Австралия дава на 10 000 граждани на Хонконг жителство

Смята, че ще има политически преследвания от страна на Пекин
12 юли 2020 14:34, Петя Славова
14
Австралия дава на 10 000 граждани на Хонконг жителство
Снимка: БГНЕС

Австралийското правителство ще даде възможност за получаване на разрешение за постоянно пребиваване на 10 000 притежатели на хонконгски паспорти, които в момента се намират в страната, след като визите им изтекат, предаде БТА, позовавайки се на Асошиейтед прес.

Още по темата

Правителството на премиера Скот Морисън смята, че новият закон за националната сигурност, наложен от Пекин на полуавтономната територия означава, че поддръжниците на демокрацията може да се изправят пред политически преследвания.

В края на миналия месец върховният законодателен орган на Пекин прие единодушно закон за националната сигурност на Хонконг, който забранява актовете на сепаратизъм, подривна дейност, тероризъм и тайни споразумения с чуждестранни сили, застрашаващи националната сигурност на анклава като част от Китай.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
У преди 3 години
Жалко за тези 10000, че напускат по-развита държава и зорлем стават немили-недраги ..Китай обаче няма да остави демонстранти да развалят имиджа на "добрите" комунистически-капиталисти, защото срещу социализъма не се демонстрира, а се правят паради и манифестации. Още по-жалко, че всичко е заради власт и пари, а иначе веят червени байряци Дано при нас не дойдат китайци!
7
2
 
4
 
! Отговори
Гадняр преди 3 години
Е сбъркан на заглавието словоредът ви.
6
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото по-далече от комунистите: толко по-добре...
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ласмаги Джасмаги 4Какви глпци.Ще си разводнят белият ген с жълтурски.Далеч от тези питеци....Ами осъзнали са че от ганиуювски "бял" ген няма огромна полза.:)))))))))))))))))
4
5
 
7
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Теб няма какво да те интересува ***. Гледай прасето да може да изкараш зимата, да има ракия да е***беш чат пат грозната си жена (че на комшията може да му е писнало) и гледай да спестиш някой лев да има за дърва. Иначе доста хора които са ходили в една от най развитите страни в света ги интересува. Все пак живота не е само салата и ракия.
3
2
 
4
 
! Отговори
Сократис преди 3 години
"Австралия дава жителство на 10000 граждани от Хонконг" Звучи по-разбираемо.
2
4
 
6
 
! Отговори
Ласмаги Джасмаги преди 3 години
Какви глпци.Ще си разводнят белият ген с жълтурски.Далеч от тези питеци.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А това нас какво интересува ни ?