ООН призова за спиране на боевете в Нагорни Карабах

Общото изявление бе публикувано след извънредна среща
30 сеп 2020 08:30, Петя Славова
55
ООН призова за спиране на боевете в Нагорни Карабах
Снимка: БГНЕС

Съветът за сигурност на ООН призова за незабавно спиране на боевете в Нагорни Карабах между Азербайджан и подкрепяните от Армения сепаратистки сили, предаде БТА, позовавайки се на Франс прес.

Още по темата

Петнайсетте държави членки заявиха в обща декларация, че подкрепят "призива на генералния секретар (Антониу Гутериш) към двете страни да спрат незабавно боевете, да намалят напрежението и да започнат незабавно конструктивни преговори".

Общото изявление бе публикувано след извънредна среща, поискана от европейските страни в Съвета за сигурност (Белгия, Естония, Германия, Франция и Обединеното кралство).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПашинян играе малко, като Лукашенко. Ем са с Русия а правят нещата малко срещу нея. Щом закъсат сещат се, че са с Русия.
35
3
 
7
 
! Отговори
Димитър Георгиев преди 3 години
Нагорни Карабах е 5 % от територията на Азърбайджан, а освен него арменците окупираха още 7 области, кито са си безспорно азерски и представляват оше 6 % от азерската територия.Скрити зад широкия руски гръб,арменците вече 30 г. се правят на големи бабаити и не желаят да преговарят за каквото и да било.Но Армения е 3,5 милионна изключително бедна държава, а Азербайджан е 10 млн.,богат на петрол и ресурси.И започват все по- тежки времена за арменците
34
0
 
3
 
! Отговори
ДО ТЮРК: преди 3 години
Да не би да казваш ,че ако съм азер и ида в Турция ще ми дадат турски паспорт просто ей така?
33
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До тюрк Да прав си от нищо не разбираш освен от турска пропаганда
32
1
 
3
 
! Отговори
Тюрк преди 3 години
До АнонименНито от история разбираш нито от генетика. Няма какво да споря с човек който няма знание в тези две науки.
31
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До тюрк Какъв един народ сте бе та те тюркмените и киргизите са дръпнати.
30
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До тюрк Вие си приличате единствено в езиково отношение а не в етнически план в Киргизия официален е руски език.
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До тюрк Също е странно ,че всички ,който си изброил и повече бяха част от СССР изключение на Турция.По твоята логика и ний всички югославяни сме един народ?!
28
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До тюркСтранно е ,че в Иран живеят повече азери от колкото в Азърбайджан!С Иран пак ли си братски народ?!
27
3
 
6
 
! Отговори
Турчин преди 3 години
ООН да не "призовава идвете страни" ами да накара арменците да напуснат окопираните азерайджански територий. Цял свят знае,че агресор в момента е Армения. Усилията на Армения да се оправдава с Турция няма да имат никакъв ефект или резултат.В момента(докато няма интервенция от трета страна) няма нужда от намесата на Турция в конфликта.Азербайджан сама си изпърлнава задълженията,настъпи яко арменската *** и веднага в Европа наскачаха на умряло парабар с терористите от ПКК.Ясно се виж КОЙ,КОЙ Е.
26
4
 
7
 
! Отговори
Тюрк преди 3 години
До АнонименНие сме един народ с всички Тюрски народи по света. Както с АЗербайджан, Казахстан, Узбекистан, Туркменистан! Твоите мисли са за разделение и промиване на турските мозъци на читатели в този сайт. Май ни бъркаш с арабите а момко?
25
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До тюрк Черната градина не турска а азерска вие не сте един народ а сте сходни.Вие сте сунити те са шийти.Все едно ние да кажем ,че сме един народ с сърбите.
24
6
 
8
 
! Отговори
Тюрк преди 3 години
Карабах е Турска. Азербайджан ще си върне земите. Мир ще има когато тези са върнати на Азербайджан. Било то с война или с изтеглянето на армейските сили от там! Друг изход няма
23
7
 
1
 
! Отговори
Сюндюк Алиев ага бей преди 3 години
Аз мисла ,чи НАТО в лицето на Тюркей трябва да изпрати умирутвурителни вуйски ниезабауно,за да се спаси пулуженйту!
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво значи призова да се изпратят умиротворителни войски!
21
1
 
3
 
! Отговори
Горбачов-Чернобилски преди 3 години
Къде е Михаил Сергеевич Горбачов-Чернобилски? Къде е този, който с умелата си политика като генсек на КПСС и като президент на СССР създаде проблема около Нагорни Карабах между Армения и Азербайджан? Къде е любимецът на западните баш демократи? Къде е да го посрещнем с бурни и продължителни ръкопляскания, преминаващи в овации?! Когато гледа пламъците на войната и гинещите в Нагорни Карабах, Горбачов е длъжен да каже "Този свят е и мой!" - ако не публично, то насаме със съвестта си (ако я има).
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
21 век. И все още умират хора заради приключенски настроени провалени политици.
19
1
 
3
 
! Отговори
Икономист преди 3 години
До Анонимен Е, чак пък да си спомням ?! Не съм Лили Иванова. Но съм чел. И други неща съм чел. Ка к Англия помага на Османската империя против Русия. Как Болшевишка Русия помага на Ататюрк против Англия. Абе както се казва "интереса клати феса"
18
1
 
3
 
! Отговори
Икономист преди 3 години
Е, чак пък да си спомням ?! Не съм Лили Иванова. Но съм чел. И други неща съм чел. Ка к Англия помага на Османската империя против Русия. Как Болшевишка Русия помага на Ататюрк против Англия. Абе както се казва "интереса клати феса"
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКой нормален човек може да си представи, че с преговори може да постигне нещо? Едните плямпат от едната страна - другите плямпат от другата. И? До кога така?