Убиецът на Алекс с 4-годишна присъда, но ще има ли справедливост?

Очаква се делото да бъде решено от ВКС
26 май 2020 14:57, Петя Славова
19
Убиецът на Алекс с 4-годишна присъда, но ще има ли справедливост?
Снимка: БГНЕС

Близо 3 години близките на убития Алекс Алексиев от Бяла търсят справедливост. 18-годишното момче беше убито при спречкване след дискотека през 2017 година. Присъдата на обвинения в убийството Валентин Маринов беше намалена от 20 на 4 години затвор.

Още по темата
Приятели и роднини на Алекс отново се събират с призив за по-строго наказание. Делото се очаква да приключи окончателно във ВКС. Първо Маринов бе осъден на 20 години затвор от Окръжен съд – Русе. Адвокатът му обаче обжалва решението и иска преквалификация на деянието.

След това делото се гледа в Апелативен съд – Велико Търново, където съдебния състав прие, че става дума за нанесена лека телесна повреда, вследствие на която 18-годишното момче почива.

Веднъж ВКС върна делото на апелативните съдии във Велико Търново, тъй като определената от тях присъда от 3 години затвор предизвика голямо недоволство в Бяла.

"Чувството за безнаказаност води до още престъпления. Двамата от групата, която преби Алекс преди 3 години в момента са в русенския арест за изнасилвания, отвличания, побои", обясни пред Нова тв Панайот Панайотов, свяко на Алекс.

Той допълни, че хората от Бяла се притесняват от потвърждение на 4-годишната присъда. В този случай Валентин Маринов ще излезе след по-малко от година.

Недоволните от решението на Апелативен съд – Велико Търново настояват да бъде потвърдена присъдата, определена от Окръжен съд – Русе. Апелативната прокуратура също протестира решението на апелативните съдии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
повремето на соца за убийство разтрелваха имаше ред закони
15
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 3 години
А знаете ли че съдебната система е еврейски гешефт, както медиите, правителствата и всичко дето мърда!
14
0
 
3
 
! Отговори
КАК 4 ГОДИНИ, БЕ ?!? преди 3 години
Този да не би да е тригодишен и да не знае какво може да се случи, ако удари по такъв начин някого?Защо тогава ограничават правото на мотоциклетистите на свободно придвижване, гарантираното от Конституцията и от Хартата на човешките права и не им разрешават да си джиткат за респект през някои маали, пък ако причинят някому по невнимание лека телесна повреда, да получат само по една година условно, защото за лека телесна повреда, причинена при умишлен побой и довела до смърт се дават 4 години?
13
0
 
1
 
! Отговори
Кид Шелин преди 3 години
Короната да го хване убиецът!!!
12
0
 
9
 
! Отговори
San4o преди 3 години
Проблемът в България е СЪДЕБНАТА СИСТЕМА.Ако тя проработи някога, всичко ще бъде ОК, но уви не...
11
0
 
10
 
! Отговори
Sasho преди 3 години
Е на какво основание от 20 ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ е намалена на 4 ЧЕТИРИ ГОДИНИ.Сега за добро поведение-2, докато е траел процеса още малко и така накрая ще го пуснат лятото с безплатна почивка на Слънчев
10
8
 
0
 
! Отговори
муспи преди 3 години
Окончателно решение: Тъй като гяура е починал по своя вина удряйки тротоара с главата си, ромъвеца е невинен. Но този ромънец е длъжен да получи от родителите на починалия обезщетение за неуважение на ориентацията му. Колко? - за пари не се говори открито в Демократето.
9
0
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Съдебната система отдавна е зачеркната в БГ- последните примери са клип с *** дрога и марихунана в най голямата Съдебна Палата в София и то само срещу 800лв!!!! Другият много голям гвоздей в ковчега на Съдът е -Всички дела от години назад са били манипулирани!!! Случайният Избор на Съдебен Състав по делата е направен от програма която е елементарна и манипулирана в изгода на определени среди- Нарочно не е била сменена с цел "СЛУЧАЙНО" ДА СЕ ИЗБИРАТ "НАШИ ХОРА" ПО ДЕЛАТА!!
8
0
 
6
 
! Отговори
Циник преди 3 години
Тук (в Германия) 17 годишен сирийски лежанец уби 31 годишен немец, който му потърсил сметка, защо "закача" приятелката му...Присъдата е жестока - 2 години условно за "непредумишлено убийство"Така че, не само в България - има подобни и з в р а щ е н и я
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това означава ли че аз ако ступам да кажем един депутат и той вземе че умре ще ми дадат само 4 години щото съм бил афектиран,или ще приложат закона с цялата му строгост срещу мене...просто питам де,нищо лично....
6
0
 
12
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Днес една колежка ми припомни един случай от близкото ни монало :Абе колко години дадоха на оня , за опит за убийство на доганя?!А на този от електората му дават смешно малка присъда за УБИЙСТВО !!!Темида верно е сляпа, но е подкупна, силно подкупна ...
5
1
 
9
 
! Отговори
Дядо Петър преди 3 години
До 1:ЕС няма нищо общо тук.Причината е, че след като комунистите се скриха, на тяхно място дойдоха техните бодигардове, шофьори, доносници, бивши ченгета и т.н. Които се оказаха една алчна, крадлива и некадърна пас-***-на.И че обществото ни, с промивани цели 45 години мозъци, позволи да му ги промиват и през последните 30 години.Защото мафиотите ни най-добре знаят, че *** човек се "управлява" най-лесно, особено като го държиш и беден.
4
0
 
7
 
! Отговори
истина е преди 3 години
Ако магистрат на високо ниво има по малко от два хотела е социално слаб !! Това не е държава ,а бандитска територия !
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
грозна корупция в съдебната система,правосъдие за продан,иначе просто няма логика за такава присъда
2
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Три години за отнет човешки живот.Дано съдията взел това решение лично изпита на гърба си един ден същото правосъдие...Бог да прости момчето!
1
4
 
33
 
! Отговори
а преди 3 години
а пасито разправяше колко сигурно щяло да ни стане в нато и ес.