33-годишен мъж с COVID не дочака линейката, почина

Той е бил на домашно лечение
31 окт 2020 13:53, Нели Христова
159
33-годишен мъж с COVID не дочака линейката, почина
Снимка: БГНЕС

Мъж на 33-години с COVID е починал снощи, след като е чакал линейка на Спешната помощ в столицата с часове, съобщи bTV.

Още по темата

Мъжът е бил е на домашно лечение, но състоянието му се е влошило. Към 18:30 са се обадили близките на линейка, но тя не пристигнала, след което се обадили на частна линейка. Те ги пратили към Координационния център в столицата, за да намерят свободни места в болницата. Към 21:00 е намерено място в болницата, след което пристигнала частната линейка, но мъжът починал.

"Това се случва от седмици и ние алармираме. В 18:41 е постъпил сигнала, в 20:23 линейката е била на адреса, но са заварили човека починал. Не е първият случай и за огромно съжаление няма да е последния", каза говорителят на Спешна помощ в София - Катя Сунгарска.

"Последната работна смяна имаме 418 повиквания, 200 от които са COVID сигнали, уточни тя и допълни, че е невъзможно да се смогне.

Министерството на здравеопазването започва проверка по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
1
 
0
 
! Отговори
Кронин преди 3 години
Нищо особено не се е случило! Маските намаляват инфектирането преко сили с 10%. Смъртността е много по-ниска спрямо откритите инфектирани, вижте март и април за справка! Не се поддавайте на паниката, която този път не се дължи на Щаба, а изцяло на медиите. А за смъртността, тези които жалят поредният починал от/с/ корона, нека кажат и една дума поне и за 50-те починали от рак ЕЖЕДНЕВНО, само от рак, ЕЖЕДНЕВНО! П(л)анемията ще спре, когато по борсите се занулят акции,активи и дойде VANGUARD.
138
1
 
1
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
ТЕЗИ 80% МОЖЕ И ПОВЕЧЕ ЗА КОИТО ГОВОРИШ СА ХОРАТА КОИТО СПАЗВАТ МЕРКИТЕ. НО ТОВА КОЕТО ЧУВАТ И ВИЖДАТ ЗА КОВИД ГИ СТРЕСИРА ДЕПРЕСИРАТ А ОТ ТОВА НЯМА ОТЪРВАНЕ.... ТЕ И ТОВА ИСКАТ(БМБ ИКАЛИНКИТЕ)СТРЕСИРАН НАРОД ЛЕСНО МУ СЕ ДАВАТ НАСОКИ..
137
2
 
6
 
! Отговори
redordead преди 3 години
управляващите, каквито и мерки да вземат, ако 80% от народа само вряка, че - не познавал никой, който да познава някой болен от К19 - няма да сработят. Не може при молба да се спазват мерките да се говори само как бизнесът издъхвал, па смъртността била малка, па било обикновено грипче...ето, сега заради препълнени болници и колпас на здравната система и други болни вече няма да бъдар приемани. А се искаше просто хората да са отговорни!
136
1
 
3
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
СЪС ТЕЗИ НЕ АДЕКВАТНИ МЕРКИ КАКВО МИСЛИШ, ЧЕ СТАВА ПАНИКА СТАВА. ПРЕДИ ДА НАПИШЕШ НЕЩО ПЪРВО ПОМИСЛИ. КАК НЯМА ДА СЕ ПАНИКЬОСАШ КАТО ЧУВАШ, ЧЕ ДЕТЕ, БЪЩА, МАЙКА, ДЯДО, БАБА БРАТ СЕСТРА УМИРАТ БЕЗ ДА СЕ ОПИТАТ ДОРИ И ДА ИМ ПОМОГНАТ. НЯМА ЛИНЕЙКА НЯМА ДОКТОР. ВСИЧКИ СА ВЪВ ПАНИКА. ТРЯБВА НЕЩАТА МНОГО ПО ОТ РАНО ДА СЕ ОРГАНИЗИРАТ....
135
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
па те са 15 линейки дежурни за 2 милиона СОфиятова е положението ,дами и господареспект
134
2
 
7
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Повече от половин година спане. План - няма. Цяло лято мутрата от Банкя окаляше магистралите и си правеше монолози. Годжи отиде на "заслужен отдих" веднага, след като затвори парковете и пейките. Така де, свърши си работата по предизборното разпознаване, рейтингът падаше. Но пък защо да правят план като се разбра, че кранчето от еврофондовете ще секне за това корумпирано правителство. Боли ги тях за държавата или за хората. Оставка, съд и затвор!
133
0
 
8
 
! Отговори
redordead преди 3 години
Никой не иска да панира, когото и да било. Иска се просто да се спазват елементарни мерки - дистанция и маски в определни моменти, когато сте не обществено място - не е толкова трудно.Като не носите маска демонстративно, няма да ви стане по-голяма чурката!
132
1
 
6
 
! Отговори
Напреднал+ преди 3 години
"...иска да панира хората и така да ги зомбира като стадо овце". Ще си ги сложите маските, всичките ще си ги сложите, но първо, очевидно, ще чакате София де бие Милано по жертви. Ще тръгнете като "жълтите" дисциплинирано с маски навсякъде, ако искате Вие и близките Ви да живеят. Колкото по-рано го проумеете - по-добре за Вас!
131
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е държава ,това не е здравеопазване Всички са за затвора Да чакаш за помощ и дс виждаш как близкият ти умира нямам думи
130
0
 
2
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
КОЛКО СИ Т... П. СЕГА НИНОВА ВИ Е ВИНОВНА ЗА ТЪПИТЕ ВИ МЕРКИ. ВСЕ НЯКОЙ ВИ Е ВИНОВЕН,НО НЕ И ВИЕ. НЕКАДЪРНИЦИ.
129
16
 
4
 
! Отговори
Боко води преди 3 години
психологическа война, иска да панира хората и така да ги зомбира като стадо овце!? А защо не пишете, какви други заболявания е имал този човек. Днес от каквото и да умре някой, винаги го слагат в графа -ковид19. Какво да се чудим, Милена певицата е получила съобщение, че е заразена от Ковид19, без да са й вземали секрет за тест. Вероятно тестват като телефонните измамници, от телефонният указател!? Ох да идва пролетта и Боко да се маха, това е спасението!
128
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравеопазване за всички....Думи нямам.
127
1
 
18
 
! Отговори
HMLF преди 3 години
Единственото нещо, което ни спаси Март месец, беше грипната ваканция на учениците! Много трудно да го разбереш и при най-малкото увеличение на болни да минат он-лайн училищата, заедно със затваряне на чалготеките! Много малко хора могат да мислят аналитично и адекватно у нас. Съвет към управялващи и партии в парламента-ползвайте ги тези хора, защото в прекрасния за вас модел, който се възпроизвежда поне 20 години, по-малко умните ще ви разгонят фамилията като доогладнеят!
126
9
 
10
 
! Отговори
HMLF преди 3 години
Кога светът ще потърси сметка от комунистически Китай за създаването, разпространението и огромните печалби от вируса? Джендърси свят, в които те колят а ти носиш плюшени мечета.....
125
2
 
25
 
! Отговори
ганьостан преди 3 години
Бай ***: "Всичко е конспирация, за да ни затворят устите."На същият цялата гражданска активност се изчерпва с псувни по телевизора.
124
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прокуратурата да се самосезира защо се настаняват във ВМА хора като г-жа Нинова в добро общо състояние!Няколко човека починаха за 2 дни от липса на места по болниците. А леля Куууурниии си чатка във Фейсбук, че е добре след като вчера до обяд беше в Праламента и изведнъж се оказа настанена във ВМА!ДОКОГА? ДОКОГА ЩЕ ЖИВЕЕ НИНОВА В НЕЙНАТА ПАРАЛЕЛНА ДЪРЖАВА?ХОРА ПОЧИНАХА ДОКАТО ЧАКАТ ЛЕГЛО. ЕДИН СЕ ЗАСТРЕЛЯ ОТ ПАНИКАТА, ЧЕ НЕ ГО ПРИЕМАТ. А ТАЗИ БОГОПОМАЗАНАТА СЕ ЗАСТРАХОВА ПРИ ГЕН.МУТАФЧИЙСКИ.
123
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бил на домашно лечение. Не като дрогорката Нинова за 1 час теста и излезе и за още 20 минути беше паркирана във ВИП СТАЯ НА ВМА.Прокуратурата да се самосезира защо се настаняват в облниците хора след едно кихане, а други почиват преди да е дошла линейката! Прокуратурата да се самосезира защо депутат, който пише, че е добре се намира във ВМА и заема легло в Ковид отделение!Съболезнования към всички хора, които живеят живота си без връзки като госпожа Лъжа Нинова.
122
2
 
4
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
До ЗороТо и без училищата ще се заразим всички рано или късно.
121
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мудна Помощ НЕ е на първа линия и никока Не са били, а се намира и винаги са били и са във ТИЛа ! Ааа претенцийте изпреварват труда им !
120
4
 
16
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Предполагам, че е бил родител и е искал да не се затварят училищата.НЕ СЕ ЛИ ЗАТВОРЯТ УЧИЛИЩАТА ВСИЧКИ ЩЕ СЕ ИЗПОРАЗБОЛЕЕМ.НЕ ЗНАМ ДАЛИ ЩЕ ИМА ВРЕМЕ ДА СЕ ЗАТВОРИ ДЪРЖАВАТА ПРЕДИ ТОВА.