Руски олигарх финансирал съпруга на спонсорка на торите

Чернухин е бивш зам.-министър на финансите на Русия
21 сеп 2020 15:50, Елка Василева
11
Руски олигарх финансирал съпруга на спонсорка на торите
Снимка: архив, БГНЕС

Съпругът на една от най-големите спонсорки на британската Консервативната партия тайно е финансиран от руски олигарх, близък с президента Владимир Путин. Това става ясно от изтекла информация за „съмнителни банкови операции“ на американското финансово разузнаване, предаде БНР.

Любов Чернухина е дарила 1,7 милиона паунда на торите, което включва дори плащания да прекара време заедно с последните трима министър-председатели.

Според изтеклата информация от файловете на американското финансово разузнаване съпругът ѝ Владимир Чернухин е получил 8 милиона долара от политик, заплашен със санкции в Америка заради близостта му с Кремъл.

В предаването „Панорама“ на Би Би Си бяха показани документи за „съмнителни операции“ на банки за трансфер за Владимир Чернухин през 2016 година от компания от Британските Вирджински острови, свързана със Сулейман Керимов.

Милиардерът Керимов е собственик на най-голямата златодобивна компания в Русия и бивш член на Горната камара на руския парламент.

Чернухин е бивш заместник-министър на финансите под ръководството на Владимир Путин и отива в Лондон през 2004 година, след като е уволнен от президента.

Любов и Владимир Чернухини имат британско гражданство и живеят в Лондон.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
7- ВЛЕЗ В KAUFLAND RU И ВИЖ ЦЕНИ, НАПРАВИ СИ САМ ИЗВОДИ.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има още 50 места по света откъдето могат да си набавят ресурси британците. Когато си бензиноколонка нямаш думата, а купувача определя.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТоку-що си призна че русия е нищо повече от една бензиноколонка. Напредвате!
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Британците държат икономиката и пералнята за пране на кинти, братушките държат ресурсите и кинтите.Кой ще рита срещу кинти и ресурси, пък ако ще да има не знам ква силна икономика?Икономиката стъпва на раменете на ПЕТРОЛА.Две седмици без доставки на петрол и Великобритания и останалите петролно зависими икономики са мат. Пък нека се перчат, че цоцат Брент и Шотландия.Проста математика.
7
2
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
напиши и колко струва там ток, вода, парно, храна, ей-такива нещада направим сметка и да се порадваме как нашите пенсионери живот си живеят, особено зимата
6
1
 
1
 
! Отговори
Bon преди 3 години
Ооооо, честите британци, рижави лицемери.
5
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТи ги остави чърчилите кажи защо в Русия никога няма прoтести? Защо едно джудже което ги скара с цял свят и ги държи в мизерия е на власт от 20 години и има негови портрети в класните стаи? Бояришника не прощава!
4
5
 
5
 
! Отговори
До 2: преди 3 години
Това е споразумението, което сключиха 1991.Едните се съгласиха да разрушат комунизма и да ограбят всичко, което може да се ограби.Другите се съгласиха да си затварят очите и да им позволят да изнесат всичко заграбено в западни банки.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
там защо няма протести за корупция или за чърчилите е нещо нормално
2
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ЗАЩО ЖИВЕЯТ В ЛОНДОН, А НЕ В РУСИЯ- ЗАЩО РУСКИТЕ МИЛИОНЕРИ И МИЛИАРДЕРИ В ГОЛЯМАТА СИ ЧАСТ НЕ ЖИВЕЯТ В РОДИНАТА СИ...КУПУВАТ ПОЛИТИЧЕСКА ИНДУЛГЕНЦИЯ ЗА ОТКРАДНАТОТО ОТ НАРОДА СИ, А СРЕДНАТА КЛАСА ПОЛУЧАВА ПО МАЛКО ОТКОЛКОТО НАШИЯТ ПРАГ НА БЕДНОСТ- УИКИПЕДИЯ- МИН ЗАПЛАТА ЗА 2020Г В ЕВРОПА МИН ЗАПЛАТА В РУСИЯ 118ЕВРО+58ЕВРО/СВЕТОВНА БАНКА- СРЕДНАТА КЛАСА СЕ ФОРМИРА ОТ ТИЯ РАБОТЕЩИ, КОИТО ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТА И ПОЛОВИНА/176ЕВРО= 344.22ЛВ, ПРАГ НА БЕДНОСТ В БГ 363ЛВ..
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ще има пари за народа, като кремльовците само пръскат пари да навредят на Запада.