Протестна събота във Франция, Полша, Великобритания, защо?

Над 60 арестувани в Лондон при митинг срещу локдауна
Обновена: 28 ное 2020 23:25 | 28 ное 2020 23:17, Веселина Йорданова
22
Протестна събота във Франция, Полша, Великобритания, защо?
Недоволството във Франция. Снимка: БГНЕС

Протестна събота в редица европейски градове. Във Великобритания протестираха срещу здравните мерки, във Франция срещу полицейското насилие, а в Полша срещу ограничаването на абортите.

Повече от 60 души бяха арестувани в централен Лондон, след като протестиращи срещу локдауна се сблъскаха с полицията, предаде БНР.

Стотици протестиращи се стекоха в района на Оксфорд стрийт с възгласи "Свобода!" и плакати "Спрете да ни контролирате!" и "Стига локдаун!".

Полицията съобщи, че извършените до момента арести са за нарушаване на разпоредбите в условия на пълна карантина и не изключва броят на задържаните до края на деня да нарасне.

Кореспондент на Скай нюз съобщи за доста агресивен сблъсът между демонстранти и полицаи.

Хиляди се стекоха по улиците в Париж на протест срещу законопроект, ограничаващ правото на заснемане на полицаи във Франция. Стигна се до сблъсъци със силите на реда, които използваха сълзотворен газ, за да разпръснат множеството.

Протести имаше и в други големи градове на страната. Законопроектът криминализира публикуването на снимки и видеозаписи, на които се вижда лицето на полицейски служител. За това наказанието е една година затвор и глоба от 45 000 евро. В протестите се включиха и журналисти от различни медии.

Демонстрации бяха организирани днес във Варшава и близо 40 други градове в Полша по призив на движението "Стачка на жените" срещу ограничаването на правото на аборт и полицейското насилие при предишни протести, предаде Асошиейтед прес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами то тогава всеки ще иска да стане полицай!
14
3
 
2
 
! Отговори
Vive la France преди 3 години
Франция е най-великата страна - майка на Революцията и свободата!
13
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Бил съм в Полша на работа и се чудя заще тази забрана в Полша за аборт там полякините почти не го правят.Полякиня ако няма брак тя не прави се,с там има три вида брак обивателски(граждански)кощелни(църковни)и пощелни (в леглото в постелята)най пополярен е третия така,че всичко при тях е скромно и него правят така по парковете.
12
1
 
13
 
! Отговори
Нормален преди 3 години
Интернет и социалните мрежи са новата,, атомна бомба" Както,, мирният атом." попаднал в лоши ръце,донесе нещастие ,така и в социалните мрежи куцо и сакато,примитивно ,неграмотно и неинформирано пръска злоба и нихилизъм ,анонимно и безпроблемно!.....Слободията и анархията е по цял свят,а разглезеното и разхайтено милениум поколение е на първа линия свикнало само да получава и не признаващо правила,норми и закони !...Нищо не засилва нещастието,както негативната нагласа!
11
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 14 АнонименАпокалипсисът наближава. В градовете ще настъпи ужас , ще се колят по улиците, ще има взривове и отровни газове ще довършат хората
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2021 ще е леш: масови боеве, насилие, пандемия, безработица, фалити, глад и смърт!
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парижани протестират срещу законопроект, ограничаващ правото на заснемане на полицаи във Франция. Руснаците не протестират, защото в Русия никой няма намерение да ограничава правата на руските граждани да снимат руски полицаи при изпълнение на служебните им задължения. Българите нито протестират, нито ги заплашват с ограничителен законопроект. Много рядко българин ще се престраши да снима полицейски безпредел. Страх гое дали няма да строшат камерата в главата му и да го изкарат, че гие нападнал?
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много чайник под статията бе бате, че и този турчеляк хахото се записал...
7
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подкрепям и трите протеста. Позволихме на управляващите да изнаглеят до лудост.
6
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да носят бурки френските полицаи.
5
2
 
37
 
! Отговори
Pen преди 3 години
Стига с този "локдаун" журналисти/преписвачи прости. Използвайте български думи.Достатъчно неграмотни има в държавата...
4
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
започва се .....
3
3
 
30
 
! Отговори
111 преди 3 години
Кукловодите изгоряха с много пари.
2
3
 
26
 
! Отговори
Французите преди 3 години
Цепят мрака. Ще изтриват полицаите с фотошоп.
1
6
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рептилите яко се опитват да мачкат хората!