Засякоха необявен обект в КНДР, може би от ядрената програма

Възможно е там да се разработват ядрени бойни глави
9 юли 2020 17:45, Елка Василева
22
Засякоха необявен обект в КНДР, може би от ядрената програма
Ким Чен Ун. Снимка: архив, БГНЕС

Нови сателитни кадри показват необявен обект в Северна Корея, който според експерти може би се използва за разработване на ядрени бойни глави, съобщи Си Ен Ен, цитирана от Йонхап и ТАСС.

Кадрите на американската компания "Планет Лабс" са анализирани от експерти от Института за международни изследвания в Мидълбъри, щата Върмонт. Те показват активен обект в село Уоло-ри близо до Пхенян, който според експертите може би се използва в ядрената програма на КНДР.

Още по темата

"Той има всички признаци на севернокорейски ядрен обект - охранителен периметър, жилищни помещения и подземни структури. Той е разположен точно до завод за бутилирана вода, който няма никоя от тези характеристики", каза преподавателят от института Джефри Люис.

"Това, което изпъква, е интензивният автомобилен график - коли, камиони, товарни контейнери. Този завод е много активен. Тази дейност не е намалявала дори по време на преговорите между САЩ и КНДР за денуклеаризация на Корейския полуостров. Той продължава да разработва ядрени оръжия", каза Люис за Си Ен Ен.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Ляв+ преди 3 години
"...интензивният автомобилен график - коли, камиони, товарни контейнери.... Този завод е много активен....Той продължава да разработва ядрени оръжия..." Каква хибридка за промити атлантици. Точно ядрените оръжия пък не налагат интензивен автомобилен трафик
10
6
 
3
 
! Отговори
Нема нужда преди 3 години
Тоя вече не е интересен, въпреки платените статии почти всеки месец,които имат за цел да се опитаме да ни е инетересно какво става в тая дивашка изостанала държава...
9
4
 
0
 
! Отговори
ко казах преди 3 години
И още да знаеш че той си вярва че е от боговете под Олимп млого ша знаиш разбира от шменти разменти виж прочити днес колко млоого разбира законите в мишеретатаТе тез богове днес у дупките ще ги дебнеш
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Северна Корея е една изостанала държава или има ядрена програма, заводи и подземни градове ? Щом си от Ю Ес Ей какво ти пречи да си гей ?
7
2
 
0
 
! Отговори
Нима не знаеш преди 3 години
Чух от нашия правосъден министър че извозвал там на ахмед доган отпадъците и като ги изстрелят по лошите щели да се окотят
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоз когато си престижен сората ще му се видят рогата
5
5
 
4
 
! Отговори
Тони преди 3 години
ДА ЖИВЕЕ МАРШАЛА !!!
4
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да издумка болните ястреби, че света да може да празнува.
3
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ще си разработват каквото си искат. кое точно не разбраха от снн?
2
5
 
14
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Мачкай фашистите, Кими!!!!
1
8
 
16
 
! Отговори
Велмазов преди 3 години
Да живее великия Маршал КИМ ЧЕН УН- единственият , който не клекна на запада ! Велик лидер и държавник, върти всички на малкия си пръст ,вечна слава на Маршала и севернокорейския народ !