Ройтерс: България влиза в чакалнята на еврозоната

Очаква се решението да бъде обявено най-късно през уикенда
109
Ройтерс: България влиза в чакалнята на еврозоната
Снимка: Pixabay

България ще получи одобрение да влезе в чакалнята на еврозоната, заедно с Хърватия, твърди Ройтерс, като се позовава на четири различни източника.

Очаква се решението да бъде обявено в петък вечерта.

Този ход ще проправи пътя за първото разширяване на еврозоната след 2015 г., когато Литва се присъедини към валутния блок, която сега има 19 членове.

Предварителният етап за приемането на еврото като национална валута продължава 3 години.

Европейски представители заявиха, че решението е неминуемо след окончателна подкрепа от еврозоната и финансовите министри на ЕС.

Според източниците, решението ще бъде обявено след затварянето на пазарите в петък, за да се предотвратят спекулациите.

След като страните се присъединят към ERM-2, те остават в механизма за около две години, преди да започнат практическата подготовка за присъединяване към еврозоната, процес, който отнема приблизително още една година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, приключихме с инфлационното забогатяване. Няма да е възможно нагушкването със заеми и кредитни милионери които за един ден стават собственици на фабрики и супер бизнесмени както през 1997
102
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До всички недоволни плачковци: нека ви е вътре чак до Камчатка!!!
101
5
 
5
 
! Отговори
Никаква еврозона преди 3 години
Никаква еврозона не ни трябва на нас, да станем още по-зависими и още по-бедни, то вече няма на къде. Да се отказват от тази щуротия, не ни трябва еврозона на нас.
100
4
 
7
 
! Отговори
Добра новина преди 3 години
Добра новина е Но..Чува се вече воят на кремълската Пета колона
99
6
 
11
 
! Отговори
European преди 3 години
Ако това е вярно, много се радвам. Дано влезем по-скоро и станем пълноправен член на ЕС. Откакто сме там толкова неща се промениха за добро. Помните ли Жан Виденовата зима? Майка ми ставаше в 3 да се реди за хляб. Житото беше продадено на Виетнам от комунистите. Единственото спасение на България е ЕС. Ако той се разпадне, недай боже, оставаме между Путин и Ердоан - двама луди диктатори да си ни поделят. Поскоро ще ни прибере Ердоан. На Путин няма да му дреме. Да пази господ.
98
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде махайте се с вашия клуб на богатите! КЪШ! ВЪН! Какво играете на първичната струна на алчността! Центърът на лакомията е в д-то. Лакома гъзица се казва на български, при индийците си го обясняват с чакри. Клуб, който няма никаква стойност в международен план. Никой не ги керти за нищо. В Чили даже. Ердоган е по-самостоятелен от целия ЕС, взет заедно. Един газопровод не могат да направят сами. ...
97
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ах,тоя Ройтерс .Сега Радевистите ще получат колики.
96
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България била подписала!1989 НАТО подписва със Съветския съюз, че няма да се разширява на изток. Колко време спази собствения си договор? Не само, че се разширява, а и се пръска по шевовете! Кой е този глезен наивник, който живее с илюзията, че бившите колониални страни от Западна Европа ще започнат да гледат на новозавоюваните територии не като компенсация за загубата на Африка и Азия, а като партньори? Че те и при тях нямат равномерност и мир между районите им!!!
95
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"направете референдум, ако народа каже да - окей"Народ, който си избира да го управлява Бойко Чекмеджето, няма разум да взима важни решения.
94
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 89 КАЗВАШ ДЪРЖАВИТЕ ЧЛЕНКИ НА ЕВРОЗОНАТА СА ПОТЪНАЛИ В МИЗЕРИЯ- МИН ЗАПЛАТА БЕЛГИЯ 1596ЕВРО,ФРАНЦИЯ- 1593ЕВРО, ГЕРМАНИЯ- 1584ЕВРО, ТА ТОВА ЛИ НАРИЧАШ ЕВРОСАТАНИНСКА СИМВОЛИКА- Я ДА ВИДИМ МИНИМАЛНИ ЗАПЛАТИ В ЕВРАЗИЯ- РУСИЯ 118 ЕВРО, ГРУЗИЯ 58ЕВРО, ОСТАНАЛИТЕ ПО 15 ЕВРО- А ТОВА Е ПО ДОБРОТО И НА ТАМ ИСКАТЕ ДА НИ ОБЪРНЕТЕ ЛИ- МИХАИЛ ХАЗИН ПРЕД БСТВ 2023Г БГ ЩЕ БЪДЕ ПРИНУДЕНА ДА ВЛЕЗЕ В ЕВРАЗИЯ" ТАЯ НЯМА ДА СТАНЕ. ЧЕРВЕНИТЕ ЖАЛЕЙКИ ДА СИ ОТДЪХНАТ НЯМА В ЕВРАЗИЯ.
93
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До CNN,ROITERS-HEADLINEМнозинството от българите не подкрепят влизането на България в еврозоната и са склонни да повдигнат въпроса на референдум. Това сочи социологическо изследване, поръчано от Експертния клуб за икономика и политика (ЕКИП) и проведено от "Тренд" по метода на прякото полустандартизирано интервю. Според него над половината (54%) от запитаните желаят и биха участвали в провеждането на референдум, касаещ премахването на българския лев като национална валута, като поне половината от запитаните са сигурни, че няма да подкрепят еврото. Едва 19% одобряват курса на правителството
92
5
 
12
 
! Отговори
CNN,ROITERS-HEADLINE преди 3 години
Congratulations! Croatia and Bulgaria- WELLCOME TO EUROZONE! Честито братя и сестри!! Многолетната мечта на цели поколения българи се сбъдва- да влезем в Еврозоната,клуба на най- богатите в центъра,а не в Периферията!! А шумкари,Гечевци,Радевци...плюят кръв от завист и злоба към Бойко!!
91
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
направете референдум, ако народа каже да - окей
90
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДо Анонименкое е същото? не водим национална фискална политика - да, това е логичен и правилен избор - не сме някакво индустриално чудо. Но ти искаш да отнемеш свободата да го правим с-у какво.. че били таксите 2лв. банката парите ще си ги вземе, по един или друг начин, трябва да си някакъв голям наивник да си мислиш обратното.
89
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След смъртта на Симеон Велики наследниците му предават държавата: При един от синовете му реално властват гърците, въвежда се отново и гръцки език като административен, с това и кирилицата. Дъщеря му става съпруга на руски княз, който буквално унищожава Преслав. Сега също активно се работи за превземане на държавата отвътре и физическото и ликвидиране.
88
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До аппНо практически не го правим от 1997ма година насам. Тоест резултатът е все същият.
87
7
 
11
 
! Отговори
до 89 преди 3 години
ще се промени това, че в момента в условията на Валутен Борд сме длъжни да имаме валутен резерв за да обезпечаваме лева, ще се промени това, че вече няма да имаме контрол нито над печатането, нито над какъвто и да е друг асперт от валутната политика. Това е Пълна Загуба на Суверенитет и са Характеристики на Поробена Държава!! Ще се промени и това, че вече върху банкнотите няма да са лицата на Велики Българи, а ЗеленоЕвроЖендриВеганска Сатаниска Символика!!
86
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПРИЯТЕЛИ ОТ ЕСЕНТА НА 1997Г, СЛЕД КАТО 1ДЛ БЕШЕ СТАНАЛ 2965ЛВ/СПРАВКА БНБ ОТНОШЕНИЕ НА БГ ЛЕВ КЪМ ДРУГА ВАЛУТА И ГАЛОПИРАЩА ИНФЛАЦИЯ ОТ 1000% В БГ БЕ ВЪВЕДЕН ВАЛУТЕН БОРД, А ЛЕВЪТ ЗАВЪРЗАН ПЪРВО ЗА ГЕРМАНСКАТА МАРКА, А СЛЕД ТОВА ЗА ЕВРОТО- КАКВО ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ КАТО ВЛЕЗЕМ В ЕВРОЗОНАТА....НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ЧЕРВЕНИТЕ ОПЛАКВАЧКИ, ТЕ ЩЕ ЗАРЕВАТ ОЩЕ ПО ЖЕСТОКО ЗАЩОТО НЯМА ДА МОГАТ ДА НИ ЗАВЪРТЯТ В ЕВРАЗИЯ....
85
0
 
3
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз преди 3 години
да се Обичаме всички като Ленин и Зиновиев!
84
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 77, най-голямата Българска банка я бутна доган