Финландия отваря граници за още 17 страни, за България – не

След две седмици финландските власти ще направят нова оценка
9 юли 2020 08:31, Елка Василева
17
Финландия отваря граници за още 17 страни, за България – не
Снимка: архив, БГНЕС

Финландия съобщи, че от 13 юли отваря границите си туристи от 17 европейски страни с ниско равнище на заразяване с нови коронавирус, предаде Франс прес.

От следващия понеделник отпадат наложените по границите мерки за страни, в които равнището на заразяване в последните 14 дни е под осем души на 100 000 жители, заяви в комюнике правителството.

Освен това от 13 юли се разрешават служебните командировки и други пътувания по основателни причини между Финландия и Алжир, Австралия, Япония, Нова Зеландия, Тунис и Китай.

На 15 юни Финландия вече отвори границите си за балтийските държави и повечето северни страни (Дания, Норвегия, Исландия) с изключение на Швеция, където равнището на заразяване продължава да е над средното за района.

Още по темата

Седмица по-късно властите обявиха, че от юли вдигат ограниченията за туристите от още 12 европейски страни, смятани за "сигурни" - списък, който вчера бе преразгледан и вече не включва Хърватия, пише БТА.

В огласения в сряда списък влизат Нидерландия, Белгия, Италия, Австрия, Гърция, Малта, Германия, Словакия, Словения, Унгария, Лихтенщайн, Швейцария, Кипър, Ирландия, Андора, Сан Марино и Ватикана.

Вижда се, че България не е включена в този списък.

След две седмици финландските власти ще направят нова оценка на ситуацията, за да преценят дали да добавят още страни или да извадят някои от списъка.

В момента граждани на страни от Шенгенското пространство и Великобритания могат да пътуват до Финландия по работа, по семейни и всякакви други причини, които могат да се разглеждат като основателни.

Финландските власти обявиха също, че от 13 юли отпадат повечето рестрикции, наложени на баровете и ресторантите, които работеха с ограничен капацитет и променено работно време.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
4
 
! Отговори
Аз преди 3 години
На българското море не стъпвам колкото и да растат заразените.
16
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирус няма дреме ми на Сайдера че няма може се пътува имам село с къща и двор и мнооого мин вода в селото а морето ми е на едно нанадолнище с колелото.Койтото иска здравен сертификат да се ваксинирва и да се тества слага чипа и да си обикаля където иска.
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, как може такова нещо бе ...Нали Ту лупа и лакеите му некадърници - НОЩ-ниците бяха за пример на цял свят.И всички медии ги хвалеха.Най-много мисирките и Севда ТВ.
14
2
 
9
 
! Отговори
Мдааа преди 3 години
Никой не ще про стите Ганчовци ....
13
3
 
11
 
! Отговори
Натиск от противници преди 3 години
До wild horseИмаше голям натиск за отпадане на мерките от хотелиери, ресторантьори, кина, стадиони и т.н, реално те бяха единствените сериозно засегнати! Спасявахме ги с 60/40 но не знам как ще спасим цялата икономика след като няма да има кой да внася, а всички ще искат да им се дава!
12
1
 
12
 
! Отговори
Червен картон преди 3 години
Червените картони започнаха да валят! Засега от отделни страни, а след това от всички вкупом! Бай бай икономика, здравей глад и мизерия!
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце нали разправяше, че Той се справяш най-добре с короната и, че всички се учели от НЕГО?
10
1
 
12
 
! Отговори
wild horse преди 3 години
Нали бяхме най-добри в Европа по справяне с вируса,ББ се фукаше,че всички ни се възхищавали...е само,че те , в Европа не са чували подобно нещо. Къде е европейската солидарност,защо мълчи Захариева,защо никой не задава въпроси. Третират ни като ромско гето.....каквото сме си всъщност
9
0
 
5
 
! Отговори
aa1830 преди 3 години
Бойко нещо да каже, че от другите държави му звънят и го хвалят за добрите мерки и ни дават за пример?
8
2
 
6
 
! Отговори
Водка Финландия преди 3 години
Заради бг шведите е този списък.
7
2
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 5 преди 3 години
Ти на кой свят живееш бе невръстни мушмороко? Каква точно е твоята истина ??? Може би че земята е плоска!?!? Учи за поправителният ,не се офлянквай!!!
6
1
 
1
 
! Отговори
Норге! преди 3 години
Шведите са най кисели и сърдити на Финландия,Дания и Норвегия ,защото затвориха границите си със Швеция. ....А там границите са символични и на много места просто са само табели -от едната страна Швеция ,от другата Норвегия примерно.Все едно населено място а не друга държава....
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АИстината лека по лека лъсва,никой не иска разни *** да му се мотаят в страната и да разнася болести. А тоя нашия твърдеше че всички го хвалели и даже му искали съвети как да се справят успешно с вируса. Ама пилците се броят на есен.
4
9
 
6
 
! Отговори
А преди 3 години
Голям праз. Тия пък. Затичал се някой да им ходи в тундрата при белите мечки. Ние пък на направим пълен бойкот на "Нокиа"
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ние затваряме за тях. Къде се намират тия до се мерят с най-примерните
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А уж се бяхме за пример!
1
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашите позитанци са по умни от финландци и австрийци и не можеш да ги излъжеш че има вирус.