БФС отсече: По 10 заразени в 5 клуба и спираме първенството

От централата обявиха и условието за отлагане на мач от шампионата
7
БФС отсече: По 10 заразени в 5 клуба и спираме първенството
Снимка: БГНЕС

Българският футболен съюз обяви причините, заради които може да спре започващото в петък първенство. Със съобщение на сайта си от БФС обявиха, че ако има повече от 10 заразени с коронавирус играчи в 5 различни клуба, шампионатът ще бъде прекратен.

Ето и съобщението на футболната ни централа:

Предвид старта на новия сезон в професионалния футбол на 7 август 2020 г. и предвид продължаващата епидемиологична обстановка в страната, Българският футболен съюз уведомява всички професионални клубове, че от началото на новото първенство в Първа и Втора професионална лига в сила влизат следните правила за действие при възникване на форсмажорни обстоятелства, свързани с пандемията от COVID-19:

1. Футболна среща от професионалния футбол може да бъде отлагана при наличие на положителни проби за COVID-19 едновременно на повече от 10 (десет) състезатели с действащи трудови договори в един от двата отбора, участници в съответната футболна среща.

2. Първенството може да бъде прекратено временно при наличие на положителни проби за COVID-19 едновременно на повече от 10 (десет) състезатели с действащи трудови договори в най-малко 5 (пет) клуба от Първа професионална лига и при наличие на положителни проби за COVID-19 едновременно на повече от 10 (десет) състезатели с действащи трудови договори в най-малко 7 (седем) клуба от Втора професионална лига.

3. Гореспоменатите правила се приемат по предложение на Медицинската комисия при БФС, която е оторизирана да потвърди случаите на положителни проби за COVID-19 в клубовете от професионалния футбол

Още новини от родния футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По 10 заразени от трипер ..и спрат пачките
6
0
 
0
 
! Отговори
Фараона преди 3 години
Нали ги видяхте днес герберастите на форума...Всичко е Пунта Мара ....
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха...гербаджийски подмазвания на футболните фенове.В цяла европа няма публика...и хората играят футбол на извънземно ниво.Нашите нещастници тук...не могат 3 паса точни да направят...но с публика.
4
1
 
1
 
! Отговори
Лъжи и пак лъжи преди 3 години
Тези верно ни взеха за шарани, първо беше 100 на ден след това 1000 в болница, накрая ще стане ясно че говорели за умрели на ден и хиляда на апаратно дишане.
3
0
 
1
 
! Отговори
до номер 2 преди 3 години
Дали?То и след финала за купата щеше да има, ама като изключим 7-8 заразени, които са хванали вируса в дискотека в Пловдив, други май няма...Но дискотеки може, мачове на открито не може...
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След първия мач, ще имате много повече.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проверките на прокуратурата в БФС май пак се оказа прах в очите на хората.