Сунгарска: Цяло лято обяснявахме, че есента ще е тежка, но никой не се съобрази

За снощи имаме 418 повиквания, каза говорителката на Спешна помощ
31 окт 2020 11:36, Нели Христова
58
Сунгарска: Цяло лято обяснявахме, че есента ще е тежка, но никой не се съобрази
Снимка: БГНЕС

"Цяло лято специалистите обясняваха, че ни чака тежък есенен сезон и никой не се съобрази с това. Колективната безотговорност ще я платим и я плащаме индивидуално". Това каза Катя Сунгарска, говорител на Центъра за спешна медицинска помощ - София пред БНТ.

Още по темата

Според нея лекарите изнемогват. "Хората да разберат, че да ходят на дискотеки и купони може да поизчака, и всеки трябва да носи отговорност за това, което се случва, а не да се търсят постоянно виновни", каза още тя.

По думите й това е най-трудният момент на Спешна помощ. Това продължи твърде дълго време, цялата служба работи в пълна мобилизация и колегите ми са на прага на изтощението, добави тя.

"За снощи имаме 418 повиквания, това е ужасяващо много. Половината са ковид адреси, а хоспитализациите са едва 16. За да се изпълнят тези адреси, една линейка трябва за 1 час да извърши 3 и половина адреса, което е напълно невъзможно. Ресурсът ни е твърде малък, че да обособим звено само за ковид адресите. След всеки такъв адрес линейката трябва да се прибере в Спешна помощ, за да се дезинфекцира и което трае час", обясни говорителят на Спешна помощ.

Тя допълни, че поради невъзможността на личните лекари да ходят на лични адреси, заразата върви. не си даваме сметка, че зад всяко число стоят човешки съдби.

"Непрекъснато гражданите злоупотребяват с колегите за домашни посещения, дават се симптоми, които не са истина. Имаме колеги, които са в болница и в тежко състояние. Много е страшно да видиш лекар да страда за изгубен живот на пациент. Страшно е, защото страдат мълчаливо, а в очите им се чете цялата болка на земята", каза още тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Ако не бяхте ходили на море лятото, а се бяхте крили като мишоци по дупките си, сега щеше да има 50 заразени по-малко"Ако кръчмите ги бяха отворили две седмици по-късно, сега заразените щяха да са наполовина.
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Тази жена е доста противна"Явно така квалифицитате всеки, който има мнение различно от вашата представа за света.За реалността какво ще кажете - противна ли е или не?
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Лекарите може и да сс обяснявали"Но най-важният лекар, личният съветник на Премиеара, св. Атанас Мангъров е обяснил нещо друго където трябва.
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекарите може и да сс обяснявали важно е обаче какво е рацбрал и решил Борисов
40
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имали 418 повиквания за едно денонощие.Явно, НОЩ добре е успял от пролетта насам да индоктринира постоянна страхова психоза и истерия - викат се линейки за какво ли не, дори и за сополив нос, който вече по навик се свързва с Ковид 19. Тогава тези милички жални откровения в края на репортажа е редно да се насочат към Мутафчийски и Ангелов, а не към нас.
39
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цяло лято обяснявали...Не, не са обяснявали цяло лято. Някои от светилата лекари подхвърляха за евентуално влошаване на положението, но това беше игра на хазарт. Сега, когато "числата от тотото" им се сбъднаха, използват златния шанс да се самоизтъкнат с назидателни фрази от типа на "аз какво ви казах". Е, какво пък, това е също начин да станеш голям специалист.
38
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отново слушаме сценарий за противопоставяне: високото благородство и хуманизъм на лекарите, които нещастно и дълбоко страдат от безотговорните и просташки народни тълпи. Наслушахме се на такива простотии, омръзна ни да ни третират като втора категория хора. Лекарите превърнаха тази по-лека и от грип настинка в "апокалиптичен бич" за човечеството, стига сме ги слушали.
37
2
 
1
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
На тая мъжо Ву или баща Ву беше депутат при Мони Рулетката ??? Па много ниско е паднала ???
36
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази жена е доста противна и далеч преди ковид ситуацията имаше безумни изказвания. Не знам как така е говорител на каквото и да било, камо ли на спешна помощ. Иначе като човек спазващ мерките на мен ми посна някой да ни обяснява какво са стадо българите и как не можело така. Ама пичуйе, нали баш началнила от джипката стимулира кръчмарите като гръб на икономиката? Нали опровергава заповедите на здравния министър? Нали повтаря как сме презаринати с ЛПС и какви са богове лекарите? Ми какво искате?
35
0
 
10
 
! Отговори
Иван СтояновР преди 3 години
Няма места в болниците,линейките изобщо не идват, джипитата консултират по телефона. Господ да ни пази!
34
1
 
1
 
! Отговори
брех преди 3 години
И кое е тежкото, като изключим килограмите на Началника?
33
1
 
2
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
На това му се вика естествен подбор
32
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не бяхте ходили на море лятото, а се бяхте крили като мишоци по дупките си, сега щеше да има 50 заразени по-малко.А ко цял живот живеете с маска без да излизате, съвсем ще намалее вирусът.
31
2
 
3
 
! Отговори
123 преди 3 години
И на кого специалистите цяло лято обясняваха? Сигурно народонаселението трябваше да създаде организация, да купи линейки, да плати повече пари за да има персонал итн, ипр. Вместо туй се плюнчиха по екраните глаДни инспектори, пишман професори, здравен министър с прясно боядисана коса, за да могат сега клакьорите да вмвняват вина на болните
30
2
 
9
 
! Отговори
65 преди 3 години
Ами наистина сме стадо животни. Никой под 45 години не приема ,че вирусът е много тежък и смъртоносен.Мислят си ,че ще го изкарат на крак.Е ,може и така да е,ама покрай тях ще изгорят и мокрите съчки.Те само сухите.Мънгаров знае че сме стадо
29
2
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
taka ce dvnimavame mojes da bades izlekuvan ot CV 19 no sas sigornost ste izlezes sas prazen djop i moje sifili ili spin ne se znae ama kvo da se pravi ima takiva glamavi bolni kade be sa vijdali i se polucava taka.....
28
2
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
Med sestrite priemat klietite va kasti sega taka zaradi pademiyata obiknoveno lekuvata takiva ot cujbina che da mogat da si platyat pregleda e dosta skap
27
1
 
1
 
! Отговори
123 преди 3 години
Айде и тая...що и на теб ти екрив народът, ***, бульо?! Работа на държавата е да наложи мерки и да осигури изпълнението им. Да не говорим че и в държавите където всички спазват пак десетки хиляди са заразени
26
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
Ами, вие обяснявахте, но той и Мангъров обяснява, а 80те % много обичат да са напреки на властта. Та така.
25
1
 
5
 
! Отговори
НИЩО ВИ НЕМА ,БЕ... преди 3 години
ВИРУС --НЕМА!САМО ГДЕТО ТАТО ВИ ВИКА НА ПЛЕНУМ ....У ОРЛАНДОВЦИ ,БЕ...!Я , ГЛЕЙ СЕГА ....КОРНИ ВЕЧЕ ИМА ОФИЦИАЛНА ПОКАНА , ЗА ПЛЕНУМА!ВИЕ , НЕМАТЕ ЛИ ОЩЕ ...??!