Конституционните промени в Русия и неприкосновеността на Путин

Коментар на журналиста Валери Тодоров пред Bloomberg TV Bulgaria
3 юли 2020 22:00, Анисия Иванова
47
Конституционните промени в Русия и неприкосновеността на Путин
Снимка: БГНЕС

С промените в конституцията на Русия президентът Владимир Путин придобива право да влияе върху назначенията и освобождаването на висшите съдии във Върховния и Конституционния съд.

Също така тези конституционни промени дават превес на националното законодателство над международното право. Това каза Валери Тодоров, журналист, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Референдумът за конституционните промени бе формалност. Долната камара на Държавната дума одобри тези промени още преди допитването. Сега се очаква те да бъдат одобрени от горната камара", каза още той.

Тодоров припомни, че руската конституция не е променяна от 1993 г. от времето на Борис Елцин.

"Тя съдържаше доста либерални клаузи. Но сега президентът ще може да контролира по-силно правителството", заяви гостът. По думите му Путин се е погрижил за собствената си неприкосновеност.

"В бъдеще Държавния съвет може да получи допълнителни функции. В момента това е органът, който определя външната и вътрешната политика на страната и е консултативен, а с промените този орган може да стане един от най-важните. Предполага се, че това е резервен вариант за Путин, ако посочи свой наследник за президентския пост, той да бъде председател на Държавния съвет", смята Тодоров.

Той отбеляза, че все пак 20% от хората са гласували против промените. "Това говори, че има голямо обществено недоволство", уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
1
 
! Отговори
Мечо преди 3 години
При работещите демокрации, ако откраднеш, излъжеш, залоупотребиш или даже се изпикаеш накриво си политически "труп", така и трябва да бъде, а при диктатурите истината, правото и политиката зависят от това ,в кой от крачолите .... му е на диктатора!
29
5
 
3
 
! Отговори
ЦРУ преди 3 години
До Христо Христов......Пич.ти в ПЕЩЕРА ли живееш ??????......без ток....без информация....и вярваш само.какво ти каже " ЧЕРВЕНИЯТ ШАМАН " от другата пещера !!! ...ТОВА са ФАКТИ.....във всеки опоз. сайд руски ги пише . ...Ти сигурно живееш на ЧЕРВЕНАТА ПЛАНЕТА.....в празната ти чутура още ехти " ЗАЛПА на Аврора "....а за такива като тебе....проф. Христов от БСП говори за " ЧЕРВЕНИ *** " !
28
5
 
3
 
! Отговори
ЦРУ преди 3 години
КАК не си избраха още 1-2 НОРМАЛНИ като Горбачов ...за да поне тръгнат в правилната посока ! Както казва опозиционера Г.Каспаров - " Путин извън властта не би оцелял ...не година ...а ЕДИН ДЕН ". Доведе Раша до " ПРОСЕШКА ТОЯГА " ..МРЗ равностойна на 209 лв. Скре се ПОВЕЧЕ от Месец в землянката.....защото ако излезе свободно .ЩЕ ГО ОБЕСЯТ на Червеният Площад ! Да докараш БВП от 2.4 хил. мил. $ ...до 1.5 хил. мил $ (ПРЕДИ ПАНДЕВИЯТА ) е това го може само *** КГБ-ист ...ама какво ни интересува ?
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
39, "Княз Владимир" се нарича уникалният стратегически подводен ракетоносец от проекта "Борей", приет на въоръжение тези дни във ВМФ РФ. Дали случайно съвпадна времето на въвеждането му в строя и провеждането на историческия референдум? Или това е ясен и мощен символизъм, който великите сили трябва да могат да разчитат и анализират, ако не са съвсем изкуфели?
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уважаемият мисирок да вземе да коментира нашата,,демокрация'' ,а не да плаче на чужди гробища , Русия върви по правилния път . Ние нека гледаме какъв е нашия път ,както е тръгнало ще се самозатрием до няколко десетилетия !
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Княз Владимир ...не че вярвам много на пророчества.
24
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Бог бяга от тях, като види езическия им кръст.
23
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бог да благослови Русия!Амин!
22
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"лично управлението на другаря Путин."Ти си обективен *** и достоен дрОгар от групата на 80 те %.
21
8
 
16
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Конституционните промени касаят преди всичко независимостта и суверенитета на Руската Федерация и чак тогава лично управлението на другаря Путин.Джендърите от Запад вият от мъка, защото вече не могат да диктуват волята си на Русия, независимо кой е президент, за разлика от времената на предателите Горбачов и Елцин.Путин откъсна Русия от зависимостите от Запада и сега официално го записа в Конституцията, чест и вечна слава!
20
5
 
20
 
! Отговори
Честно преди 3 години
Нека си царува. С какво пречи на нас българите?
19
4
 
6
 
! Отговори
Навални до Чебурашка преди 3 години
Чебурашко, моля те скрий ме. Путин иска да ме прати при белите мечки.
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои ги е яд, че този малък умен човек, който всеки голям човек всячески се опитва да прегърне, ще им пука куухите леейки още дълги годиниии....
17
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато престанат да използват техния езически кръст......тогава ще говорим.
16
10
 
7
 
! Отговори
До СССР преди 3 години
Какво православие те гони!? В Русия на власт е сергианската ерес, което е отстъпление от истинската православна вяра. РПЦ е част от икуменическата движение, което е антихристиянско явление. Болшевиките са унищожили близо 80 хиляди храмове и са били над 100 хиляди свещеници, за да подменят истинското православие с антихристиянско такова. И вие се кланяте на тази ерес и се зовете християни...
15
15
 
6
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Руснаците обичат своите диктатори. Колкото повече ги тъпчат, толкова повече ги обичат. Ленин и Сталин са изтрепали над сто милиона руснаци и вижте на каква почит са. Единият има мавзолей, а другият го изографисват по храмовете. Кланят им се като на божества. Тъжно и жалко.
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ристУ не цапай виртуалното пространство.
13
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ходом марш в СССР при Путиновия рай! До симпатизантите на Путин.939
12
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Приказката за Иванушка Глу.пака,се превърна в 20-годишен сериал за много глу.паци! А ще има и продължение..
11
3
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
Е хубаво ,сега Валери Тодоров ,може спокойно да си седне и да наблюдава предсказанието си,как Путин ще изкара два мандата президент и след това председател на Държавния съвет