Футболът възкръсна! Дортмунд разби Шалке 04 с 4:0

Бундеслигата стана първото голямо първенство, което се поднови
Обновена: 16 май 2020 21:22 | 16 май 2020 18:39, Красимир Ангелов
5
Футболът възкръсна! Дортмунд разби Шалке 04 с 4:0
Снимка: БГНЕС

Борусия Дортмунд разби с 4:0 Шалке при рестартирането на Първа Бундеслига и записа първа победа над "миньорите" от доста време насам.

Миналата пролет Шалке триумфира в Дортмунд с 4:2, а в предпоследното си гостуване измъкнаха точка след изоставане с 0:4 на почивката. Сега обаче играчите на Шалке бяха твърде плахи и логично Борусия си взе победата.

Головете за домакините набутаха Халанд (29), Герейро (45 и 63) и Азар (48). С този успех Дортмунд събра 54 точки и се доближи само на една от Байерн Мюнхен.

Баварците обаче имат мач по-малко. Шалке е в средата на класирането с 37 точки. Трябва да се отбележи, че срещата се игра пред празни трибуни, заради здравните мерки срещу пандемията от коронавирус.

Въпреки липсата на публика Бундеслигата стана първото голямо първенство в Европа, което бе подновено след принудителната двумесечна пауза.

Всичко за триумфа на Борусия и срещите от Бундеслигата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Футбол без публика е едно голямо нищо.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Футболистите си взимаха милионите, без да играят и без да тренират - през това време хората си рискуваха живота за жълти стотинки.
3
0
 
19
 
! Отговори
Заразно зло преди 3 години
Нашият футбол по-добре да не въскръсва, че ще стане малко като "живите мъртви"
2
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Футбола няма как да възкръсне, емоциите се създават от публиката футболистите са просто едни ритнитопковци и хамали и пияници образно казано. А когато си на трибуната, ти си част от тълпата един от тези, които правят играта велика А когато отбора ти бие имаш чудесната възможност да се подиграваш на другите. Какво е Марадона да речем ако няма кой да го признае ?
1
2
 
16
 
! Отговори
От Берлин преди 3 години
Моят любим клуб!