Китай засилва възможностите си за военна битка

Наблюдава се засилване на напрежението между Пекин и Вашингтон
26 май 2020 20:20,
42
Китай засилва възможностите си за военна битка
Снимка: БГНЕС

Президентът Си Цзинпин заяви във вторник, че Китай ще засили готовността си за военна битка и ще подобри способността си да изпълнява военни задачи, тъй като пандемията от коронавирус оказва дълбоко влияние върху националната сигурност, съобщи китайската държавна телевизия, цитирана от БНР.

Още по темата
Резултатите на Китай в борбата с коронавируса показаха успехът на военната реформа, посочи той и добави, че въоръжените сили трябва да проучат нови начини за обучение на фона на пандемията.

Си Цзинпин, който председателства Централната военна комисия на Китай, направи тези коментари по време на пленарно заседание на делегация на Народноосвободителната армия и Народната въоръжена полиция в кулоарите на течащата годишната сесия на китайския парламент.

Народноосвободителната армия ще "засили готовността за военни битки", подчерта той.

Коментарите на Си Цзинпин идват след засилване на напрежението между Пекин и Вашингтон в последно време, тъй като Китай прие законодателство, целящо ограничаване на автономията на Хонконг.

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че САЩ ще имат "много силна реакция" на китайския закон за национална сигурност, който има за цел да предотврати намесата на чужди страни в специалния автономен регион.

Китайският външен министър Ван И пък посочи, че двете държави са "на ръба на нова студена война", като неговото министерство заплаши, че ще предприеме ответни мерки срещу САЩ, ако Вашингтон продължи да подкопава интересите на Китай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Бе преди 3 години
Който каквото търси, това си намира !
38
9
 
6
 
! Отговори
Ватник космонавт преди 3 години
до ИСТИНАТА Като супер дуперр запознат с Космическата мощ на Пентагона я обясни на нас невежите.Щото всички си мислим че НАСА от 25 години ползва Роскосмос за да лети в Космоса и от десетилетия изпраща само 30-40см. роботчета до Луната и Марс.Мда, утре щели да полетят за Първи път САМИ без чужда помощ до МКС и празненствата и народното веселие не спират вече цяла седмица.
37
13
 
13
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 3 години
Комунистически Китай, както всичките останали феодални тиранични режими /примитивна Рус, джихадистки Иран и гладниците от Северна Корея/ притежава конвенционални оръжия и във вече близката космическа война също ще изчезне от картата на света. Само, който не познава военно-космическата мощ на Пентагона може да си представи друг развой на предстоящите световни събития и това обикновено са мечталите за мюсюлманска Евразия...
36
10
 
9
 
! Отговори
Колю мамата преди 3 години
ВИРОГЛАВИЯ ВИРОС,ГО ПУСНАХА,АМЕРА,ДА РАЗБУТА ИКИНОМИКАТА НА КИТА,НО КИТА Е ГОЛЯМ ЗАЛЪК ЗА КРИВИТЕ
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧАЙНА ТАУНДобър футбол?А де бяха последното световно първенство?И те кат нас - телевизионни зрители.
34
9
 
0
 
! Отговори
ЧАЙНА ТАУН преди 3 години
И добър футбол,имат Китайците,китайките
33
1
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До До 28 ТонкатаКъв си ти бе?:):):):)
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 32На 80-годишните опикаващи се склеротици, всички им изглеждат деца.Нали текезесарче?
31
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай ще вземе Сибир, рано или късно
30
3
 
2
 
! Отговори
До 28 Тонката преди 3 години
На колко си години ? Все детински коментари излизат от твойта устица ! Слагаш ли си первило ?
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гошо...ТъпотоПък вие русофилите си пращате децата в Америка, а не в китай.Що така?
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гошо...Тъпотокитайците ще нападат.На север.
27
13
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Държава с 5000 години...история и градежи,които се виждат от Космоса винаги намира правилния път в своето развитие.Никой не може да спре китайците;ни хамериканците,ни...извънземните.До 20 години ще имат обитаема база на Луната,а до 30-сет,ще са стъпили и на Марс.Бай Дончо колкото...оправи корейците,толкоз ще накриви и...капата и на китайците.
26
3
 
11
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
до 26 Китай пусна Короната да пробва терена,Дончо като пусне бомбите нито Корона нито терен ше остане:):):):)
25
1
 
3
 
! Отговори
izh преди 3 години
Китай започна масово преструкториране на икономиката. Театъра разигран с коронавируса беше просто тест как светът, т. е. китайските клиенти, ще реагират при по екстремни условия и докъде може да се притисне. Тестът мина почти без пари. Няколко хиляди от по ниско тарифния персонал бяха пожертвани, но хора - бол. Сега е ред на изводите. Първите симптоми вече са налице. По ниско печелившите масовки - отиват в Индия, Пакистан и Африка. Скъпите в Китай. Нещо обаче залъкът е доста голям
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай пусна Короната да пробва терена в далечния изток, а Путин се направи на "невидим".При втората вълна мумиите може да станат две.
23
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой се готви за война???? Комунагите
22
10
 
19
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Китай са толкова технически напреднала нация,че подобно на Руснаците един истински автомобил не могат да си направят от 100 години:):):):)Виж Японците например имат добри машини,не като Немските,но все пак добри:):):)Китай прават некви ментета къде може да си купи само социално слаб:):):):)Не е добър животът на човек изхранващ се предимно с плъхове,прилепи и ориз:):):):)Познавам Китайци от Илиянци,не искат и да чуят за връщане:):):)А тук е България,глад,мизерия бедност заради ГЕРБ:):):):)
21
12
 
5
 
! Отговори
барни ръбъл преди 3 години
кита. е фактор на планетата,не моат я барна кравите да мируват,да няма китайски кютек
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 11Най-слабите войници в историята се водят италианците. Не само, че нямат спечелена битка, но са губили война от Етопия :) През Втората световна война, ериопците размазват италианците, яздейки само камили срещу италианските тежко въоръжени войски на Мусолини, подкрепени с танкове и артилерия.