Общо 6332 са иззетите антики от офисите на Васил Божков

От 3 до 5 август са открити още 268 предмета
12 авг 2020 16:48, Нели Христова
37
Общо 6332 са иззетите антики от офисите на Васил Божков

Общият брой на иззетите от офиса на Васил Божков на улица „Московска“ №43 предмети, притежаващи белезите на движими културни ценности, достигна 6 332. Това съобщиха от прокуратурата докато действията по разследването в сградата на „НОВЕ ИНТЕРНАЛ“ ЕООД, под надзора на Специализираната прокуратура, продължават.

В хода на извършените от 3 до 5 август 2020 г. претърсвания в няколко помещения в офиса, в т.ч. гараж и абонатна станция, са иззети нови 268 предмета, притежаващи белезите на движими културни ценности. Така общият им брой достигна 6332 предмета, при регистрирани от обвиняемия В.Б. по реда на Закона за културното наследство общо 212 артефакта.

Действията по разследването, свързани с изземване на описаните вещи, се извършват при стриктно спазване на процесуалните правила, както и на утвърдените международни практики за опаковане, транспортиране и съхранение на артефакти, с оглед максимално запазване на автентичността им.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До ПроСоТо 26. Сещай се на време, за да ти става ясно. На първо време си ремонтирай дограмота!
30
2
 
0
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
До Баи 30 ! Бай " Х ", от кога си адвокат на Божков, или за сега само му баеш! Горкия човечец, 6 332 антики, наследство от дядо му! Кои са тези, че ще му ги вземат незаконно, законните антики?! КОИСА ТЯ ?! Нъл тъй, не додялан Бай " Х ", ТЕ СА НАСЛЕДСТВО ОТ ДЯДО МУ, нъл тъй ... ! Хайде де, ще му ги вземат! От къдя, на къдя !!!
29
4
 
2
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Не се разбра на какво основание се изнасят предмети от офисите на - божков след като тои до момента не е осьден за нищо - исфабрикува се твьрдението че не бил плащал даньци - толкова години кьде бяха хората от - нап за да не му потърсят сметка - за тях , дали не става вьпрос за разчистване на сметки с неудобните на властта хора както твьрдят мнозина - така работеше и цк на кпсс едно време
28
1
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
и още нещо,за последно от мен за да не ви досаждам:-ВСИЧКИ ВИЕ,които "негодувате",сте давали парите си ДОБРОВОЛНО на "Черепа",който ви е продавал НАДЕЖДА за бързо забогатяване!Това си е БИЗНЕС!..А защо не е платил "дължимите" данъци отдавна стана ясно.-За всеки случай отново попитайте набързо сменения уж "недосегаем" Горанов!..попитайте и Каскета!..Не че ще ви отговори,но така,"за спорта"..
27
2
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
сега се сетих:-В "Ало Ало" женерал фон Клинкерхофен конфискува картината на Ван Гог "Вазата с цветята",принадлежаща на Рене ..Когато Рене му казва:-"Но женерале,това е кражба!",Клинкерхофен отговаря:-"Всички произведения на изкуството стават собственост на Фюрера!..Елате в Шатото и ще ви дам разписка"....Да виждате некаква разлика?
26
0
 
6
 
! Отговори
Петър преди 3 години
А ритончето , което е изчезнало намерихте ли?Кой го взе и го изнесе в чужбина ?Само то ли е изнесено и продадено?
25
2
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
и все пак не става ясно изобщо ЗАЩО МУ КОНФИСКУВАТ колекцията?!?!..Тя резултат на КРАЖБИ ли е?..А ако не си е платил милионите данъци,да поразровят ЗАЩО не ги е платил!..Защото знаете:-"Не е виновен тоя дето яде баницата,а тоя,който му я дава"....Божковия ще осъди България за нанесени много тежки вреди!..бъдете сигурни!Частната собственост Е НЕПРИКОСНОВЕНА не само според НАШАТА Конституция,но и според всички международни норми!Тиквата ще се измъкне,НИЕ ще плащаме!
24
2
 
5
 
! Отговори
Васил Божков преди 3 години
Това са лично мои неща, а не на всички българи. Взел съм ги всичките напълно законно и всичко това е кражба и гавра с българската история и наследство ! Не може да са на държавата - мои са си !
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
апроприация и национализация!
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия коментари преди мен са от прости хора.
21
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
https://youtube/watch?v=NdZiyPiRxeMоставкаааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа
20
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ спря икономическото ускорено развитие в България, което бе непрекъснато от 1997 до 2009 година. Прогониха чуждите инвеститори. Нещо повече - прогониха български бизнеси в чужбина. Вижте в евростат какво донесе на България гербестата олигархия в която до началото на тази година виден член бе именно Божков.
19
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДОЛУ ДПС И ГЕРБ!Слава на Божков, изхарчил един милиард и спасил толкова антики за майка си България! Ей това е патриот, а не тумбаците Шкембе войводи, даващи на албанци българско гражданство от Косово. И налитащи на туркини баби и не виждащи огромния насип на Турция на река Резовска, който поругава българския бряг и граници!!!!!!!НФСБ, Атака и ВМРО са филиали на турското посолство!!!!!!!!!
18
0
 
4
 
! Отговори
:-) преди 3 години
Гледам конкурентите на Божков от хазарта който е мил на ГЕРБ никой не ги закача и на всякъсде се рекламират. Даже и отборче в А група си имат но.... много ги пустосват по стадионите. Па и никакви антики не са спасили. Чичо Скруджове.
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАКЪВ ЛИ СЪМ - УМЕН ЧОВЕК А НЕ ЗАБЛУДЕНА МИСИРКА. И СЕГА ПРЕДУПРЕЖДАВАМ - ГЕРБЕРСКА МАФИЯ БИТИВИЙСКА - ПРИБИРАЙТЕ СИ МРАКОБЕСНАТААА МРЪСНАААА ПАТЕРИЦАААА СЛАВИИИИ ТРИФОННОООООВ У КЕНЕФАААА В БАНКЯЯЯЯЯЯ!!!!!ЩОТО НАРОДА ВЕЧЕ АКО СЕ ОПИТАТЕ С НЕЯ ДА ОСТАНЕТЕ НА ВЛАСТ ЩЕ ВИ ПОМЕТЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!!
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"още тогава предупреждавах"Къф си па ти?
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЩерюЗащото ако хората взимаха по 3000 лева срендо, а не по 1300 иликолкото твърди НАП (всички знаем, колко добре са с разгласяването на данни и пазенето им, така че ... вера немам), имаше реална каса за безработица, реални работнически правила, хората нямаеш да треперят за ендото работно място и да слушат като добри кучета ...
14
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
Много преди това са забогатяли! Може би по време нот начцалото на демокрациятя!!!!!!!
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато с лъжи и измами по олигархомедиите през 2009 година ГЕРБ дойде на власт, още тогава предупреждавах че става въпрос за една отвратителна мафия, от хора, които не казаха ни дума за магистрали през кампанията, защото техните олигарси трябваше да ги строят. После те спряха да плащат договорените обществени поръчки и направиха огромна фирмена задлъжнялост в страната. Така сринаха с 5,9 процента БВП а не кризата. Другаде кризата срина средно с 0,1 процента БВП. ГЕРБ Е ПАРТИЯ НА ОТВРАТИТЕЛНИ ОЛИ
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До :-)Той щеше да си се отчита, ама ония поискаха много. Аде, къде е Горанов бе? Жив ли е изобщо? Сигурно е станал неоткриваем. Закриха комисията по хазарта. Дали са архивирали всичките им срещи и решения или остана само това, което беше публично обевявано в Държавен вестник? Дали е останало и помен от всичките разледвания за тях и хора около тях в прокуратурата или "данните са изгубени"?