12 мигранти се озоваха в ареста, след като опитаха да отидат в Сърбия

Те са от Афганистан и Пакистан, задържани са на 20 метра от границата
7
12 мигранти се озоваха в ареста, след като опитаха да отидат в Сърбия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Дванадесет мигранти са с мерки за неотклонение "задържане под стража" за незаконен опит да напуснат страната около с. Шипикова махала, съобщават от Апелативната прокуратура.

На 1 октомври в района на с. Шипикова махала, община Бойница, на 20 метра от държавната граница на България със Сърбия, групата от дванадесетте мигранти на възраст от 18 до 32 години, направили опит незаконно да излязат от страната.

Чужденците, граждани на Афганистан и Пакистан, били задържани от гранични полицейски служители, след което срещу тях били образувани наказателни производства.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо ми се струва, че нашите са получили любезно сведение от сърбите да си ги съберат. Иначе такава инициатива не очаквам изобщо
4
1
 
8
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Как ще ги оставят, бе, нали ако всеки може да отиде свободно където си поиска, тук моментално ще пристигнат още един милиард?! Престанете с глупостите, проблемът е много сериозен. Трябват ни силни граници и нулева толерантност към незаконната миграция!
3
1
 
6
 
! Отговори
Граничар преди 3 години
Тикварска работа!Абе оставяйте ги да се омитат оттука!Ех защо границата не е като през комунизъма!Тегля им един ред с калашника и после награда10 дена отпуска и повишение в ефрейтор!
2
0
 
5
 
! Отговори
Стига церемонии преди 3 години
Съд, ПАМ/принудителна адм.мярка/ екстрадиране кой от къде е. И да си платят престоя в ареста, щом имат пари да плащат на каналджии.
1
1
 
6
 
! Отговори
ДОГАН преди 3 години
ШКЕМБЕ ВОИВОДАТА НЕ ГИ ЛИ Е УРЕДИЛ С .БГ.ПАСПОРТИ.НЕ ЗАБАВНО ДА ГИ УРЕДИ.ТОИ ЗНАЕ КАК.....