60 хил. остават без работа със затварянето на моловете

От бранша се надяват на компенсации, но са категорични, че е било безопасно
42

Ситуацията за търговските центрове в страната е много тежка заради повторното затваряне в рамките на няколко месеца.

Изненадата обаче беше, че бяха затворени само моловете и то точно по време на намаленията по време на т.нар. черен уикенд. Тоест, целият удар ще бъде понесен само от търговските центрове.

Това заяви Лилия Кръстева, управител за България на Ceres Management Services (компанията-мениджър на мол Park Center Sofia и Sofia Airport Center) в предаването "Бизнес Старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

"Моловете освен място за срещи, са и място за търговия и услуги. Към момента те остават празни по време на най-добрите седмици за търговия в края на годината. Като това не е така за останалите магазини, които този уикенд направиха рекордни продажби. В този смисъл ние силно се надяваме, че по някакъв начин ще бъдем компенсирани за това затваряне", каза тя.

По думите на Кръстева зад магазините в търговските центрове в България стоят около 60 000 души, които работят там. И както собствениците на магазините понасят загуби, всички хора, които са свързани с продажбата на стоките в магазините в момента остават без работа и без доходи точно преди коледните празници, което прави ситуацията изключително тежка.

Кръстева заяви, че моловете са били едни от най-безопасните места: "Това твърдение беше казано и в Германия от Ангела Меркел, като страната не затвори търговските си центрове. Според германския канцлер те са безопасно място и при спазване на съответните мерки, които са предприети, те могат да останат да функционират и трябва да го направят".

Кръстева коментара, че търговските обекти се управляват от професионален мениджмънт. А част от взетите мерки включват почистване на всеки час,  дезинфекция на всички подове и повърхности, както и недопускането на струпване на хора.

"РЗИ правеха проверки всеки ден и не е установено нарушение. В ежедневните протоколи от проверките е записано, че в търговските центрове се спазват повече от необходимите изисквани мерки", добави тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
3
 
! Отговори
Егати икономиката преди 3 години
Егати икономиката само едни молове и нищо друго !!! И кръчми и пивници !!! Затваряй всичкооо !!!
35
1
 
3
 
! Отговори
Егати икономиката преди 3 години
Егати икономиката само едни молове и нищо друго !!! И кръчми и пивници !!! Затваряй всичкооо !!!
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са 720 лв, а 480 лв- плаща се за работен ден
33
0
 
1
 
! Отговори
селянин преди 3 години
Да се прибират ,чакаме ги.
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 32 за "хлебец и мандарини" ще имате троловете ако поработите по усърдно в полза на ковид истерията, продавачките от моловете ще получат по 24лв. на ден което е 720 лева чисто без да са ходили на работа. Хайде сега сметни колко "хлебец и мандарини" може да се купи с тия пари. Това са чисти пари и те са много повече от минималната работна заплата която бруто е 610 лева. Нетната заплата при осигурителен доход 610лв е 473лв.35ст. Да си имаме уважението и да не си служим с лъжи и инсинуации
31
0
 
4
 
! Отговори
всичко е наобратно преди 3 години
Дори само да 20 декември /игнажден да е ЛОКДАУНА ТЕ ПАК СА ДОСТА ДОВОЛНИ ЗАЩОТО ЩЕ ПОЛУЧАТ ПО 24 ЛЕВА НА ДЕН КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД ЧЕ ЗА НЯКОЙ ОТ ТЯХ ОСОБЕНО В ПРОВИНЦИЯТА това е повече от възнаграждението което получават, тоест тия хора ще искат непрекъсната да са в локдаун защото това е една отпуска повече за тях е един бонус.БЕЗ РАБОТА СА БЕЗРАБОТНИТЕ ТЕ СА В БЕДА, А НЕ ЛОКДАУН ИМИТАТОРИТЕ ТЕ ЩЕ ИМАТ ПАРА НИЩО ЧЕ БЕЗРАБОТНИ ЩЕ СА.
30
2
 
2
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Купувайте апартаменти!
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мафията държи всички молове, което е зле за мафията е добре за народа! Затваряй молове и хотели, да фалира мафията!!!
28
3
 
4
 
! Отговори
Чи кък без молче преди 3 години
Ни може къде щи си пием кафето ниъ безделниците и ***?
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега остават без работа, но преди са вземали пари от заплати или 60 на 40. А другите безработни не са работили преди и сега пак и не вземат никакви помощ.
26
4
 
13
 
! Отговори
HMLF преди 3 години
Важно е в Кауфланд и Била да може да се ходи! Явно са свещенните крави за управниците ни от край време! Сигурно половина пари на българина отиват там за щяло и нещяло, после чакайте бизнес да има. Няма скоро кого да проверявате господа от НАП, Инспекции и всякакви разни. Докато правите чадър и си затваряте очите за дъмпинга и нолоялната конкуренция хиляди бизнеси ще затворят!
25
1
 
3
 
! Отговори
Бат Жорж преди 3 години
Магазин до магазин има на всяка крачка, кафета, маникюристки, фризьорки и тем подобни.
24
1
 
3
 
! Отговори
Търговци на битака преди 3 години
Никой не слага търговците от пазари тип битаци които са затворени навсякъде с кметски заповеди от октомври но те са най долната *** и никои не ги има за хора и нямат право на нищо нали част от тях са е. Т а другите нямат и фирми хранеха се от пазара ден за ден
23
1
 
1
 
! Отговори
До 22 преди 3 години
Отива ти! Цъкай приключване на поръчката и пиши CCV кода!
22
3
 
12
 
! Отговори
Зори преди 3 години
Пари за дрехи с голям процент надценки по тези молове не давам вече ..Предпочитам вместо 150-200 лв за една рокля да ги дам в хубав хотел, където мога да релаксирам.
21
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега няма откъде една рокля да си купя. Друго е наживо да питам продавачите дали ми отива или не
20
0
 
7
 
! Отговори
До 17 от Митака преди 3 години
Там съм как.. Паза кози и овце гледам кокошки и прасета не ме е срам млад фермер
19
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може най-голямата *** кауфланд да работи а моловете да не работят
18
6
 
8
 
! Отговори
Opiom преди 3 години
Ако комунистите си се завърнат по нивите, от където са придошли, пренаселването на големите градове рязко ще спадне. Отделно ще намалят кражбите на кашкавал и нощните обири .
17
0
 
27
 
! Отговори
Св преди 3 години
Все повече се плаша от съществуващата икономика на пропадналата ни държава - 650 000 човека заети в ресторантьоро-хотелския бизнес. Търговийка на парцалки (както излиза че са в моловете) , ми то от 2,5 млн работещи, повече от половината МВР чиновници и услуги, халтурки и прочие завачи.