Полският президент се разболял от COVID-19 след срещата с Радев?

Анджей Дуда участва в срещата за инициативата „Три морета”
24 окт 2020 17:31, Нели Христова
76
Полският президент се разболял от COVID-19 след срещата с Радев?
Снимка: БГНЕС

Полският президент Анджей Дуда е дал положителен тест за коронавирус и това се случва след среща с Румен Радев в Естония, твърди BBC, цитиран от "24 часа". Докато още не е ясно къде е лепнал заразата, в понеделник Дуда беше в Талин, където се срещна с българския президент Румен Радев, който след това излезе в карантина, посочва британската медия.

Говорителят на полския президент също е заразен с коронавирус и съобщи в туитър, че се изолира в карантина.

Анджей Дуда участва заедно с Радев на срещата за инициативата „Три морета” в естонската столица. Българският президент по-късно прекъсна посещението си в страната и се прибра в България заради контакт със заразения шеф на ВВС ген. Димитър Петров.

„Резултатът от теста е положителен, президентът се чувства добре. В непрекъснат контакт сме със здравните служби”, съобщи говорителят на Дуда Спихалски.

В петък 48-годишният Анджей Дуда посетил полева болница, която се изгражда на националния стадион в столицата Варшава. На снимките той беше с маска при среща с работниците там, уточнява Би Би Си. Президентът се срещнал и с 19-годишната тенис звезда Ига Швьонтек, спечелила турнира „Ролан Гарос” тази година, и й връчил Златен кръст за заслуги за спортни постижения. „Нито аз, нито членове на екипа ми имаме симптоми на коронавирус. Редовно се тестваме. Ще излезем в карантина, както са правилата”, написа тенисистката в туитър.

Дуда е сред шепа световни лидери, които се заразиха с COVID-19, сред които американският президент Доналд Тръмп и британският премиер Борис Джонсън. В петък в Полша имаше рекордни нови 13 600 случая на заразени с вируса за ден. В цялата страна е обявена червена зона, частично са затворени училища и ресторанти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сеяча на вируси ще бъде допускан в Европа само с PCR-тест от независима лаборатория извън България.
65
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румен Вируса - вече така е известен в Европа нашия русофилстващ президент.
64
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кой ще потвърди, че зеленото чорапче е дал отрицателен тест? Ще го крият, заради протеста!
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярно бе, как се досетихте, г-да журналисти? То и президент Тръмп говорил по телефона с БГ президента, беше се разболял леко от грип или от коронавирус, и сега май че няма да спечели изборите. Трябваше да говори с премиера ББ- безупречен английски (в Банкя и каракачанките, че и кокошките шпрехат English), глава кофа, акъл бръснач. Друг път, ако остане на власт, президент Тръмп ще знае това.
62
7
 
4
 
! Отговори
СТИГА.... преди 3 години
СТИГА С ЛЪЖИ И СПЕКУЛАЦИИ СЕГА ТРЯБВА ПРЕЗИДЕНТА ДА ВИ СЪДИ ЗА ТОВА - НАЛИ МНОГО ЗНАЕТЕ КАК СТАВА ТОВА ДА ТЕ ЗАРАЗИ ЧОВЕК КОЙТО ДАВА ТРИ ПЪТИ ОТРИЦАТЕЛЕН ????????????????????????????????????????????????????????????????***
61
2
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Това са глупости и спекулации...
60
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А сега, след като доказано е контактувал с още един заразен на по-късен етап, защо не се карантинира?!?! Или отде толкоз акъл?
59
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев се издъни
58
7
 
8
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
-ДА АМА РАДЕВ Е ЗДРАВ-КВО ПРАВИМ?-КВО ИСКАТЕ ДА КАЖЕТЕ??????2
57
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокойно може да махнете въпросителния знак в заглавието. Агента на Путин Радев са му ударили един Спутник V в руското посолство, след това посола му е дал няколко флакончета с живи вируси Ковид за да напръска дръжките на вратите в Талин. Това е причината за отрицателните проби на руския агент Радев и заразяването на срещалите се с него президенти. Това е доказателство че руската ваксина действа колкото и да не им се вярва на русофобите.
56
7
 
6
 
! Отговори
мишо преди 3 години
Сменяйте темата. Тази с Ковита вече остаря. Лъжи и манипулации, докато Бочето продължава да краде и да раздава българските пари наляво и надясно и в ошфорките си. Интересът на българите е захвърлен в помийната яма.
55
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румен ЧУМАТА сее из Европа
54
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютни глупости.Нашият президент е с отрицателен тест и преди и след посещението.Не знам защо се тиражират чужди измишлльотини,за сензация ли,за какво?Или от нихилизъм?
53
2
 
7
 
! Отговори
ikar преди 3 години
До Анонимен 28 Приемате, ме ББ може да има отрицателен тест, а президента - не? Доста избирателно преценявате, по-точно твърде преференциално подхождате.
52
12
 
15
 
! Отговори
ikar преди 3 години
Президентът Радев е с три отрицателни теста, как е заразил Дуда? Престанете да манипулирате хората! Още малко и ще измислят, че човек може да се зарази от разговор по телефона или през интернет!
51
9
 
10
 
! Отговори
до 46 преди 3 години
Заради един зелен чорап не си заслужава да си тикаш вестник в дупката, повярвай ми!
50
11
 
11
 
! Отговори
БАЦИЛ, ПОКАЖИ СЕ БЕ преди 3 години
РАДЕВ--ВЪН!!!!
49
5
 
17
 
! Отговори
ФИГУРАНТА СЕ КРИЕ преди 3 години
НАВЯРНО СИ БОЛЕДУВА ТАЙНО , ЗАЩОТО ИНКУБАЦИОННИЯ ПЕРИОД НА ВИРУСА Е НАД 7 ДНИ...
48
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тестовете за интелигентност на Радев са отрицателни!
47
2
 
2
 
! Отговори
до 47 преди 3 години
Натикай вестника в ниша дупка, анонимен! Мухахахахахахахаха само какви откачалници пишат тук, не е истина! LOL LOL