Папа Франциск: Добрата храна и сексът са "божествени"

Удоволствието идва непосредствено от Бог, твърди той
Обновена: 11 сеп 2020 17:09 | 11 сеп 2020 17:09, Петя Славова
53
Папа Франциск: Добрата храна и сексът са "божествени"
Снимка: БГНЕС

Удоволствията от половия акт с любим човек или добрата храна са "божествени", каза папа Франциск. Това съобщава АФП с позоваване на книгата "TerraFutura" с изявления на понтифа.

"Удоволствието идва непосредствено от Бог. То не е католическо, не е християнско, не е друго, просто е божествено", твърди Франциск, цитиран и от БГНЕС.

Според понтифа църквата винаги е осъждала "нечовешкото, грубо и пошло удоволствие", но винаги е приемала простото, човешко и нравствено.

"Преувеличен морал", който отрича чувствата, е "неразбиране на християнското послание", подчертава папата. Според него удоволствието от храната служи за поддържане на здравето на човека, а сексуалното удоволствие прави любовта по-красива и служи като гаранция за продължаване на вида.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: съветипапа Франциск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И преди ми беше симпатичен, но сега го харесвам даже повече.
43
3
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Ако сексът е с деца,това не е секс,камо ли да е божествен.Ама слушайте експерта от снимката.
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как изисканият човек може да изкаже нещо простичко по такъв благозвучен начин!
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо по-истинско и по-премерено казано ... . Защото го е казал не случаен човек. А не Иво Гурела от Горубляне или Панчо Късото от Малашевци.
40
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наместникът на дявола на земята пак се обажда...
39
0
 
10
 
! Отговори
Папата преди 3 години
Е искал да каже: УМЕРЕНОСТ ВЪВ ВСИЧКО!!! Както в храната, така и в секса. Но секс без любов е само физическо удоволствие. Духовната близост поражда божественото удоволствие. Понякога и без физическото. Но това едва ли някой ще го разбере, не че е трудно.
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човекът елегантно и без да проявява грубост е казал, че благославя християните да се плодят повече, тъй като има притеснението, че скоро в Европа могат да станат малцинство! Поне аз това прочитам в думите му. Но той е много премерен и дипломатичен човек и никога няма да го каже директно.
37
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако беше така, както казва папата, Бог щеше да опъне Дева Мария както си му е реда, а не да да и прави ин-витро.
36
1
 
4
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Надвили са си над масрафа отдавна, време е да се кажат некои истини на висок глас, от високият замък.
35
4
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Може би трябва да питаме папи*щашите за всичко???Да си гледа латиносите,дето му се връзват!
34
2
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Я!..Негово Преосвещенство май са изявява като "бунтар,реформатор"?..Да оставим на страна една от Заповедите:-"Не прелюбодействай!",защото тя в буквален превод гласи:-"Не ПРЕкалявай с ЛЮБОвното ДЕЙствие!"Иначе,Сам Бог е казал на "Първите":-"Плодете се,размножавайте се и владейте земята!"Но "Първите",пак според Писанието,са..МЪЖ И ЖЕНА!..А в апела на Светия Отец ЛИПСВА УТОЧНЕНИЕТО с КОЙ "любим човек" половия акт е "дар Божи"!!!..Това е важно,защото знаете колко "еднородни" претендират за люб
33
5
 
4
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
На Папата няма ли кой да му обясни, че няма нищо божествено в секса, което не го прави по-малко прекрасен! Удоволствието не идва от никакъв бог, макар понякога и така да ме наричат, и да викат: "О, Боже!" Удоволствието се получава при умелата стимулация на някои специфични области от човешката анатомия, които един джентълмен обикновено не обсъжда публично.
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това Т за кво го слагаш? Шот си ноо грамотен ли?
31
2
 
7
 
! Отговори
Вярващ преди 3 години
Последният параграф е дефинирал храната и секса точно така, както съм го учил по биология в учебниците от времето на соца.Само дето Папата е забравил да даде някои случаи за чревоугодниците когато човек не се храни да живее, а живее за да се храни. Това е грях.Подобна е ситуацията със секса, това също е грях в същия смисъл и води до други грехове по принципа на доминото.
30
3
 
4
 
! Отговори
8 преди 3 години
Тъй като Бог си мислел, че прави голямо добро на човека, а много малко хора се наслаждават на този дар както е по инструкции - в брака - то тази част от Писанието сигурно ще бъде преразгледана и оповестена при Второ пришествие.
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 78Споко, в наши дни с "изолатор" не се брои. :)))
28
8
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Папата ви е изкукуригал тотално, опитва се да скалъпва някакви йезуитски формулировки, които обаче реално са си словоблудство и развращаване на паството. Какво да искаш от един прос разколник...
27
1
 
3
 
! Отговори
78 преди 3 години
Съвсем скоро разбрах, че в Библията пише, че сексът е подарък от Бог за човека, стриктно се съблюдава сексуалните отношения да са само между двама конкретни човека, като ако се случи преди брака, тези двамата трябва да се оженят не зависимо дали става дума за изнасилване. Както и че когато двамата встъпят в брак, то техните тела не им принадлежат, а принадлежат на брачния им партньор.
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Папата или е боцкал скоро или се е присетил за младостта...
25
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Папа Франциск: Добрата храна и сексът са "божествени""За секса с момченца ли говори? Хилядолетна традиция във Ватикана.