800 лв. минимална и 1700 лв. средна заплата иска КНСБ

В основата на гражданското недоволство - проблеми от години
51
800 лв. минимална и 1700 лв. средна заплата иска КНСБ
Снимка: БГНЕС

КНСБ настоява минималната работна заплата да достигне 800 лева, а средната - 1700 лева в следващите 18 месеца.

Това е записано в приета от Изпълнителния комитет на синдиката позиция във връзка с обществено-политическата ситуация в сраната.

Според КНСБ в основата на гражданското недоволство са наслагвани с години проблеми, които през последните месеци се изостриха допълнително заради кризата, породена от пандемията с Covid-19.

В позицията се подчертава, че независимо какъв ще бъде изходът от настоящата политическа и институционална криза, очертаните проблеми и приоритети следва да бъдат в дневния ред и управленската визия на всяко българско правителство - сега и в следващите години.

Настояваме за мирно протичане на протестите и недопускане на каквито е да форми на насилие. Апелираме всички опити за провокация и нагнетяване на напрежение да бъдат пресичани в зародиш и да се спазват най-добрите демократични практики, пише още в нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: минимална заплатаКНСБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Д.Кънев преди 3 години
Кога синдикатите са решили въобще някакъв въпрос на РАБОТНИК ами за моят над четирсет годишен стаж аз не помня такова чудо.Аз имах нужда от синдикална защита е и нищо.Те синдикатите се чудят как те да се уредят.Какво ги е еня за някакъв ти *** работник.Е аз бях високо квалифициран и бях и бригадир е и пак нищо.А какво ли пък ще ги интересуват някакви си прости работници.Всичко е пай в очите.
48
0
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Синдикатите са проблем на обществото,и всички лапачи,които "работят" там.
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
800 лв минимална пак е мизерна заплатка
46
2
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Като дойдат от БСП честните социалисти на власт - първата им работа ще бъде да направят бедните българи богати. България ще процъфти от пари и здравеопазване. Народът (както те наричат Партията си) ще благоденства ли благоденства...
45
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От къде ще дойдат тия пари за заплати? Тук има само бустани и сергий! Айде стига с тези цифри и статистически сравнения с Европа.Имали сме 4 процента ръст, "средно-европейски". Проста сметка за белите държави-имаш 100 завода и за година са 104,а тук в Бустана от 3 завода си "ръстнал" с един кокошарник
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия не подкрепят стачките ,народа взе да ги плюе ,и сега 800 лв. Е гадчета
43
1
 
12
 
! Отговори
Дано преди 3 години
Дано го приемат, защото много хора са на минималната работна заплата 610лв бруто и 500лв нетно, което е трагично, не, че с 800лв, ще им се оправи много живота, но пак е нещо!
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха-ха-ха ..светлото бъдеще пак е наблизо
41
0
 
10
 
! Отговори
Факт преди 3 години
След 18 месеца означава през 2022 година. То и без КНСБ да го искат, ще са поне такива заплатите, ако махнем мутрите от властта.
40
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 39 Не сте добре - Божков дава 5000 евро , вземай вазелин и отивай при него .
39
1
 
16
 
! Отговори
Не сте добре преди 3 години
Говорим за Европа искаме заплати както европейските 3000евра .Не сме роби.Айде отивайте си и вашето време свършва.
38
1
 
8
 
! Отговори
Един преди 3 години
Кога ще започнат и у нас да плащат на ЧАС като във всички добре развити не пропити от корупция държави. До кога ще слушаме за минимално заплащане *** месец, трябва да е на ЧАС и да се засичат часовете, след 40 х 1.5, навсякъде е така от ...... само тъпата ТИКВА проста изплашена за живота не можа да го направи това. То да не е да строиш хартиени магистрали и да дебелееш, станал е и *** ТУЛУПА заедно с Каракачамбо се състезават кой да прилича повече на корумпирано прасе.
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От къде знаеш това?
36
0
 
1
 
! Отговори
До 32 преди 3 години
Не гледай цифрите, гледай числата!
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смешници, първо в България няма синдикати и второ, това което идва в никакъв случай не е за вдигане на заплатите, освен ако инфлацията не е страшна.
34
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако през 2009 година не беше се установил режима на мутрите, сега през 2020 година, минималната заплата щеше да е 850 лева, а средната заплата щеше да е 2100 лева.
33
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокооо и това ще стане :) Нали затова сме във чакалнята : Минимални БГ Заплати и Максимални Евро Цени !!!!
32
1
 
12
 
! Отговори
ДА преди 3 години
А пенсиите-колко!?Не видях цифра!Или чакате да ни хване вируса и да се отървете от нас!Само не забравяйте оная приказка,дето един цар избил старците,но сина му скрил дядо си.....
31
7
 
2
 
! Отговори
Чочи преди 3 години
Това са добри заплати, с които що годе може да се живее нормално. Дано ги приемат в народното събрание.
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако средната в Европа е 2378 евро, то половината хора са със заплата под 2000 евро заплата, а в България половината хора са с под 435 евро заплата. Разликата е 4,6 пъти.