Регистрират лица, пристрастени към хазарта

Няма да ги допускат до игри
6 юни 2020 08:05, Петя Славова
27
Регистрират лица, пристрастени към хазарта
Снимка: БГНЕС

Предвижда се регистър на лицата, които не могат да бъдат допускани до игри, а желаещите да се самоограничат ще може да се обърнат към агенцията за желанието си да не бъдат допускани в такива обекти. В публичен регистър пък ще влязат всички организатори на хазартни игри. Това предлагат депутати от ГЕРБ с проектозакон за изменение и допълнение на Закона за хазарта, съобщава "Монитор".

Освен това се предвижда Комисията по хазарта да се превърне в Държавна агенция по хазарта, която да е специализиран орган към правителството. Въвеждат се изисквания за нейния председател. Той трябва да има магистърска степен по право, икономика, информатика, математика, физика, инженерните или информационните специалности. Освен това, той трябва да има и не по-малко от 10 години опит по специалността си.

В текста е записано , че дружествата с ограничена отговорност и фирмите с поименни акции ще може да организират хазартни игри. След последните промени държавата също влезе в списъка с условието, че игрите са единствено за подпомагане на спорта, културата, здравеопазването, образованието и социалното дело. С измененията, внесени от ГЕРБ, държавата ще може да организира игри онлайн в игрално казино.

Според мотивите на вносителите така по-голяма част от националния доход ще остане в страната, а дължимите данъци от Закона за корпоративно подоходно облагане и таксите по Закона за хазарта ще може да влизат в бюджета.

Създават се и нови членове за т. нар. "Отговорно залагане". Те принуждават казината да предупреждават от опасността от възникване на хазартна зависимост. Това ще стане чрез редица мерки като поставяне на видимо място на съобщение за опасността от подобна зависимост и как може да се лекува тя.

Припомняме, че в края на януари тази година финансовият министър Владислав Горанов предложи подобен текст за Национална агенция по хазарта, която да бъде към министъра на финансите. В текста също се предлагаше регистър на лицензираните организатори. Вчера стана ясно, че от НФСБ са публикували свои предложения за изменения в закона, при които до края на 2025 г. да бъдат закрити всички казина. Очакванията са постепенно да бъдат затворени 638 казина и игрални зали. Те ще може да работят единствено в националните курорти и в петзвездните хотели. Освен това, ще се разрешава да бъдат разположени и в районите около граничните пунктове, за да се възползват и чужденци от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
32
 
! Отговори
Къде е ритонът преди 3 години
#къдееритонът
23
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако тук беше бошков и не бяха тия проблеми с него,нямаше да затварят казина зали и националната лотария :)
22
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 21ти неси добре с главата,данеби комарджиите които играят в казината немогат да играят онлайн.В нета даже е по лесно всеки има телефон и може да играе по всяко време даже и когато е на работа.Така че пак казвам ефектът ще е нулев
21
2
 
41
 
! Отговори
1 преди 3 години
Ефектът ще е голям, дори много голям.Цели съсловия са тежко пристрастени към хазарта.Например таксиметровите шофьори.Поне половината от тях,каквото изкарат го харчат в казината.Да не би да си мислите,че един бакшиш,римлянин или деденце дето си харчи пенсията за комар,могат да играят онлайн?Или някой пристрастен, дето е отмъкнал инцидентно някой лев.Да не говорим,че пристрастяването на нови комраджии няма как да бъде така масово.Ето махнаха билетчетата на Черепа и кой търка и какво търка?
20
2
 
37
 
! Отговори
Най подходящ преди 3 години
За шеф на Агенцията по хазарта е Васил Божков.
19
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хахаха,като няма казина в градовете онлайн пак ще ги има,така че ефектът ще е нулев
18
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно хубаво нещо от Симеонов. Дано успее да прокара новия закон за хазарта . Да няма казина в градовете
17
4
 
40
 
! Отговори
Димитър Георгиев преди 3 години
Евреите са безспорно най-мъдър народ в света.Те са толкова напред във всичко, защото разберат ли че нещо не е читаво го ликвидират без забавяне.В Израел комарджилъка е строго забранен във всичките му видове,в Китай също.Цивилизованите държави забраняват хазарта,или има много ограничено и строго контролирано разпространение,главно за да бъдат скубани чуждестранните туристи.А българските политици го направиха масов,на всяко кюше комарлджийница.Защото борисов и компания гъчат огромни рушвети.
16
4
 
38
 
! Отговори
roshaniizila преди 3 години
аз съм комарджия всеки ден залагам,но няма да се регистрирвам никъде и няма да търся помощ от никого.Най-вероятно и много други ще направят същото.
15
3
 
47
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Ако регистрират алкохолоците и наркоманите то един няма да остане читав ! Ха ха, ама те и пушачите не се споменават, нали трябва да се гушим от акциз това е важното
14
0
 
66
 
! Отговори
Танер преди 3 години
Събота вечер пуднал си нова тв гледаш филм и изведнъж ти искача банер с надпис 1000 бонус от ефбет после ще ми говорите за ограничения....
13
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе къде зачезна Бахарий Сахаров?
12
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е изчислена работата, че седнеш ли да хазартуваш,, обран ти е портфейлът. Иначе, много филми за казина и големи игри и удари са по действителни случаи. Погледнато отвсякъде - кофти.
11
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната имитация на загриженост! Какво стана с рекламата на хазарта нали щяха да я ограничават иначе само със списъци на зависимите ефекта ще е нищожен???
10
3
 
54
 
! Отговори
Друг Иван преди 3 години
Аз също бях се закачил, но по форекс. Не бях назад като крайна сметка, а даже доста прилично напред, но почнах да се чувствам зле, точно като наркоман. Като печеля съм в еуфория, като губя съм в депресия. Почти не спях за да гледам графики. Дори като си играех с малките ми деца хвърлях поглед. Почти спрях да се занимавам с основната си работа, която много обичам, защото всичко смятах в печалби и е виждах смисъл да работя. Спрях в един момент и си прибрах парите от акаунта и съм доста по-щастлив.
9
2
 
60
 
! Отговори
Иван преди 3 години
И аз допреди 3 години ходих по казина. Бях около 8 бона назад. Добре, че се откъснах...
8
2
 
59
 
! Отговори
Russian roulette преди 3 години
След като хазарта и лотариите бяха оставени да си развяват "бизнеса" без да плащат данъци, срещу рушвети в парламента и комисиите, сега ще се чудят как да го ограничават. То не беше бинго, ротативки, покер машини, рулетки, частни "национални" лотарии и какво ли още не. Цялата *** бг заприлича на "тука има, тука нема".
7
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казината са повече от комарджиите...
6
2
 
42
 
! Отговори
Най-накрая преди 3 години
Такъв регистър има във всяка една нормална държава. Не казват нищо за такса социална отговорност, в момента е много ниска. Трябва всеки оператор да внася по 500 хиляди на година.
5
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наско, Вальо Михов и мн. други....