Kметът на Сеул открит мъртъв, бил oбвинен в сексуален тормоз

64-годишният Пак Вон Сун изглежда се е самоубил
10 юли 2020 11:48, Елка Василева
12
Kметът на Сеул открит мъртъв, бил oбвинен в сексуален тормоз
Снимка: БГНЕС

Кметът на Сеул, който дълго време беше смятан за потенциален участник в президентската надпревара в Южна Корея, бе открит вчера мъртъв на хълм в града. Той изглежда се е самоубил, като предния ден бе обвинен в сексуален тормоз, предаде Франс прес.

Пак Вон Сун е най-високопоставеният политик в страната, замесен в случай на сексуален тормоз. В южнокорейското общество, все още дълбоко патриархално, световното движение #MeToo срещу насилието над жени свали от постовете им десетки влиятелни мъже в различни сфери.

В официалната резиденция на кмета бе намерено писмо, писано с туш и четка, в което той поднася твърде общо формулирани извинения. "Моля всички за извинение", пише той и изразява желание да бъде кремиран, а прахът му - разпръснат на гроба на родителите му. "Моля за извинение семейството си, на което причиних единствено мъки", добавя той. "Довиждане", завършва 64-годишният Пак Вон Сун, без да спомене за обвиненията срещу себе си.

Още по темата

В деня преди смъртта му бивша негова секретарка, назначена през 2015 г., е подала срещу кмета иск за сексуален тормоз и "неподобаващи действия в работно време". Пак настоявал тя да го последва в спалнята, разположена до неговия офис, разказва предполагаемата жертва, научи АФП от източник, близък до разследването, пише БТА. След работа кметът й изпращал чрез месинджър "свои селфита по бельо, придружени с непристойни коментари". Тя изпитвала "огромен страх и срам", но се опитвала да забрави това "в интерес на град Сеул, на самата нея и на кмета Пак".

Полицията потвърди, че е подаден иск, но не и подробностите от документа. След смъртта на Пак Вон Сун делото ще бъде автоматично прекратено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Тодор Иванов преди 3 години
Движението Миту го почнаха такива дето се е**ли за да получат роли ама после съжалявали. Знаете ли че ако си във позиция на власт в Калифорния даже ако даваш просто апартамент под наем и спиш с наемателка,подчинена или студентка или пациентка те вкарват в затвора
10
2
 
1
 
! Отговори
Гари Канибалеца преди 3 години
Че какво лошо е направил. Аз моята секретарка редовно я боцкам. Затова и давам заплата 3 хилядарки. Мъжа и досега не се е оплакал
9
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Секретарката сигурно е изтрила снимките от срам.
8
2
 
6
 
! Отговори
Сигурно преди 3 години
Сигурно е направил по-правилния и достоен избор пред обществения линч и унижение.
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направил си е харакири или сепуко, човека.
6
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква е тази спалня до кабинета на кмета?!? Сттанна работа.
5
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е изскочил с дрона иззад хълма и го е убил с отровна стреличка.
4
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проклети да са феминистките и всички които ги подкрепят!!!
3
6
 
27
 
! Отговори
Жена преди 3 години
Жените тормозят мъжете!
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След смъртта на Пак Вон Сун делото ще бъде автоматично прекратено, но всички ще останат с убеждението, че след като се е самоубил, значи си е признал.
1
2
 
48
 
! Отговори
Леле, преди 3 години
за какви неща се самоубиват хората от срам. Тук един политик досега да не е останал!