Лукашенко увери: Всичко ще остане под контрол

След изборите Беларус няма да потъне в хаос, увери президентът
34
Лукашенко увери: Всичко ще остане под контрол
Снимка: БГНЕС

Беларуският президент Александър Лукашенко увери днес, че няма да губи контрола над ситуацията по време на днешните избори, на които се състезава с нова политическа фигура - младия кандидат-президент Светлана Тихановска, предаде Франс прес.

"Никой няма да допусне загуба на контрол. Всичко ще остане под контрол, гарантирам ви. Не се съмнявайте", заяви той пред журналисти, кадри от срещата с които разпространи държавната телевизия.

"Ситуацията не бива да се подценява", но след изборите Беларус няма да потъне в хаос, противоборство "или някаква гражданска война", каза настоящият държавен глава, цитиран от ТАСС. Той добави, че властите са предвидили "всякакви варианти", заяви, че е готов за диалог с опонентите си, но ги предупреди да не нарушават закона и да не организират провокации.

"Никой не е предприемал, нито ще предприеме никакви репресии в нарушение на закона. Изпълнявайте закона. Закона и само закона!", подчерта Лукашенко.

След като гласува в една от изборните секции в Минск, беларуският лидер заяви, че не разчита особено изборите да бъдат международно признати.

"Не искаме да говорят лошо за нас. Но ще се водим единствено от интересите на беларуския народ. Искам в страната да бъде тихо и спокойно", допълни той.

"Колкото дали съм убеден, че ще спечеля, не бих искал да съм толкова категоричен. Надявам се!", добави Александър Лукашенко.

Той съобщи, че е получил от руския президент Владимир Путин писмо "от пет страници", в което се описват всички факти около ситуацията с 33-мата граждани на Русия, задържани в миналата седмица в Беларус.

Според Минск това са наемници, планирали да организират размирици. Москва заяви, че само са минавали транзитно през Беларус напът за Латинска Америка и поиска да бъдат освободени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДостоверноХиляда пъти е писано, но все ще се намери някой недоучен като теб да не знае. Какво чудно намери в това, след като там се е намирала държавата му?
24
1
 
2
 
! Отговори
Достоверно преди 3 години
ГРОБЪТ НА КАН КЕБРАТ Е ОТКРИТ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ДНЕШНА УКРАЙНА. ФАКТ, КОЙТО МНОГО НЕ СЕ РАЗПРОСТРАНЯВА У НАС. ЗАЩО ЛИ???
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой те излъга, *** украинците са руснаци? Някога там е била България. Киевска Рус е истинската Русия. Първата им княгиня е българка. Дъщерята на Симеон..айде стига руски опорки, че ни се драйфа как ви промиха мозъците!
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 11Ти пък си много "умен" ,украинци,белоруси и руснаци СА РУСНАЦИ.Просто казах това което разбрах,че е нямало никакви руски военни в Белорусия,а са били украинци,специално извозени с автобуси от Украйна до Белорусия ,които да лъжат,че уж са руснаци,за да злепоставят Русия.
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Диктатурата продължава докато е жив.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги е добре да има нещо по-различно от всичко останало.
19
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За разлика от нашия с фърчилото, този е напълно завършен Диктатор...
18
11
 
4
 
! Отговори
Батката кърти преди 3 години
И да не е чувал лафа "Со кротце, со благо и со малце кютек", прилага го майсторски. Гледах днес какви ли не снимки в нета - силите за сигурност показаха много натъртено, че "майдан" няма да се случи, които ще да са подстрекателите, на север или на запад.Но това са подследните години на Лукашенко, тузарите няма да го търпят още дълго толкова независим и чепат.
17
4
 
14
 
! Отговори
Диктатор преди 3 години
Този просто зповядва, колко процента иска и никой не брои бюлетини там..
16
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2е тва да не е като тука,с избори или не,да се подменят бюлетини и бей-бето да печели винаги?А и в Беларус няма 2 милиона римляни)))Като у виликъ ***((((за съжаление...Помаци и турци също.
15
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Лукашенко,успех. Жалко,че и ние нямаме такъв дикаттор в БГ,който да ни осигури качествени бг храни и стоки,и спокойствие,като ни пази от корумпирани западни лакеи,и няма шакфчета с евра и кюлчета..
14
20
 
9
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Браво на Лукашенко! Противопоставя се успешно на алкаш опозицията, която се стреми да пропие Беларус както Елцин пропи Русия.
13
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За разлика от нашия ***-резидент, този диктатор вече е несменяем...
12
8
 
20
 
! Отговори
до 11 преди 3 години
Като пишеш тези глупости ти поне вярваш ли си. За теб украинците които защитават своята родина са фашисти, а защо не обясниш какви са руснаците които нападнаха с оръжие Украина и убиха 14000 украинци.
11
25
 
16
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
Когато наричате Лукашенко "диктатор" недейте да забравяте, че именно Лукашенко беше единственият лидер, който НЕ затвори народа си заради фалшивата пандемия от коронавирус.Другите "демократи" като Меркел, Макрон, Борис Джонсън и сие превърнаха за два месеца държавите си в затвори.Така че, по-полека с определенията.Всъщност "диктаторът" пемели изборите с около 80% от гласовете на беларуския народ.И ще управлява 6-ти мандат.Да му е честито !
10
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руското диктаторче. Ужасни са. Едни и същи мазни военни престъпници.
9
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Белоруския брат на Банкянския ***.
8
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лукашенко е точния човек, който преведе Беларус, през много смутни времена. Умело отклони Украинския сценарии, добре защитава интересите на страната си пред Путин. Като държава (ресурсно)не са нищо уникално, могат да разчитат само на себе си. Който ги подчини ще ги употребява само за политически игри. Много добре го знае и противостои добре. Може да е дошло обаче време да предава щафетата. Но няма да е без подготовка на нужния кадър, проверен от службите по пригодност. Така ще е в Беларус.
7
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледах и другата гледна точка, уж заловените "руски военни" се оказаха украинци и нямат нищо общо с Русия,а са били вкарани за да разиграят театър в Беларусия - театрални актьори,вкарани,за да злепоставят Русия пред света,извозили са ги с автобуси от Украйна до Беларус,а Лукашенко за да не загуби поста си и за да не се повтори трагедията с Украйна ,се е предал доброволно или по-точно доброзорно на запада,без значение дали иска или не иска,бил е притиснат.
6
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя ги дрънка същите като тулупа.