Стотици арестувани по време на женски протест срещу Лукашенко

Светлана Тихановска похвали "храбрите жени на Беларус"
19 сеп 2020 21:12, Анисия Иванова
47
Стотици арестувани по време на женски протест срещу Лукашенко
Снимка: БГНЕС

Беларуските сили за борба с безредиците задържаха днес в Минск стотици участници в шествие на жени срещу
президента Александър Лукашенко, предадоха световните агенции.

В шествието участваха около 2000 жени, издигащи червено-бялото знаме на опозицията. Стотици демонстранти бързо бяха завлечени в милиционерските автомобили, като милиционери носеха на ръце някои от жените.

Демонстрацията е поредната от множество акции на жени в Беларус, настояващи за оттеглянето на Лукашенко, който е на власт от 26 години. Той беше преизбран миналия месец на избори, определяни като фалшифицирани.

Преди днешното шествие опозиционната лидерка Светлана Тихановска, която беше принудена да избяга в Литва, похвали "храбрите жени на Беларус". "Те протестират въпреки постоянните заплахи и натиск", подчерта Тихановска в комюнике.

Организацията за защита правата на човека "Вясна" публикува в интернет списък с имената на 272-ма арестувани участници в протеста, повечето от които жени. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Анонимен/36Ц. Точно некадърниците и мошениците не протестират, а подкрепят тиквата и ес субсидиите... защото без тех са умрели от глад.
34
0
 
5
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Доста странни позиции и в Лондон протест и в Минск и на двата полицията си арестува хора единият "правилен другият неправилен" едните демократи другите диктатори . всички трябва да се доверим на това което ни показват не може лично да бъдеш на всякаде . И когато не ти покажат обективно нещата и ти " помогнат" с коментарите си давземеш " правилна "преценка се получават коментарите които чета тук сигорно и мои коментари попадат в това число
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 42 з.ц.Доста широко отворена начервена уста рано сутринта ! Всичко може да са случи до до вечерта...
32
2
 
1
 
! Отговори
готвят ви капан преди 3 години
И Лукашенко е избран с82% като кака Корни. Нещо да ви говори това? Размълдайте си мозъците, госпожа Лъжа готви капан на българите.
31
3
 
2
 
! Отговори
з.ц. преди 3 години
Ако Фигуранта направи служебен кабинет това ще стане и у нас. Той е безмозъчно същество и изпълнява заповедите на Москва безрезервно.
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разликата в протестите там и тук е ,че там протестират всички, а тук само некадърниците и мошениците.
29
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя филм с протестите го гледахме 1989 -90 година дирижирани и финансирани от сорос и цру. Сега сме само територия Беге с 80% гласуващидебили
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за нашите протести нещо..Лай:нян сайт...
27
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ристю ристьов.Много си зле чесно!
26
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Хе,хе!И де гол и няколко демократични крале са се криели по същия начин в лондон и са карали другите да си рискуват живота за тях.
25
1
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Бож.Ти от тези "прогресивните" дет са за истанбулската конвенция ли си?!
24
9
 
3
 
! Отговори
Бож. преди 3 години
Откаченко е реликтова *** на путинизма-фашизоидизма: крайно време е да се мумифицира в мавзолея до Лечкин и да спре да праща пари на нашите откачени протестошковци,заради които го намразиха прогресивните сребърни Българи,прекръстени от банда измамници на "сърби" и "беларуси"!
23
6
 
4
 
! Отговори
Бож. преди 3 години
Винаги съм се чудел дали джендъра-травестит Кромиденко кОзята минджа щеше да е толкова нагла,ако зад гърба й не стоеше интимния й приятел Големия праз,носещ обратния прякор Путенко?
22
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така се защитава суверенитета на една държава.Ако Беларус се предадат, техните заводи ще бъдат разпарчадисани за старо желязо както стана навсякъде в източна Европа и след това Беларус никога няма да възстановят сегашното си индустриално ниво. Единствена стойност ще имат белоруските момичета, които ще ходят на запад да забавляват дядовците.А иначе жалки и смешни са сегашните тpoлoвe защото сега на всеки е ясно, че за да се издигнеш в държавната администрация трябва да плюеш всичко руско.
21
9
 
5
 
! Отговори
Жалки и смешни преди 3 години
Троловете се чудят какво да пишат срещу протестиращите хора...нима искате децата ви да ви помнят такива....не,не искате,затова се криете и подличко зад ъгъла нанасяте удари....е, всички знаем какви сте..,нали?
20
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кака Корни не може ли да отиде при Лудкашенко и да се разберат като мъже и като манипулиращи избори. Да използваме нашия талант да помогне на беларуснаците, може и Нобел да и дадат след това
19
5
 
8
 
! Отговори
Хе,хе! преди 3 години
Тая Тихановсакая е хитра като нашите Трима *** ( Отровното трио ) . И тя като нашите се кипри по скъпите ресторанти и хотели зад граница и сипе "мъдрости" и указания как другите да се борят , за да я докарат на власт !!!! Ееееееех , де дебел ,дърт чвор за тебе , селска пръчко , с космати крака !
18
5
 
7
 
! Отговори
пущиняк преди 3 години
Силно се съмнявам дали голяма част от тези жени, дето са били на протеста в Беларус, не са отишли на същия само и само да си направят кефа- така де, не всеки ден ги носят на ръце!
17
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лакашенко, АЙДЕ под ръчичка с Бoчко към затвора! Може и да избягате в Кремль!
16
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХахахахахахахахахаТук е пълно с комплексирани мъжленца .... Вече и на жените си го изкарвате. Колко сте жалки!