Разпитват собственика на кораба, взривил се в Бейрут

Игор Гречушкин е съдействал на разследването
7 авг 2020 12:41, Нели Христова
31
Разпитват собственика на кораба, взривил се в Бейрут

По искане на бюрото на Интерпол в Бейрут кипърската полиция е разпитала руския собственик на кораба "Росус", който преди години е докарал товара от над 2700 тона амониева селитра, които избухнаха на 4 август в склад в пристанището на Бейрут и отнеха живота на над 150 души, съобщи кипърското издание "Филелефтерос".

Още по темата

43-годишният руски гражданин Игор Гречушкин живее постоянно в кипърския град Лимасол с разрешение за престой, защото съпругата му е натурализирана кипърска гражданка, предава БТА.

Според кипърската полиция Гречушкин е отговорил с готовност на въпросите, които са били изпратени от властите в ливанската столица.

Борис Прокошев, капитан на плаващия под молдовски флаг кораб "Росус", е заявил, че е натоварил амониевата селитра в грузинското черноморско пристанище Батуми с крайна дестинация Мозамбик. По време на пътуването обаче корабът е претърпял техническа повреда и е акостирал в Бейрут, където е бил конфискуван. Според капитана в крайна сметка преди две или три години корабът е потънал в пристанището на Бейрут, защото не е бил поддържан, бил е стар и в корпуса му е имало пукнатини

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До А даТочно!Добавям и старите мутри на Чалгаря от Учиндол!!!
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво го разпитват като за туй трябва да има цяло дело отпреди години заведено както с протестни ноти от имената на собственика на кораба,от наемателя фирмата,че под кой флаг плава,от изпращача как фирма на стоката,че получателя за провалени договори,от членовете на екипажа с капитана как преки отговорни за превоза на стоката и кораба що за ремонти и претоварвания,че причините поради които се конфискува стоката и изисквания как правни норми за конфискуване на кораба в кои случаи се прилагат.
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Типичен бандюга, достатъчно е да го арестуват заради престъпното излъчване
22
2
 
15
 
! Отговори
А да преди 3 години
ТОЧНО КОРАБ СЕ Е ВЗРИВИЛ. ВИЖДА СЕ ОТ САТЕЛИТА. А ПРЕДИ НЕГО - СКЛАД ЗА ФОЙЕРВЕРКИ. НО СОБСТВЕНИЦИТЕ НА КОРАБА НЯМАТ ВИНА, КОИТО И ДА СА ТЕ, ЩОТО КОРАБЪТ ЗАЕДНО СЪС СТОКАТА Е БИЛ КОНФИСКУВАН И ОТТУК НАТАТЪК ОТГОВОРНОСТТА Е ИЗЦЯЛО НА МЕСТНИТЕ ВЛАСТИ.
21
0
 
10
 
! Отговори
А да преди 3 години
Съгласен. Но НЕ И ДА РАЗЧИСТВАМ ЕДНИ МУТРИ, САМО ЗА ДА ДОЙДАТ НОВИТЕ СТАРИ МУТРИ НА РР И АЛЕКСАНДЪР МАРИНОВ. ХА ХА ХА. НЕМА ДА МИНЕ НОМЕРЪТ.
20
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ливан е същата гангстерска държава като България на Лойко, Дебелян и Доган. Не се заблуждайвате от фасадната демокрация! Даже Ливан са по-напред от нас. Така става в гангстерските държави - рано или късно сметката излиза солена. Събудете се и изритайте мутрите от управлението, осъдете ги и им конфискувайте имуществото. Само така следващите мутри ще се замислят
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ливанските мошениции са конфискували кораба... и сега търсят виновник. Защо не са е прибрали в държавни помещения.
18
16
 
12
 
! Отговори
аз преди 3 години
щом са рашките всичко е ясно
17
8
 
10
 
! Отговори
GOGO преди 3 години
До западняк европеец ,ПРАВИ РАЗЛИКА МЕЖДУ РУСИЯ И СССР.РАЗЛИКАТА Е ОГРОМНА ,,УМНИКО".
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега пък кораб се взривил.. Абе вие сте големи неграмотници ве
15
2
 
16
 
! Отговори
Г преди 3 години
Виновни са тези к оито са конфискували и съхранявали товара. Корабът е транспортно средство, на товарните кораби работтат им е да превозват товари. Това че е конфискуван и е оставен без подръжка, което е довело до потъването му край пристанището преди години, дава яснота за безхаберието на ливанските власти. И не се е взривил кораб както се посали в заглавието, манипулатори жалки.
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гангстерска държава...
13
6
 
9
 
! Отговори
Я ПЪРВО преди 3 години
ВИЖТЕ САТЕЛИТНИТЕ СНИМКИ И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ КОРАБЪТ НЕ Е ПОТЪНАЛ, А САМО Е БИЛ ИЗОСТАВЕН В ПРИСТАНИЩЕТО. ДАЖЕ НЕ Е БИЛ РАЗТОВАРЕН. ВИЖДА СЕ ЯСНО КЪДЕ Е ЕПИЦИНТЪРЪТ НА ВЗРИВА. НЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ ХОРАТА. ИСТИНАТА Е ВАЖНА.
12
3
 
23
 
! Отговори
ТАКА преди 3 години
Първо от искри на оксижени се е взривил склад с фойерверки, което е причина за втория взрив на амонита в кораба на пристанището. На сателита се вижда как е изяден и част от брега около натоварения и зарязан кораб. Само безхаберието на ливанските власти е виновно за трагедията.
11
5
 
10
 
! Отговори
Последно преди 3 години
Корабът НЕ Е ПОТЪНАЛ, А Е ИЗОСТАВЕН, ЗАРЯЗАН В ПРИСТАНИЩЕТО.
10
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Втория взрив е от ракета. В ютуба има много ясни кадри как пристанището се бомбардира.Няма смисал да пишем кой я зад атентата, всички го знаем
9
5
 
37
 
! Отговори
До западняк европеец преди 3 години
***, товарът на кораба е бил конфискуван преди години от ливанските власти. Оттогава насам отговорността за товара е тяхна, тъй като те отговарят за складирането.
8
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече два дни се опитват да ни втълпят, че виновен за експлозията е корабът "Росус", който преди две или три години е потънал в пристанището на Бейрут.
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кораба е потънал преди 2-3 години щото е бил стар и е имал техническа повреда.
6
3
 
33
 
! Отговори
Смотани драскачи преди 3 години
Егати и заглавието! Какъв кораб се е взривил бе, взривили са се складове. Оправете си заблуждаващите заглавия, фалшиви ***!