Георги Попов: Наско Сираков готов да поеме акциите на Левски

"Не бихме желали да сме тези, които ще унищожим клуба“
16 май 2020 10:48, Елка Василева
80
Георги Попов: Наско Сираков готов да поеме акциите на Левски
Георги Попов. Снимка: архив, БГНЕС

Георги Попов, който до 8 май бе собственик на мажоритарния пакет (близо 87%) от акциите на Левски, обяви в ефира на bTV, че е разговарял с Наско Сираков.

Легендарният голаджия е изразил съгласие да поеме отговорността за собствеността на "сините".

В сряда документи, отнесени от журналиста Сашо Диков първо в Министерския съвет, а след това и в офиса на клуба, свидетелстваха, че Георги Попов е джиросал мажоритарния пакет акции на премиера Бойко Борисов.

"Не бихме желали да сме тези, които ще унищожим клуба. 87% от акциите на клуба бяха в мен. Решихме (с Васил Божков), че най-лесно е, за да няма спекулации и Борисов да е наясно, да джиросаме акциите на него. Той може или да ги откаже, или да ги прехвърли на някого друг," обясни Попов.

"Нашето желание е да бъдат прехвърлени на тези, които милеят за клуба. Вчера получихме писмо от легендите на три поколения на Левски. Моето искане е това писмо да бъде адресирано към собственика на клуба (Бойко Борисов), не към нас. Говорих с Наско Сираков, който прояви желание да поеме акциите от г-н Борисов и с Павел Колев да продължат борбата за спасение на любимия ми клуб“, каза Повов.

Още по темата

Той благодари „ на феновете, които правят всичко по силите си. Не мога да съветвам Борисов, апелирам към него да помогне на клуба, като запази акциите или ги предаде, на когото трябва“.

„Не съм си измил ръцете, не бягам от съдбата на Левски, искам той да живее, ние нямаме възможност в момента поради неправомерните действия срещу нас. Как да помогнем на клуба , като сме със запорирани сметки. Прокуратурата се позовава на НАП, НАП на Прокуратурата, а нямат нищо срещу нас“, каза Попов.

„Не съм унижавал никого, още повече Тити Папазов, не съм го срещал. Аз считам, че е редно спокойно и делово да се работи, а не да се водим от лозунги и призиви. Имам представа за един мъчителен процес в оздравяването на Левски. Не бих желал да говоря от името на други хора“, обясни Попов.

„Естествено, че не съм съгласен да вляза в историята на клуба, като човека, който го фалира. Не бих искал Левски да фалира, с всичко това са свързани моите действия. Апелирам клубът да бъде запазен. Не смятам, че има нормален човек, който ще влага голяма част от средствата си, лични средства, за да може след това да доведе някоя структура до фалит и при това частна“, каза Попов.

„Бих се прибрал в България веднага, защото съм сигурен, че няма от какво да се притеснявам. Всички обвинения лежат на неясни твърдения“, заяви още той.

Спортни новини четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само Ботев Враца!!!!!
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 59 Левски никога не е казвал,че който ни освободи той ще ни и пороби,това са измислици на ***.
71
0
 
2
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Геят огнян герджиков обърна палачинката отначало твърдеше,че акциите са джиросани на Б.Борисов,сега каза,че това не било никакво джиро.Очевидно бат Бойко му е казал да не се меси ,където не му е работа.
70
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А сега Спийди да вземе акциите и да ги занесе на Сираков!Ама няма да е толкова тържествено като вчера,а и Божков ТВ без ББ няма гледаемост..
69
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днешните политици да отидат пред паметника на Бай Радой и да му се поклонят дълбоко.Той беше"пулса"на общественото мнение във всички времена а не те.
68
2
 
3
 
! Отговори
4epa преди 3 години
АМА ПОДЪЛ ОТ ДЪНОТО НА ДУШАТА СИ !!!!!!!!!!!! ЗАЛОЖИЛИ КАПАН !!!!!!!!!! АМА КОИ КОПАЕ ГРОБ ДРУГИГО САМ ПАДА В НЕГО !!!!!!
67
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знам ,че съм невежа !За това ,да попитам :Джироса от *** ли произлиза ?!
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ф.клубовете,пак според същия закон, може да са сдружения и между частни лица с нестопанска цел.Затова отговорността е лична и се счита за частна.
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А.Д. може да е федерация от клубни дружества.А акциите са на приносител,член на частен спортен клуб.
64
6
 
7
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ТАРИКАТ ЗАЩО НЕ ГИ ДЖИРОСА НА НАСКО СИРАКОВ КАТО МИЛЕШ ЗА ЛЕВКИ !!! ПОДЛИ СТЕ С БОЖ - ЗА ТОВА СТЕ ОЦЕЛЕЛИ ДО ДНЕС !!!!!!! ПРИГОТВИЛИ СТЕ КАПАН НА БОРИСОВ АМА НИАМА ДА ВИ ОГРЕЕ !!!!!!!!!!!
63
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според закона за младежта и спорта Ф.Клубове могат да са само капиталови дружества.А от това следва,че Ф.К."Левски" не е А.Д. и е сдружение с нестопанска цел.
62
4
 
7
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ПО ДЕЛАТА А НЕ ПО ДУМИТЕ ГИ ПОЗНАИТЕ !!!!!!!!!!!!!!!! ДАЛИ МИСЛЯТ ЗА ЛЕВСКИ БОЖКОВЦИТЕ !!!!!!!!!!!!!!
61
1
 
10
 
! Отговори
заю баю преди 3 години
Как да ги джиросат на Сираков,като цяла България го видя как се подигра с феновете и името на отбора,показвайки оголените си задни си части на публиката!
60
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 60ФК Левски и Васил Левски нямат нищо общо, дори когато първото е кръстено на името на втория. Едното е клуб на ритнитопковци, другото е национален герой.
59
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не ги прехвърлихте директно на Наско Сираков, ами номера....?!
58
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма срамен бизнес(работа),стига да си честен и да си изкарваш честно хляба.Друг е въпроса с политиката.Има ли честен политик,които може да излезе и да каже като Левски(защото това не е само ф.к.клуб а и символ):-" аз съм за чиста и свята Република?" А на тези които се притесняват за футбола,ще им кажа:-"Футбола е надживял няколко политически системи,защото е имало спортменство в спорта а не търговия с политическо влияние"(мръснa и нечестна политика) и ще надживее и тези срамни времена.
57
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 51Да, това е така, но тук играта на някои хора е да си представят колко зле ще стане за Боко, затова обясняват такива дивотии. На тия типове изобщо не им е зора за Левски, тях Левски ни най-малко не ги интересува.
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е нужно да си много умен бизнесмен.Има милионии хора по света,които всеки ден се"гърбят"за да си изкарват честно хляба на себе си и на семейството си,като плащат данъци и осигуровки за да имах Държава.Но какво правят политиците,за да гарантират честността им и честния им труд,се пита в задачата,чието решение е непосилно за нискочели.Познавам много хора които едва стигнаха до пенсия и зарязаха всичко,заради неадекватна и нечестна политика а не заради мързел,присъщ на самозвани.
55
3
 
4
 
! Отговори
гого преди 3 години
До Р. ОВЧ.A собственик ли си на БСП? Не, тогава защо тролиш?
54
0
 
1
 
! Отговори
бай мангал преди 3 години
До Тъпя браво ама то имало и по-крадливо от нас-политиците!така-така!и какво ние ромите спряхме да купуваме да търкаме билетета и хоп-нема пари за левски.май така се получи.ама да е жив и здрав кмета,че ни даваше социални помощи,та да си купуваме талони на лавка ,че да има и за левски!а сега суша-няма за ромите,няма и за левски.хи-хи-хи!