Разследването за смъртта на Милен Цветков приключва до месец

Обвинението - за престъпление, извършено "с евентуален умисъл"
59
Разследването за смъртта на Милен Цветков приключва до месец
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Досъдебното производство за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, приключва в края на юли, съобщи “Труд” като се позова на източници, близки до разследването. Не са готови само няколко експертизи, предимно химически, но забавянето им е защото за тях се изисква строго определено технологично време.

Още по темата

Новината потвърди и Антоанета Панчева, говорител на Софийска градска прокуратура. “Наблюдаващият прокурор е получил уверение, че до края на месеца ще е готов резултатът от експертизите. Ако не се налага нещо допълнително, разследването може да приключи”, каза прокурор Панчева.

По нареждане на главния прокурор Иван Гешев делото за смъртта на Милен Цветков се води и под специален надзор от Софийска апелативна и Върховна касационна прокуратура. Ако разследването приключи за около 4 месеца, този срок е сред възможно най-кратките за подобно тежко пътно-транспортно произшествие.

Журналистът загина навръх Великден - 19 април, когато джип “Ауди Q7” удари отзад автомобила му “Субару Форестър”, спрял на червен светофар на кръстовището пред мол “Парадайз” в София. На записи от камери на близки сгради се видя как мощният немски автомобил се забива в субаруто, след което двете коли, навлизат на повече от 50 метра в кръстовището.

Тестът за наркотици на 22-годишния шофьор Кристиан Николов показва, че в последните 24 часа той е бил надрусан с 4 различни вида дрога - марихуана, амфетамини, кокаин и бромазепам, упойващо вещество, съдържащо се в лекарството “Лексотан”. Затова и прокуратурата промени обвинението му - той ще отговаря за престъпление, извършено “с евентуален умисъл”. Умисълът се състои във вземането на дрога и шофирането от страна на Кристиан с ясното съзнание, че може да причини рани или убие други участници в движението. Обвинителната теза е, че в подобни случаи извършителят няма мотив и е без значение дали е познавал жертвата и е желаел смъртта й.

Дни след катастрофата Софийски градски съд наложи постоянен арест на Николов и адвокатът му обяви, че клиентът му няма да иска по-лека мярка и ще съдейства на разследването. Обвинение бе повдигнато и на майката на Кристиян - Десислава Пешева- Николова, управителка на “Винпром Карнобат” и съдружничка във фирми на алкохолния бос Миню Стайков. Тя ще отговаря за това, че дала на дрогирания си син джипа “Ауди Q7”, който се води на нейна еднолична фирма. На Николова бе наложена гаранция от 100 000 лв., тя обжалва, но съдът не намали сумата, като магистратите посочиха, че тя отговаря на доходите на бизнесдамата.

В парламента главният прокурор Иван Гешев напомни, че прокуратурата излезе с предложения за по-строги присъди за пияни и дрогирани шофьори, включително и за доживотен затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
поредното съмнение преди 3 години
Само затвърждават съмненията - какви доказателства искат още за да започнат делото?Като знаем ,че убийците бяха герберски отрочета няма да се учудя ,ако Милен е поръчан лично от Бойко - всички знаят колко много Борисов мразеше Миленя. Защото не му мълчеше.Ако присъдата е условна ще съм почти сигурен.
45
0
 
11
 
! Отговори
О Божеее! преди 3 години
Щом с ясни факти се разследва по една година, то с малко известни, разследване изобщо не започват, затова сме жалка държавица! Какво разследване трябва, надрусал се кретена и вършее из града. Ако не е бил Цветков, щеше да е някой друг. Дано някой от разследващите, или някой съдия се случи на мястото на Цветков, тогава да видим какви закони ще измислят!?
44
2
 
4
 
! Отговори
Mеждувременно преди 3 години
Убиеца няма ли да го скопят , докато чака.
43
2
 
8
 
! Отговори
Нема прошка преди 3 години
доживотен затвор за убийство и особено дрогиран.Така дрогират войниците да убиват.
42
1
 
15
 
! Отговори
Кевин Ломакс преди 3 години
Водят се сега едни тежки пазарлъци за рушвета. Говори се за седемцифрено число, за да отърват момчето.
41
1
 
18
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 3 години
Разследване на нещо очевидно си е просто губене на време
40
6
 
2
 
! Отговори
God преди 3 години
До ХолмсНа кой завой точно е ускорил? И какво му пречат наркотиците да кара бързо и направо
39
2
 
12
 
! Отговори
Холмс преди 3 години
До Съчувстващ, 10г. за тероризъм и умишлено погубен човешки живот са твърде малко. А добре знаем как за години обжалване и домашен арест, добро поведение и т.н. ще станат в пъти по-малко.. Факт е, че ускорението е станало на завой - как според вас дрогиран има мозък да се задържи на пътя, да ускори до дупка и да уцели автомобила пред него. Има много въпроси и версията издиша. Срам за журналистическата гилдия, че мълчи месеци по темата. Жалко и за нас обикновените хора, че сме като стадо офце..
38
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Накрая ще се окаже,че МИлен е виновен и неговите наследници трябва да платат обезщетение на младежа!
37
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** сам е написал от ареста,че един д.пехливанов,близък до олигархията му е предложил да изкара 100 бона.Показано му е кола,която всеки ден минава по един и същи път.Казано му е9от теб се иска само да се засилиш и да блъснеш колата.Признава си,че не е знаел кой е вътре,а е искал да вземе едни пари бързо.....
36
1
 
32
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Абе на всички ни е ясно какво се е случило и без експертизи !!!Също ни ясно и какво е справедливост !!!Също ни е ясно и какво ще се случи, не за пръв път !!!Но може би журналистическата гилдия ще опровергае моето мнение за тях, ако не се спрат и не забравят, а се борят за наистина справедлива присъда за УБИЕЦА !!!А ако журналистите започнат и по-често да апелират за по-строги наказания на унийците на пътя, като агентПавел-местан и др., наистина ще ми се издигнат в очите !!!
35
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много интересно какви са тия химически експертизи, които отнемат месеци. Кръвта е взета пробите са готови. Какво точно изследват в момента? Качеството на асфалта? Пълен абсурд и гавра с паметта на един голям човек. Ако на негово място беше четиричленно семейство, нямаше и да чуем за разследването. Щеше да се закрие поради липса на доказателства.
34
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз се чудя, какво има да се разследва. Освен ако не искат да докажат, че изчаквайки червения светофар, Милен е пречел на тоя.
33
0
 
58
 
! Отговори
Съдията Дред преди 3 години
Кола карана от дрогиран кеелеш удря кола чакаща на светофара...... какво толкова има да се разследва? Месеци минаха в "разследвания" и видяхме на видео какви неадекватни "експерти" правиха оглед на колите.Да не би да чакаме да завър някакви скрити договорки... кой колко трябва да плати... кой на кого е човек... изчакване да се съберат парите за да влязат по нечии сметки... време да се измислят версии за медиите и да се инструктират троловете какво да пишат за да има вид на "народна подкрепа"?
32
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предполагам накрая ще излезе, че се е самоубил, а онези в джипа ще са жертви на обстоятелствата.
31
3
 
32
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Балоните на Гешев... Да си припомним цирковете с Божков - заповед за арест СЛЕД напускането му от страната, фанфарите как го връщаме ей-сега, утре ... "С ЕВЕНТУАЛЕН умисъл". Как точно се доказва "евентуалният" умисъл??? Има ли го това нещо изобщо в НПК? Това дело е предварително обречено. И въпросът е - умишлено ли! Умишлено ли запазиха 24 часа мълчание и освободиха останалите участници, за да бъдат обработени от армията адвокати? Умишлено ли се повдига обвинение, което няма как да мине в съда
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен
29
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези не гледат ли "от мястото на престъплението" там за 2-3 дена излизат всички проби и анализи
28
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много се бави тази експертиза. Дано кажат с колко е карал това малко х. мне,че доста спекулации имаше от тези камери.
27
4
 
17
 
! Отговори
Мн сте компетентен.. преди 3 години
И с 1000 км/ч да се е движил, Файтон- ът има СТОП!!!