Нов трус след полунощ в Централна Хърватия

Земетресението е било с магнитуд 3,9 по Рихтер
11 яну 2021 09:36, Елка Василева
7
Нов трус след полунощ в Централна Хърватия
Снимка: архив, БГНЕС

Ново земетресение с магнитуд 3,9 по Рихтер бе регистрирано 28 минути след полунощ в централна Хърватия, съобщи информационният сайт Index.hr.

Още по темата
Според първоначални информации епицентърът и този път е в района на Петриня и Сисак.

Трусът е бил усетен в столицата Загреб и част от Босна и Херцеговина.

От силното земетресение с магнитуд 6,3 по Рихтер, разтърсило района на 29 декември, са регистрирани над 500 труса, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка държава трябва да се готви за евентуално земетресение. Укрепване на наличните сгради и строителство, устойчиво на земни трусове.
6
2
 
7
 
! Отговори
Пеньо преди 3 години
Сто години минаха и идва времето на голямо земетресение в България. И няма нищо мистично, просто като гледаме предишните земетресения, честотата на големите е на 100 години едно. Друг е въпросът къде ще е епицентърът. И колкото и да се натискат минусчета това няма да го предотврати :) Много са ми интересни хора, които си мислят, че ще удря в Турция, Гърция, Сърбия, Румъния, но не и в България, може би защото са вярващи комунисти ?
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бай ПешоМи тя планетата не е виновна, че строим вертикално :)
4
0
 
6
 
! Отговори
Бай Пешо преди 3 години
Молете се да не друсне тука, най-вече София, че тогава .... Иначе земята се променя. Зимата не е зима. Кога е било януари да вали дъжд? Нормално е и земята да се поразтресе, само да не се приближи насам, че тогава съвсем нищо няма да остане.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да разбера защо хората се правят на изненадани когато имат земетресения и изригващи вулкани и почват да търсят някакви свръхестествени сили или някакви знамения :)))Хора живеете на планета която е сеизмологично активна за което можете само да се радвате. Защото ако не беше и вас нямаше да ви има :)
2
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прават нещо тия мишоци за да ги тресе всеки ден,не е нормално това...
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стискайте палци тука да не удари, че Боко повече няма да си влезе никога в кабинета, а ще ручи с 'жипката да гълчи работниците по разчистването. После като почне едно усвояване... Та ако люсне тука единствено епицентъра да е в банкя, барем потъне със шкафчето.