Джонсън призова за мобилизация, иначе строги мерки

В страната бяха въведени нови правила за справянето с коронавируса
23 сеп 2020 07:48, Ния Христова
10
Джонсън призова за мобилизация, иначе строги мерки
Снимка: БГНЕС
Британският премиер Борис Джонсън направи обръщение към нацията и призова хората "да мобилизират цялата си дисциплина и решителност", за да следват новите правила в борбата с коронавируса, които по-рано той обяви в парламента, предаде БНР.  
 
В телевизионното обръщение премиерът предупреди, че правителството може да въведе още по-строги ограничения, ако хората не си съблюдават. Той обаче изтъкна, че най-силното оръжие на страната в борбата срещу вируса е здравият разум на хората:
 
"Ако следваме тези прости правила заедно, ще преживеем зимата заедно. Несъмнено ни предстоят трудни месеци. Битката с COVID-19 далеч не е приключила. Аз обаче не се съмнявам, че ни очакват страхотни дни напред".
 
Джонсън каза още, че никога в историята на страната колективната съдба и колективното здраве не са зависели напълно от индивидуалното поведение както сега.
 
По-рано британският премиер обяви, че се въвеждат нови ограничения за предотвратяване на втора вълна от пандемията. Очаква се мерките, сред които разширяване на местата за носене на маски, включително от персонала в магазините, и вечерен час за заведенията да останат в сила през следващите 6 месеца.
 
Джонсън заяви още пред депутатите, че има реална втора вълна от пандемия и сега е моментът за действия. На фона на очакванията, че може да се стигне до втора общонационална карантина той заяви:
 
"Искам да подчертая, че това в никакъв случай не означава връщане към пълната карантина от март. Не инструктираме хората да останат по домовете си. Училищата и университетите остават отворени".
 
Премиерът заяви, че отново се призовават, където е възможно, хората да работят от вкъщи. Пъбовете, баровете и ресторантите ще затварят най-късно в 22.00 часа, а клиентите ще се обслужват само на маса. Разширява се носенето на маски, което сега ще включва всички магазини и такситата. Остава в сила правилото да не се събират повече от 6 души на едно място, като се премахват изключенията, като например при спортни занимания на открито. Намалява се броят на гостите за сватба от 30 на 15. Отлага се планираното допускане на хора по стадионите от 1 октомври, както и събирания в конферентни центрове. Нарушителите на новите правила ще бъдат глобявани. 
 
Лидерът на Лейбъристката партия Киър Стармър заяви, че подкрепя по-строгите мерки, защото те са в интерес на здравето на нацията, но разкритикува правителството и определи политиката му за хаотична и неясна. Той припомни, че преди месец властите пламенно призоваха хората да се върнат по работните си места, а сега отново ги карат да работят от вкъщи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една оборотна кукла, кукловодите отдавна са подготвили заместник. На повечето "лидери" времето им изтича.
7
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано *** всички в тая долна и скапана Англия....... Първи ще пукнат български хронични ганнююве и говнюювее защото са плодове на пиянка чикияя и шумкарска пот. :))))))))))
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ги мислите вие англичаните, погледнете какво става на Територията първо! "Искам на Вуте магарето да умре", нали ***?
5
2
 
7
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Джонсън заплаши англичаните, че ако не слушкат, ще ги затвори.Да видим отговора на англичаните! Дали многовековната дресировка все още действа или ще дадат отпор на изнудвача!
4
3
 
1
 
! Отговори
Куч Елюб преди 3 години
За 9 месеца "пандемия" не могат да докарат още 1 милион умрели в света... А колко им се искааааа..
3
3
 
7
 
! Отговори
Хохо преди 3 години
Експеримента продължава. тежка ще бъде зимата, но не заради грипа, а заради глада и студа, хората няма да имат пари за храна и отопление. Инфлацията расте нагоре, печатат се пари, безработицата се увеличава.
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Yeah, right.
1
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано *** всички в тая долна и скапана Англия