"Pfizer" ще произведе половината от планираните Covid ваксини

Липсвали част от компонентите за производството
Обновена: 5 дек 2020 22:01 | 5 дек 2020 21:45, Анисия Иванова
35
"Pfizer" ще произведе половината от планираните Covid ваксини
Снимка: БГНЕС

"Pfizer" ще произведе само половината от планираните дози ваксини поради проблеми с веригата за доставки, съобщи "Фокс Нюз".

"Разширяването на веригата за доставки на суровини за ваксината отне по-дълго от очакваното време. Важно е също така да се подчертае, че резултатите от клиничните тестове закъсняват от първоначално планираното", каза говорител на компанията.

"Pfizer" и германският й партньор "BioNTech" се надяваха да произведат 100 милиона ваксини до края на годината, но броят на планираните дози сега е намален наполовина - на 50 милиона.

"Pfizer" получава суровини от доставчици в САЩ и Европа. Разширяването на производството на компоненти за ваксината миналия месец се оказа предизвикателство. В този момент компанията очаква също все още резултатите от последните тестове, заявява производителят.

Компанията не уточни какви компоненти за производството липсват. Ваксините обикновено съдържат материали, които включват антивирусни агенти, антисептични течности, стерилна вода и ДНК елементи от самия вирус, които не причиняват тежки симптоми, но задействат имунната система да произвежда антитела.

Обикновено компаниите първо изчакват техният продукт да бъде одобрен и едва след това започват да набавят суровини, за да организират производствени линии и да установят вериги за доставки.

"В този случай всичко се случи едновременно. Започнахме да формираме веригите за доставки през март, когато ваксината все още се разработваше. Това е напълно безпрецедентно", каза участващ в процеса на разработване на ваксината на "Pfizer".

Понастоящем "Pfizer/BioNtech" планират да пуснат 1,3 милиарда ваксини през 2021 г., като недостигът от 50 милиона дози тази година ще бъде компенсиран с увеличаване на производството. (БГНЕС)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Дърти преди 3 години
измамници.
29
0
 
1
 
! Отговори
м,да преди 3 години
И те са наясно, че хората, няма да хукнат доброволно да се ваксинират. При Свински грип, се бракуваха милиони ваксини!
28
0
 
1
 
! Отговори
мнението преди 3 години
Мнението ми като страничен наблюдател е да не си дават много зор в производството на толкова много милиони ваксини... Ще се изненадам, ако Бог взриви някой скрит вулкан под завод на тези слуги на дявола.
27
0
 
2
 
! Отговори
Световни преди 3 години
Искат да заобиколят законите.При кандидат за ваксина:1.застраховка 50000евро ако почине за семейството му.2.Пълни изследвания дали е бил болен от спин и други придружаващи заболявания.3.Сертификат пълен за ваксината.4.Да се кажат на кандидата какви усложнения може да получи.5.да си води дневник как е преминала ваксинацията.И още мерки.НИЕ НЕ СМЕ ОПИТНИ ЗАЙЦИ.ВСИЧКИ МЪЛЧАТ АКО МИНЕ НОМЕРА МИНЕ.Ай Честит Никулден.
26
0
 
3
 
! Отговори
До 14 преди 3 години
,,търсят му ДНК- то,,Не търсят никакво ДНК.Това е РНК вирус.Ама на теб ти е все тая.Плащат ти на коментар, не да съдържание.Ако не вземаш пари за коментари, значи си по- беден, а не по- прав.
25
0
 
3
 
! Отговори
До 25 преди 3 години
,,жива отрова,,Това не е ,,жива ваксина,, а абсолютно изкуствена.Или предпочиташ да се заразиш на ,, ковидпарти,,
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
,, чакат ДНК елементи от самия вирус,,?Вирусът не съдържа ДНК, а РНК.Какви ДНК елементи ще чакат.Как преписвате г-да журналисти?Че пък и мнения изказване.
23
6
 
3
 
! Отговори
Bond преди 3 години
Шок и ужас за ковид-психарите! Сега няма да има ваксинини за всички....нищо, че не повече от 15% ще се ваксинират.
22
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще видите че от всички държави ,хората ще откажат живата им отрова ,и тук ще е така ,само се хвърлят много милиони за тая фирма която на практика че спечели милиарди
21
0
 
7
 
! Отговори
До 26 преди 3 години
Защото на 1 човек се бият по 2 или 3 дози, зависи от това коя ваксина се закупи. Затова 13млн. дози значи 6.5млн души
20
4
 
4
 
! Отговори
Кратун преди 3 години
Чудя се, защо България купува 13 милиона дози, когато цялото ни население има/няма 7 милиона? Дали защото ваксините се купуват с пари от бюджета, а могат да се препродават и да се прибират парите безконтролно? Просто ще изпишат ваксините като развалени и готово...
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще произведеЩе доставиЩе лекуваЩе товаЩе оноваЩе, ще, ама не ЩЕ.Пфайзер не е единствена и незаменима в света.Много незаменими вече ги няма на този свят.
18
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ви пука дали ще ги произведат или не?Ние нали сме си ги платили? Голяма работа. че няма да ги получим! То и със самолетите е така - платихме ги...
17
7
 
6
 
! Отговори
Рушофилски трол преди 3 години
За плоскоземните антиваксъри идва с безплатна алуминиева шапка.
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Било предизвикателство, чакали компоненти, я стига, да си кажат направо, че няма да я произведат навреме, кво я усукват.На всички им е ясно, че както я разправят няма да стане, а и ефективността е рекламно завишена.Реалните резултати ще покажат дали изобщо действа и най-важното КОЛКО ДЪЛГО действа.Ако изобщо действа...
15
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е че Тулупа отново преведе парите на зелено и прибра комисионите в Чекмеджето.
14
6
 
18
 
! Отговори
На всеки 5 6 преди 3 години
На всеки 5 6 години но измислят заплаха, след 11 септември кво ли не беше, първо факта тероризъм, след това Ал кайда след това ислямска държава след това бежанци след това ваксини и пандемии. Винаги трябва да ни е страх от нещо, така се контролират хората.. Контрол на масата, това е.
13
6
 
6
 
! Отговори
Нормално преди 3 години
Седем милиарда и отгоре дори без децата малко трудно ще произведат толкова много толкова бързо. А тука тулупа вече се и хвали:)) колко е жалък:))
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ваксините обикновено съдържат материали, които включват антивирусни агенти, антисептични течности, стерилна вода и ДНК елементи от самия вирус, които не причиняват тежки симптоми"Му-а-ха-хаТова беше основното на статията. Прозрачно и елементарно.
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По последна информаци не могат да открият вируса да му вземат ДНК-то, затова има забавяне.