Бежанците от изгорелия лагер на Лесбос в палатки

Тестват ги и за коронавирус в новия лагер
Обновена: 13 сеп 2020 21:48 | 13 сеп 2020 21:42, Веселина Йорданова
35
Бежанците от изгорелия лагер на Лесбос в палатки
Снимка: БГНЕС

С помощ от Европейския съюз и ООН гръцките власти предоставят от днес временно убежище на мигрантите от изгорелия лагер Мория. По информация от Министерството на миграцията до седмица лагерът ще бъде напълно оборудван за всички останали без подслон мигранти и бежанци.

Още по темата
Гръцките власти обещаха да построят постоянен приемен център за мигранти на острова Лесбос вместо опожарения бежански лагер.

По този повод премиерът Кириакос Мицотакис призова за по-активен европейски ангажимент за решаване на мигрантската криза. Временно останалите без покрив ще бъдат настанени във временен лагер край основния пристанищен град на острова Митилини, предаде БНР.

Под засилена полицейска охрана мигрантите в Лесбос се настаняват в новия палатков лагер. Предварително ги тестват за коронавирус. Първите случаи на заразени мигранти са настанени в специализирана за целта част от лагера и са под карантина.

Част от мигрантите и днес отказват влизане в лагера с искане да напуснат незабавно острова и да бъдат изпратени в други европейски страни. Министърът на общественият ред Михалис Хрисохоидис, който е на Лесбос, предупреди мигрантите да се подчиняват на решението на правителството:

Предупреждавам всички, които мислят, че могат да създават проблеми на гръцката държава, че тя е силна и няма да допусне подобни действия. Онези, които подстрекават мигрантите,  да не влизат в лагера, защото ще има последствия за тях. Призовавам ги да се откажат от такива опити.

Местните жители също искат да се изнесат мигрантите.

Засега е под пълна забрана мигранти да напускат Лесбос с изключение на децата без родители, които приемат част от европейските страни, сред които е и България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
5
 
! Отговори
Малко тъп преди 3 години
Завладяват си хората нови земи и то без бой. Това е армия, която ще ни коли скоро, а ние им строим къщички. Явно всичко вече е предопределено.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Христо Христов е най-прав.Само българите в Германия милеят за германия нали сте вече германци кво пишете тука.И нали знаете немски аунцу цвйнцу дрън.
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо се помага на хора, които не зачитат усилията да им се помогне? Палят си лагера, щото не е достатъчно луксозен, имат претенции, а уж бягат от война. Ами като не им харесва, да си ходят и това е единственото правилно решение - кой от където е! Тия наглеци нямат място в Европа!Непридружените деца - също. След някоя година ще се домъкне цялата им рода, щото видиш ли трябва да се съберат семействата.Що не се усещате бе хора, мамят ви елементарно...
23
0
 
17
 
! Отговори
Защо и докога!? преди 3 години
Кой ги е викал тук в Европа, та идват? Защо не бягат в прославените си ислямски котчини като дубай, оае, катар?Защо не са връщани там, откъдето са изпълзели?Докога навлеци ще бъдат наричани мигранти!?ПОСНА МИИИИИИИИИИИИ!!!!!!!!!!!!!!!!
22
3
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 27Е и?Какво като бъдат претопени? Те сами си го искат. Колкото по-скоро изчезнат тези лицемери - толкоз по-добре.Аз лично е интересувам от България. И е факт, че за да оцелее България, брюкселският ес трябва да загине.ПП. Безродните интернационалсти се интересувате от германия.
21
1
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 28Защото ес има план Европа 2030 в който си пише, че до 2050та европа има нужда от 100 000 000 нето имигранти.Защото ес и нато демократизираха Сирия и Либия.Защото немкините (водени от нпо-тата на ес хранилка) демонстрираха за повече афроараби, за са подобрят скапания немски ген и меркел ги послуша.
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно защо изведнъж населението на Африка и Азия се фтурна към Европа.Не мога да си го обесня.Те тези проблеми които изтъкват че са причина за миграцията си,са си ги имали от десетилетия там по Африка и Азия.Въпросът е ,,Защо по едно и също време се случва тази Инвазия?".
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази инвазия трябва да спре.Не може 1/3 от Африка и Азия да се пресели в Европа.Държави като Англия,Германия,Франция,Белгия и др.ако продъължи по същия начин след 40 години ще бъдат претопени.
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Отивай при комшийката.
17
0
 
11
 
! Отговори
Док преди 3 години
Докато имаме съседи като Гърците, вярвам че все още има шанс. Толерррастите много тежко удариха на камъка там. Ако не беше постоянния натиск от разни нпо-та, тия отдавна да са на дъното на морето.
16
3
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 20Пич, ти си още едно доказателство за калпавия ген на матряла и нуждата да бъде подобрен.
15
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уж дошли да търсят спасение, а сами се подпалват лагера и то ден след зрелищната акция в Берлин под прозорцете на Меркел с 12000 празни стола, колкото били бежанците в Мория. Кой ще ме убеди, че тая работа не е нагласена от враговете на Европа, които вкараха вече няколко милиона мюсюлмански търтея?
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Капитан Петко ВОйвода е решавал проблемите с арабите ЛЕСНО. Палели са турските села и всички араби и *** са бягали обратно към Мала Азия и Саудитска Арабия.А тоя турчин, дето се пише -Христо Христов, от предишния коментар, да бяга към Африка както бягаше Изманичката- Веска Меджидиева. Тоя е Предател, Помагач на Враговете на България... СМЪРТ за Предатели !!
13
20
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
България трябва да приеме брой емигранти, пропорционален на броя българските наемни убийци в Афганистан.Най-малкото, за да подобрят калпавия ген на коментаторите преди мене.
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ги товарят на титаник и обратно кой от къде е. Това е рашението за такива
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърците да почнат да нагорещяват железни пуялници, до червено.. И после да стопяват занниците на тия араби-бежанци... Всички бежанци- Араби, не.гр.и да бягат с РАЗПРАНИ гъззове към Турция и Африка, както бягаше Осман Ага през 1865 г. Ако арабите останат живи, след като им стопят занниците, ще има да разказват на другите араби, как сме им пукнали заниците и ще бягат далече от Европа.
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами че като ги гледам на снимката те са си супер, на остров до морето на палатка, каква по-подходяща обстановка за диви полу-човеци. Напомнями за Ум-белият делфин, като дете си мечтаех да живея точно така, на усамотен остров сред палми и животинки.
9
4
 
12
 
! Отговори
Йордан преди 3 години
Бойко, взимай си арабските касапи и друм у Банкя!
8
2
 
25
 
! Отговори
Краси преди 3 години
Лагери с решетки трябва за тези натрапници!
7
6
 
8
 
! Отговори
муспи преди 3 години
ББ каза, че ако остане на дадената му от народа служба (Слуга на Народа), ще приеме тези бежанци у нас. Ще ги разсели по цялата страна, джамии има навсякъде, ще строи и още, а и ще продължава с магистралите, нужни при възстановяването на Отоманската Империя. Кани и Султана на бани в Банки, че е с изтърбушено заходно черво още от извратения Станишефф.