Румъния ще удължи извънредното положение с месец

Заразените с коронавирус са 4 057, смъртните случаи 157
6 апр 2020 17:15, Елка Василева
16
Румъния ще удължи извънредното положение с месец
Снимка: архив, БГНЕС

Румънският президент Клаус Йоханис съобщи днес, че в началото на следващата седмица ще издаде нов указ за удължаване на извънредното положение с още един месец, предаде Аджерпрес.

"Ще бъде необходимо удължаване на извънредното положение. Поисках от правителството да представи предложения, в рамките на тази седмица ще изготвим текста на указа, в началото на следващата седмица ще издам нов указ, който ще удължи извънредното положение с още един месец, за да държим епидемията под контрол", заяви държавният глава.

Още по темата

Румъния обяви извънредно положение заради пандемията от коронавирус на 16 март.

Броят на потвърдените случаи на заразяване с вируса нарасна до 4 057 души, съобщи днес Групата за стратегическа комуникация. Смъртните случаи са 157. Новорегистрираните заболели за последното денонощие са 193.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
За Румъния преди 4 години
Статията е за Румъния.Коментарите до тук - нищо общо със статията.
8
0
 
3
 
! Отговори
до анонимник 12 преди 4 години
Абе ***, кой ще ти плаща сметките ииздръжката,свирчо, като умориш този "бай ***", както наричате средностатистическия български данъкоплатец?Я кажи с какво се занимаваш, с какво си полезен за обществото."Бай Ганьото", както платените драскачи и калинки го наричате за някой лев си спазва правилата, които в България са най-драстични на фона на другите с изключение на Италия може би- несъпоставимо с тях .Бай *** е в НС,мин.съвет за келепир итехните свирачи.И да ситраем на всичкотоотгоре
7
7
 
6
 
! Отговори
245 преди 4 години
Австрия вдига внимателно и постепенно ограниченията след 14 април, отваря магазини и работние места и т.н. като се има предвид,че те въобще не са имали такива жестоки ограничения,глоби и милиционерщина като тук.Вие изберете на кого да вярвате,дали австрийските властници са по- *** от тиквата и коронов и форумните ***,вещаещи смърт и погибел,сами преценете.https://politico.eu/article/austria-seeks-to-be-first-eu-country-to-lift-lockdown-measuress-after-easter/?fbclid=IwAR311pzi35duIBU_Z4
6
3
 
7
 
! Отговори
До 5 преди 4 години
Вирусът държи до 57 градуса. В Южна Африка е пълно, в Бразилия, Австралия, Чили... Все топли страни. На всички ни се ще вирусът да си отиде през лятото, но нещата невинаги се развиват, според желанията ни. Не сме подготвени за това.
5
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МилеЮнската жега ще изпържи вируса. В Африка вирусът е внесен отвън, но местните не се заразяват, защото е горещо. В някои държави няма зараза.
4
10
 
5
 
! Отговори
Миле преди 4 години
Вирусът тепърва ще набира сила. Не знам на базата на какво почиват основанията на онези, които сега махат или искат да махат карантината, но бумът се очертава да бъде през юни. Големите градове са най-уязвими. При липса на карантина и ефективни мерки здравните системи ще бъдат изтощени.
3
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другари какво ще правим, и в Румъния вече е диктатура? Към Русия ли ще бягаме? Ама и там затвориха всичко за месец.
2
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината у нас е коренно различна от това ,което ни казват на брифингите.Мутафчийски каза да умножим по десет,единадесет.Тук няма достатъчно тестове и може би има и починали от коронавирус и в къщи.Тази статистика е за тези ,които са по болници и изследваните.Дано топлото време убие това чудо.Според мен бума ще стане като се махне карантината,хората тръгнат на работа и учениците на училище.Дано греша.
1
3
 
3
 
! Отговори
Вашият Премиер преди 4 години
Малко е, със три е най-безопасно.