Уорън Бъфет е дарил $2,9 млрд. за благотворителни каузи

Общите дарения от 2006 г. надхвърлят 37 милиарда долара
8 юли 2020 20:40,
12
Уорън Бъфет е дарил $2,9 млрд. за благотворителни каузи
Снимка: БГНЕС

Изпълнителният директор на инвестиционния фонд "Бъркшър Хатауей" (Berkshire Hathaway) и един от най-богатите хора в света - Уорън Бъфет е дарил 2,9 милиарда долара за благотворителни каузи от началото на 2020 г., съобщи в сряда бизнес телевизията CNBC.

Още по темата

Бъфет е разпредели средства под формата на акции от клас B на фонда Berkshire Hathaway на пет фондации, на които той дарява ежегодно, след като по-рано милиардерът обеща да раздаде поне 99% от богатството си, преди да умре, пише БНР.

Петте фондации, на които Бъфет дари средства са Фондация на Бил и Мелинда Гейтс, Фондация Сюзън Томпсън Бъфет, Фондация Хауърд Дж. Бъфет, Фондация Шервуд и Фондация NoVo. Последните четири фондации са създадени от членовете на семейството на Бъфет, като последните три в списъка се управляват от всяко едно от трите му деца.

По този начин общите дарения на Уорън Бъфет от 2006 г. надхвърлят 37 милиарда долара.

Уорън Бъфет и Бил Гейтс
(съосновател на компанията „Майкрософт“) започнаха през 2010 г. инициатива сред най-богатите хора и фамилии в света за набиране на милиарди долари, обещавайки да предоставят по-голямата част от техните богатства за благотворителност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демек ги е преместил от левия в десния джоб.
11
6
 
3
 
! Отговори
Любопитно преди 3 години
Американските империалисти даряват за благотворителни цели. Руските родолюбиви бизнесмени даряват за вили по Ривиерата, собствени или на депутати и министри.
10
10
 
2
 
! Отговори
експлоататор! преди 3 години
капиталистътъ Бъфет експлоатира пролетарските маси и така е натрупал милиардите, а Путин спасява пролетариата като го предпазва от злото на капитала,от както е на власт той лично е успял да предпази руските пролетарии от 6 милиарда зелени гущерчета, а олигархичната му клика всеки месец препазва руснаците от капиталите на Русия.Само който е чел Маркс и Ленин ще може да разбере какева благородна роля играе Путин за Русия, капиталът е враг 1 за пролетариата.Съединявайте се пролетарии презрени!
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Появи се и адвокатът на Уорън Бъфет.
8
10
 
4
 
! Отговори
Жечев преди 3 години
Така е. Някой правят пари и даряват.Други си чешат езиците в днес.бг и си играят на кой е тро ло ло-най
7
2
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
ха ха ха!...За малко да са подмокра от смех!..Ама "человеци", не забелязахте ли на кого прави "дарения" тоя мушморок?..-На "безимотния" бил Гейтс и на...ЧЕТИРИ фондации,управлявани от..ДЕЦАТА МУ!!!!Тоя симпатяга просто е пренесъл чувалите с парите от едната стая в другата НА СОБСТВЕНОТО СИ ЖИЛИЩЕ!!!!.."Истина ви казвам:-По-скоро камила ще мине през иглени уши,отколкото богат да влезне в Царството Небесно"../Исус ../Тоя СПЕЧЕН чревоугодник се е опитал да заблуди "Оня отгоре"..СМЕХ!!
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Филантропте се появяват за да може барони обирджий, като Джон Рокфелер, Вандербилт, Карнеги и други да си изчистят имиджа понеже са били мразени от народа.
5
10
 
9
 
! Отговори
Fax from Kazan преди 3 години
Велик е дедо ви Уорън и на 90 години има повече акъл от почти всеки от нас.
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Купува си индулгенции човека.
3
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благотворителност е доста разтегливо понятие.
2
9
 
11
 
! Отговори
ined преди 3 години
Смятай колко е откраднал, че да има 37 милиарда ресто да върне
1
6
 
18
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Правилно ли съм разбрал, че всъщност е прехвърлил пари, без да плаща данъци?!