Прокуратурата обвини Васил Божков за още 7 престъпления

Те са за ръководене на престъпна група и подбуда за убийство
Обновена: 27 май 2020 17:31 | 27 май 2020 17:30, Нели Христова
95
Прокуратурата обвини Васил Божков за още 7 престъпления
Снимка: БГНЕС

Специализираната прокуратура обвини Васил Божков по ново досъдебно производство в извършването на още 7 криминални престъпления.

Специализираната прокуратура го привлече към наказателна за ръководене на организирана престъпна група с участието на още три лица, създадена с цел извършване на тежки умишлени криминални престъпления, съобщиха от прокуратурата.

Още по темата
Според събраните до момента доказателства престъпната група е действала на територията на Република България от 2012 г. Така формираното между всички обвиняеми престъпно сдружение е имало за цел да извършва съгласувано в страната убийства, изнудвания и други тежки престъпления.

Освен за ръководене на престъпна група по новото досъдебно производство по отношение на Васил Божков са изготвени и обвинения за подбудителство към убийството на лицата Й. Д., М. В., А. П. и Б. С., както и за оказване на принуда с цел насилствено разпореждане с недвижим имот и за опит за изнасилване на лице от женски пол чрез използване на сила, като деянието не е довършено по независещи от дееца причини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 69Толкова години са приемали! Ако мине, тази година не мина като халеевата комета, проверили са го явно като г...
75
0
 
2
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Важно е маргините да са на свобода , те са от нашите
74
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борбата на прокуратурата с В.Б. доста загрубя. Ако Черепа подгони прокуратурата за незаконно разграбване на музейна сбирка, което и ще направи, рейтингът й пред Музейните европейски борси и ЮНЕСКО ще бъде равен на нула.Не зная Каскетът усеща ли се какво чака прокуратурата и лично него. И сетне държавните обвинители реват, че доста експерти искат да ги върнат под шапката на изпълнителната власт. Та тя винаги е била там с изключение на последните 30 години! Иначе озаптяване няма!
73
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой магистрат в чужбина няма да обърне внимание на 18-те "престъпления" на В.Б., а ще реши , че авторите на този пасквил не са "наред". Покрай сбирката античнимпредмети и нейното разпиляване от хора от прокуратурата и дУценКата стрина Бони ще има БГ доста да плаща. Дано следващият премиер реши да плащат виновните за осъждането в ЕСПЧ, а не ние, овчият народ.
72
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако смяташ, че възмездието ще дойде от Специализираната прокуратура СпП и от Специализирания съд СпС много се лъжеш. Двете структури бяха създадени от ББ, Д.Кирилов и Ст.Цацаров по повеля на ЕК. За кратко време това съдебно звено си извоюва славата на душегубка на попадналите в него жертви. Като начало 8 м.арест, ако не мълчиш още 8 месеци. Падне ли от власт ББ, от СпП и АСНС нищо няма да остане.От СпП Каскета пое пътя към гл.прокурор.Син на старшина от НМ, самият той полицай.
71
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като видят дебелия всички бандити се правят на агънца. Ревът, плачат че лошия прокурор ги е подгонил и конфискувал откраднатото. Божков, Бонев, Стайков, Василев, Арабаджиев и др. А има и още много. Но и техния ред идва. Този изстрадал народ трябва да получи възмездие.
70
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Fake news.
69
3
 
2
 
! Отговори
Фен на Божков преди 3 години
Те други да се притесняват че има група .. :) Че и тяхноо идва клати се мама клати се тая маса ще хвърчат глави !
68
1
 
6
 
! Отговори
Каската преди 3 години
Само се чудя как от последна дупкаа на кавала в пернишката прокуратура се става главен прокурор? Дали не е заради любезното съдействие да се потулят нещата с източването на КТБ от Шиши? Защото успешни завършени дела, стигнали до присъда благодарение на добре свършена работа от страна на каскетчо няма.
67
2
 
5
 
! Отговори
Bg izmet преди 3 години
ДА СИ ВЗЕМЕ ПАПЛАЧТА В АЗИЯ. ТАМ ДА МУ СЕ ВЬЗХИЩАВАТ ЧЕ ХРАНИЛКАТА ИМ В БГ Е ПРАЗНА. ЗАВИНАГИ.
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до к.54Димитър Иванов също има колекцийка - там ще проверявате ли?
65
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тука има от БожковТВ!
64
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мачкай Гешев!Най после тази червена мафиотска прослойка си отива,че да свърши прехода!!!
63
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова години са му приемали данъчните декларации и отчети без забележка, сега дължал на държавата пари със задна дата. Ама има давност, бе. А държавни служители в затвора кога?
62
1
 
6
 
! Отговори
син преди 3 години
Не бях виждал човекоядец да събира глави на бозайници от бял метал.
61
6
 
13
 
! Отговори
И Каскета пропуска преди 3 години
Гешев фатално е пропуснал да обвини Божков за три от най-големите му престъпления - заразяването на децата в Бенгази, атентата срещу папата в Рим и запалването на Райхстага. Но има време и за тях...
60
1
 
9
 
! Отговори
ники преди 3 години
Цацата се развихри, нали за това го сложиха там хората от ДПС, да маха неудобните им, което ще доведе до тотално заграбване на държавата от тази партия.
59
0
 
4
 
! Отговори
до к.54 преди 3 години
До НЕРОНЛеля Бони доцентката отговори във в-к 24 часа. Отговорът беше византийски: тя не каза, че ритонът е предложен за продажба,нито обясни къде се намира той.Отговори, че такъв ритон не е характерен за земята на траките.Според действащия закон за историческото наследство всички антики, открити в българската земя, са собственост на БГ.Според нея античните предмети ненамерени в БГ може би подлежат на продажба. А гл.прокурор не отговори нищо. Сигурно пишеха с шефа на СпП 7-те обвинения към В.Б.
58
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо му се възхищавате на този!Може от живота му да се направи мафиотски сериал!Колко душички е затрил!Алооо вие кои сте?
57
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЦРУ знае всичко за всеки. Но го вкарва в употреба само когато е нужно. Що му трябваше на Божков да се хваща с руснаците?От 18 обвинения няма измъкване.