Германия плаши Русия заради Навални

Ще има реакция при липса на разследване за отравянето
83
Германия плаши Русия заради Навални
Снимка: БГНЕС

Германия и нейните партньори ще реагират, ако Русия не предприеме мерки за разследване на инцидента с Алексей Навални през следващите дни. Това зяви германският външен министър Хайко Маас в интервю пред вестник Bild am Sonntag.

"Очакваме руското правителство да разследва това тежко престъпление. Ако то няма нищо общо с нападението, то следва да бъде заинтересовано да го докаже на базата на факти", смята германският министър."Ако през следващите дни руската страна не допринесе за разследването, тогава ще трябва да обсъдим отговора с нашите партньори", предупреди той.

Още по темата
Маас отбеляза, че токсичните вещества от групата „Новичок“ "са достъпни само за много малка група хора".

"Ако руската страна не участва в разследването на престъплението срещу Навални, това ще се превърне в още едно доказателство за участието на държавата в него", каза външният министър.

"Тази атака е извършена със смъртоносно бойно вещество, забранено от международното право. Това е сериозно нарушение и ние сме ангажирали Организацията за забрана на химическото оръжие (ОЗХО), която следи за спазването на Конвенцията за химическо оръжие", продължи той.

"Ние обсъждаме с нашите партньори какъв отговор ще бъде пропорционален", каза Маас. "В крайна сметка това ще зависи от отговорите на Москва. Ясно е, че ако говорим за санкции, те трябва да бъдат колкото може по-целенасочени", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
между другото, Германия се опитва да назначи за свой посланик в Полша син на адютант на фюрера. Поляците не са дали одобрение и Г. стои без посланик.
63
5
 
5
 
! Отговори
Путин пита преди 3 години
Меркеловице, помниш ли като работихме заедно в КГБ разузнаването и под фалшиви имена бяхме женени? С гащите ти на свастики ли ще ме плашиш?
62
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казано им беше от изобретятеля на това нещо , че ако е употребено ще има масово отравяне с неизбежен фатален край. Те едно си знаят и баят , повтарят приказките на предишните обвинители . Всичко е нагласено да се обвиняват за неизвършено престъпление .Световни конспирации за отвличане на внимание от глобалната пандемия и пълната с бежанци европейска територия за която тази дама е най-виновната .
61
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не бъркаш ще спрът да си продават на Русия евтините автомобили като мерседес,бмв,ауди,фолсваген и обикнавенният Руснак ще се притесни много от това.......
60
7
 
7
 
! Отговори
Стоян Димитров преди 3 години
Руският политически елит е средновековен.
59
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мас ли е сланина ли е лицемерите от ес и сащ спланираха тази измама с навални иска им се да разграбят прродните ресурси на Русия и от там да им се отвори път към към кражби на още ресурси към 7 мил.км2 в централна азия монголия,казастан...... мечтите на запада няма да се сбъднат.
58
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навални има един голям НОС, пълен с бело.
57
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Доктор МасНещо не си разбрал. "Докторите" баш си казаха, че има отравяне.
56
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 58"Много германци карат Лада "Лада продава 2000 коли в Германия годишно. Реално Лада не е Лада а Рено. Друга Марка на Рено, Дачия, продава над 60 хиляди на година там.
55
3
 
15
 
! Отговори
Доктор Мас преди 3 години
Интересно как докторите казаха че отравянето е предполагаемо и млъкнаха а сега само разни политици надуват вувузела и плашат Русия със санкции без също да потвърждават отравянето а единствено искат Русия да го разследва.Отново "хайли лайкли" отравяне без никакви доказателства но с куп изисквания и заплахи за санкции.Интересно ще е ако Путин направи исканото от тях разследване и обяви като резултат - липса на отравяне.И как се доказва че някой е отровен когато е ИЗВЪН територията на страната?
54
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С какво ги плашат? С шимейли ли?
53
0
 
6
 
! Отговори
Бг преди 3 години
До 53 джабиА ми по добре с българи отколкото с сороскиГендари като тебе омъжени за африканци
52
3
 
14
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Вижда се, че нито Германия, нито Русия, има полза от разваляне на отношенията в този момент. Навални е човек с много ниска подкрепа в Русия и самите руснаци го ненавиждат. Нито има протести в негова подкрепа след предполагаемото отравяне, нито нищо. Кръгове извън Русия имат полза от това отравяне. Но явно тези кръгове от дълбоката държава, вече губят влияние. Никой западен лидер не натиска за санкции в момента.
51
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
55, неосведомен си. Много германци с удоволствие карат лади. Карат и "Лада Нива" и "Лада Веста".
50
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите напълниха Германия и почнаха да се правят на германци.Хаха турците и арабите им били виновни.А бе ретарди турски и сирииски гастербайтер и е имало в Германия още по времето на бае Тодар когато вие дори в София не можехте да отидете.Кога взехте немско гражданство кога станахте немци.Мюмюн е толкова НЕ германско име колкото е и Любомир спокойно
49
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички руснаци искат да карат Мерцедес , Ауди и БМВ ама никой германец не иска да кара Лада. Всъюност в "Ладата" е руско само името. :) Останалото е префасонена Дачиа/Рено/
48
2
 
12
 
! Отговори
Путин преди 3 години
Аауу..Колко страшно
47
4
 
2
 
! Отговори
джаби преди 3 години
До от ГерманияАми напълни се с такива като теб
46
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кво ще направи германия тпа слаба държавичка и ако не са американските подпорания това недоразумение отдавна да се е разпаднало на ландове както и е било.
45
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смешни и жалки руснаци. Дори прословутата лимузина на Путин е с двигател, скорости и диференциали на Порше а електрониката е на Бош :)))))))))