СЗО: 60-70% от населението трябва да се ваксинира

Това би спряло разпространението на коронавируса
28 ное 2020 07:45, Петя Славова
41
СЗО: 60-70% от населението трябва да се ваксинира
Снимка: БГНЕС

Около 60-70% от населението на света трябва да бъде ваксинирано или да придобие имунитет, за да се предотврати разпространението на коронавируса. Това съобщи на брифинг ръководителят на отдела за имунизация на СЗО Кейт О’Брайън, цитиран от БГНЕС.

Още по темата


"Около 60-70% от населението трябва да бъде имунизирано или ваксинирано, за да разкъсаме веригите", каза тя. "Затова в тази ситуация трябва да разгледаме способността на ваксините не само да осигуряват превантивна защита, но и да предотвратяват предаването."

"Има различни проучвания и симулации по този въпрос", добави О’Брайън. "Трудно е да се дадат по-подробни прогнози в конкретната ситуация."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не че нещо, но да си сложиш инжекция пълна с неизвестно какво, създадена неизвестно как и неизвестно от кого си е по-голям риск отколкото 1/1500 смърт от ковид заразяване. Не ми допада да съм опитно зайче на нещо, скалъпено набързо.
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До SHEFA"ЗА ДА СЕ ВАКСИНИРАШ ТРЯБВА ДА СИ 100% ЗДРАВ."В ерата на безсимптомните болни кой вече може да ви гарантира, че сте здрави. С техните оръжия по техните глави ;)
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези ваксини нямат вобщте никакъв ефект стигасте лъгали народа престанете и разберете че неви искаме никакви ваксини долни убийци в затвора
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Да пускат отделни самолети за ваксинирани и за неваксинирани, като в тези за неваксинираните попълваш декларация, че си запознат с риска и се отказваш да ги съдиш ако се заразиш на борда на самолета. Точка."То ако се тръгне по този път, трябват и отделни летища за ваксинирани и неваксинирани. Как си ги представяш ваксинираните зoмбита да делят една чакалня с неваксинираните хора, веднага ще скочат на паник бутона - о, ужас, ще ни заразят!
31
0
 
5
 
! Отговори
v преди 3 години
първо Кейт О'браян да дойде да я ваксинирам лично
30
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде вече да идва тази ваксина! И абсолютно задължителна трябва да стане, а който откаже - ограничителни мерки - да не може и до магазина да мръдне. Ваксините работят сано айо всички се ваксинираме, надявам се да се наложи задължение по цял свят по един или друг начин!
29
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам да съдим всяка транспортна компания, която ни задължава да имаме ваксина за да пътуваме с нея. Щом е доброволна ваксината, те нямат право да я изискват задължително. Да пускат отделни самолети за ваксинирани и за неваксинирани, като в тези за неваксинираните попълваш декларация, че си запознат с риска и се отказваш да ги съдиш ако се заразиш на борда на самолета. Точка.
28
9
 
2
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До Диверсияи защо искат да те/ви убият е по-интересно ? :D
27
3
 
26
 
! Отговори
Диверсия преди 3 години
Докараха вирусната пневмония ,обявиха гриповете като ковид, набиват в главите на хората за ваксинация, определят възрастта над 65г.да се ваксинират говорят за цените на ваксините. Щом сте излекували маса народ ай стига вече продължавайте да лекувате.НЕ ИСКАТЕ ДА ЛЕКУВАТЕ ИСКАТЕ ДА УБИВАТЕ ТОВА ИЗЛИЗА НА ПРЕДЕН ПЛАН.
26
1
 
22
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: 29 (ан)Е то противогрипната ще речеш е много полезна!Точно затова не е задължителна.Ефект от нея много няма.
25
8
 
3
 
! Отговори
ан преди 3 години
Обикновена противогрипна ваксина. До следващата есен ще е факт. Най-после успяха да предизвикат интерес към ваксини те.
24
0
 
22
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: SHEFAВече не съм толкова сигурен!Една австралийска авиокомпания обяви, че имала идея да си възобнови полетите - ще пуска на борда само пътници, които имат сертификат че са ваксинирани!Е да, не е задължително, ама ако не си ваксиниран няма да летиш, ще ходиш пеш, както каза другарката Цвета Караянчева!Това ако не е дискриминация какво е?Това го чух по една от телевизиите Euronews и BBC!Не си го измислям!
23
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не, няма пък да се ваксинираме! Телата са си наши, живота също!
22
1
 
12
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
До българин-НИКОЙ НЕМОЖЕ ДА ТЕ ЗАДЪЛЖИ-ТОВА ДА НЕ ТИ Е ПРЕДИ 89-ТА.
21
0
 
11
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
-ДА АМА ЗА ДА СЕ ВАКСИНИРАШ ТРЯБВА ДА СИ 100% ЗДРАВ.
20
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С пистолет опрян в челото и зареден с 9mm патрони ще се ваксинирам, къде ще ходя?При избора да ме ваксинират с олово предпочитам новата ваксина срещу модерния COVID-19.
19
1
 
21
 
! Отговори
българин преди 3 години
Е нали не беше задължителна тази ваксина?Да се ваксинира който е фен и го влече!
18
2
 
23
 
! Отговори
бил гейтчо преди 3 години
я елате пиленца при баткода ви чипира сладко сладко
17
1
 
9
 
! Отговори
малко история преди 3 години
благоприятна за размножаване на патогеннитемикроорганизми. Защото се знае, че когато организмът на човека се бори свируса, вдига температурата до 38 градуса точно при нея загиват всичкивируси, включително и вируса на грипа.
16
1
 
12
 
! Отговори
малко история преди 3 години
Епидемията от Испански грип през 1918 г. предизвикана от масово ваксиниране!Ваксините като биологично оръжие д-р РебекаКарлиПод формата на ваксина против грип на хората инжектирали испанскигрип. Така испанският грип се превръща в едно от най-страшнитебиологически оръжияПо времето семинара Не на ваксините през 2018 г.!д-р Ребека Карлиразказа истината за т. нар. испански грип през 1918г.Под формата на ваксини против грип на хората инжектирали испанскигрип, а след това им давали аспирин на Байер, за да свалят температуратана пациента до благоприятна за размножав