Шестима са задържани при спецоперация във Врачанско

Отглеждали канабис, имали висок жизнен стандарт
22 май 2020 19:14, Анисия Иванова
4
Шестима са задържани при спецоперация във Врачанско
Снимка: МВР

Шестима са задържани при специализирана полицейска операция във Врачанско, съобщиха от МВР.

На 15 май след получена информация и проведени оперативно-следствени действия в труднодостъпна  местност в  бивши лозя на землището на село Селановци криминалисти от Враца откриват парцел със засадени 106 растения от рода на конопа, достигнали различна големина, някои от тях в процес на съзряване.

В рамките на продължилото разследване са задържани петима, занимавали се  с отглеждането на растенията, а по-късно е установен и техен съучастник, който успял да се укрие в специално подготвен за обитаване бивак на брега на река Дунав.

В хода на операцията са извършени претърсвания в четири частни имота, обитавани от задържаните. Установени са 200 саксии с пръст, подготвени за засаждане, препарати за растителна защита, форми за разсад, части от въздухопроводи и др.

Намерени и иззети са 20 мобилни телефона, СИМ карти, боеприпаси, камери за видеонаблюдение и фотокапани. Изяснено е, че шестимата са употребявали упойващи вещества. Задържаните са демонстрирали висок жизнен стандарт- автомобили, недвижими имоти и др.

Шестимата са привлечени в качеството на обвиняеми, като на единия е наложена мярка „парична гаранция“, а на останалите – мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Подробности по воденото разследване бяха оповестени днес от  старши комисар Янко Янколов- директор на ОД МВР Враца.окръжния прокурор Десислав Начков и районния прокурор на Оряхово Гергана Кюркчийска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
ореховчанин преди 3 години
Тези от Селановци са не предвидими,преди години бях чул,че кога американците кацнали на луната открили там нива засадена с царевица. И се оказало,че са го направили селановчени защото им било малко мястото за частно ползване.
1
0
 
19
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
Поредната супер изява на прокурора ни. Растения от рода на конопа има буквално на всякъде. Наричат се коноп. Шокиращо нали. Какво стана с ВлаТко и Домуса и защо не са следствени още , а ни занимавате с кокошкарски неща?