МВнР уточни: Няма пострадали българи при взрива в Ливан

Няма и пострадали служители на дипломатическата ни мисия
9
МВнР уточни: Няма пострадали българи при взрива в Ливан
Снимка: БГНЕС

Никой от постоянно или временно пребиваващите български граждани в Ливан не се е обърнал към българското посолство с молба за помощ или информация, че е пострадал, съобщиха от пресцентъра на външното ни министерство по повод тежкия инцидент в Бейрут.

Още по темата
Мисията ни е в контакт с представители на Асоциацията на завършилите български учебни заведения, която обединява българските граждани и техните роднини в страната. Посолството е в постоянен контакт и с ливанските власти, като засега от тях не е постъпвала информация за пострадали българи.

Както е известно, на 4 август, малко след 18 часа местно време, на пристанището в Бейрут стана експлозия, довела до множество жертви, ранени и до значителни материални щети.

Поражения са нанесени и върху сградата на българското посолство, както и върху жилищните блокове, в които са настанени служителите и техните семейства. Щетите са най-вече по фасадите на постройките, като стъклата на прозорците са изпочупени.

Няма пострадали служители на дипломатическата ни мисия. Консулската служба към посолството функционира нормално и е в готовност да окаже съдействие на нуждаещи се от помощ наши сънародници.

За контакт може да бъде използван телефон 00961 5 452 883, както и електронни адреси consular.beirut@mfa.bg и embassy.beirut@mfa.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
1
 
! Отговори
SS преди 3 години
Тия в Бейрут не знаят ли че амониевата селитра е мощен експлозив?Сега плачат.Тимъти Маквей навремето с един бус амониева селитра бутна една сграда на FBI а тия са имали цял кораб.Който няма познания по вздривни вещества страда.
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера стана Бейрут
3
1
 
0
 
! Отговори
ЛИВАН преди 3 години
Как е възможно аз да познавам пострадали българи във ливан тогава. и посолството ни е пострадало, а то се намира в кв. хазмие, през два хълма
2
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'Българите' навън не са българи и съответно незаслужаващи симпания и най-малкото внимание.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо не ме интересува има ли българи пострадали или не. Огромна трагедия. Човешките животи са равни.