маргинал преди 4 години
Шефовете на Стомана не са ли гледали брифинга на които казаха за 60/40?Даваха го по всички телевизии и ние се оспокоихме, че правят нещо за другите
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е след 2 седмици още толкова с след месец фалити
8
1
 
14
 
! Отговори
Да преди 4 години
Още малко мизерия и глад в тази държава и на всички бързо ще ви мине коронавируса.Тогава управниците ще ги хване туй дето се не хваща без причина!!!
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До довижданеФирмите си издържат, но шкартът им идва в повече и намериха оправдание, за да се отърват от него.
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка фирма в България, без значение от формата на собственост е с утежнен щатен състав. Шурето помолил, областният звъннал, стар работник изохкал, че сина му за нищо не става и му е писнало да го хрантути, бойфренда на любовницата се назначава, тя любовницата вече е назначена, ама изнемогвала финансово, този е добър работник, ама нещо мрънка за повече, а няма как, че и другите ще скочат, дай да вземем жена му и още много и много такива хипотези.Ситуацията ще даде нормализация в щатния състав.
5
1
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Що не се възползват от 60/40?
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След седмица-две ще започне да става интересно, когато десеткитехиляди(ако ли не и стотици) освободени от работа тази или миналата седмица започнат да подпират правителството.
3
4
 
15
 
! Отговори
довиждане преди 4 години
големи фирми които не могат да издържат дори 20 дена криза явно не са в правилния бизнес, ще бъдат заменени от можещи и знаещи
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще става нещо..хм...
1
3
 
25
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ГОРАНОВ КАЗА ДА НЕ СЕ ПЛАШАТ ХОРАТА ОТ КРИЗАТА ЩОТО ЩЯЛО САМО 2% ДА ИМА ПОВЕЧЕ БЕЗРАБОТНИОТ КОРОНА ГЕРБ ВИНАГИ ЩЕ ВИ ИЗЛЪЖАТ И ИЗМАМЯТ ОТНОВО И ОТНОВО И ОТНОВО, ЗАЩОТО ТАКАВА Е ТЯХНАТА ПРИРОДА!