Нерегистрирани у нас лекарства са иззети на Дунав мост 2

Таблетките са за стероидна терапия, пътували за Великобритания
21 сеп 2020 19:33, Анисия Иванова
10
Нерегистрирани у нас лекарства са иззети на Дунав мост 2
Снимка: Агенция "Митници"

Митничари от отдел "Борба с наркотрафика" иззеха 36 384 таблетки от нерегистриран в България лекарствен препарат „CLOMIPHENЕ CITRATE” (50mg) в района на ГКПП Дунав мост – Видин - Калафат, съобщиха от Агенция "Митници.

Пратката е задържана на 14 септември и е с общо тегло 31 кг. В нея имало 1516 опаковки по 24 таблетки, превозвана е като част от групажна стока от България за Румъния с крайна дестинация Великобритания.

Лекарственият продукт, който е регистриран в Гърция, но не и в България, представлява медикамент за стимулиране на овулацията и репродуктивни проблеми при жената, но се използва и от мъже след спортна стероидна терапия.

При първоначалния оглед на румънския товарен автомобил и придружаващите документи е установено, че съдържанието на пратката не е описано подробно, а последваща проверка не е установила реалния изпращач на стоката. 

На основание Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина за случая ще бъде информирана Изпълнителната агенция по лекарствата.

При подобен случай през април тази година по сигнал на Агенция "Митници" към германските митници е задържано голямо количество нерегистрирани лекарства и допинг средства, които са съхранявани и за които се предполага, че са търгувани в нарушение на немското антидопинг законодателство. След като служители на Агенция „Митници“ идентифицират пратка, съдържаща 11 кг (12 000 таблетки и над 1000 ампули) анаболи, е подаден сигнал към държавата – крайна дестинация на доставката.

Службата за митническо разследване в района на Есен, Германия, провежда акция, при която е задържан 24-годишен немски гражданин, установен като получател на пратката. При претърсване в жилището му, подредени в шкафове, са открити 15 000 ампули и над 103 000 таблетки допинг средства и 180 ампули и над 3000 таблетки лекарства, предназначени за нелегално разпространение.

През тази година в рамките на партньорството между европейските митнически служби сигнали са подавани и към Франция, където също има спрени пратки с допинг вещества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това се ползва от културисти с цел нормализиране на хормоните в тялото след стероиден цикъл. Струва 2 евро от аптека в Гърция, но ще се продава за многократно повече във Великобритания защото там нямат подобни медикаменти.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До House M.D.На език какъв в заглавието словоредът е?Йода
2
1
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
На език какъв в заглавието словоредът е?
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така..щом лекува не може да се продава в България )