Украйна обмисля да произвежда отново Ан-74

Целта е с тях да оборудва въоръжените си сили
16 яну 2021 17:27, Красимир Ангелов
48
Украйна обмисля да произвежда отново Ан-74
Снимка: БГНЕС

Украйна обмисля възобновяване производството на товарните самолети Антонов-74, с които да оборудва въоръжените си сили, предаде Ройтерс като цитира правителството в Киев.

Ан-74 е лек транспортен самолет с турбореактивни двигатели, който може да изминава около 4600 км със скорост от 560 км/ч.

Украйна, която беше дизайнер и производител на най-големия товарен самолет в света - Ан-225, почти спря производството на самолети заради тежката икономическа криза в страната и прекъсването на връзките с Русия, за където основно се изнасяха самолетни части.

Сега обаче властите в Киев отново гледат към авиацията, съобщава БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
то и ние правихме какво ли не докато бяхме с братушките но сега си внасяме дори доматите.
37
7
 
7
 
! Отговори
Урките се наскачаха преди 3 години
Едно е да искаш.Друго е да можеш.А терето и четвърто е да направиш.Украинците под вещотот ръководство на краварите се мотат 1-2 века назад и половин век у лево. Нямат шанс да правят каквото и да е било без източнта си индустриална част която така тъпо потрошиха...
36
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 36"Руснаците ограбиха от Украйна няколко мегазавода, в които украинците бяха вложили стотици милиони за модернизация ."Руснаците друго не могат.
35
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Украйна купува безпилотни самолети от Турция след победата на Азербайджан над АрменияТурция разширява обхвата на мисиите на своите въоръжени безпилотни летателни апарати (БЛА) и планира нарастване на износа и използването на безпилотни летателни апарати.Командващият украинския флот Алексий Неижпапа обяви, че Киев ще бъде снабден с техника и хардуер от Анкара.Украйна ще използва турски безпилотни летателни апарати в морето и на сушата, каза той.Турските медии съобщават, че Киев е впечатлен от ефективността на турските дронове в Либия, Сирия и Нагорни Карабах. Турските безпилотни лет
34
11
 
7
 
! Отговори
Слава Україні ! преди 3 години
БРАТЯ!
33
8
 
15
 
! Отговори
асдаа преди 3 години
Украйна ще произвежда ... шушляци.
32
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците ограбиха от Украйна няколко мегазавода, в които украинците бяха вложили стотици милиони за модернизация .
31
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Украйна участва в турския проект за тежък дрон Акънджъ, от който вчера полетя трети прототип. Украйна все още произвежда цялата гама самолетни, вертолетни двигатели. И Украйна също има находище на титан.
30
14
 
7
 
! Отговори
антиРусия преди 3 години
Блатните мужици са кръгла нула без Украйна, затова пратиха зелени човечета, но НАТО тропна с крак и им спря мераците. Сега гледат Украйна през крив макарон и си карат със скапаните Ил, возят се на Лади и бутат Камази. Пропаднали пияндyрници
29
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 3 години
До юбералес"След като украинците възстановиха производство ( тоест без руски части) на Ан-132 (9т) и Ан-178(18т)"Колега вземи малко се образовай а!Едно нещо е да сглобиш прототип от западни части съвсем друго е да сглобиш самолет от кавито щеш части, да минеш сертификация в ЕС и САЩ, да си намериш клиенти и най-накрая да поддържаш готовите самолетиКакво стана със Сухой Суперджет? Санкции и е на умирачка защото 60% е със западни части - Сега правят 100% руска версияСъщо и с Укрите ще стане
28
2
 
13
 
! Отговори
ХАХАХАХХААА преди 3 години
ВИЦ ЗА УПОТРЕБА НА ХОХЛАНДЦИТЕ----ХОХЛАНДЕЦ И САМОЛЕТ- НЯМА ГО СЪЮЗА И СЕГА СА ГЛАДНИ КАТО ВЪШКИ--НИЩО НЯМАТ-ДАЖЕ И ГАЗТА РУСНАКА ИМ РЕЗНА...
27
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Украйна, която беше дизайнер и производител на най-големия товарен самолет в света - Ан-225...Ни са му дизайнери, ни са му производители. Анчето си е съвеЦко. То е лесно целия СССР да застане зад теб, да ти налива мозъци, заводи и ресурси, пък ти да викаш Ей тука, на тоя хълм беше построен самальота. Географски точно, но до там...
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Статия та дрънка. Добре,че са коментарите на потребителите та да научиш нещо по въпроса.
25
6
 
4
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Украйнците"в момента над 80% от земята в Украина принадлежи на юдо-масонските фондации на Сорос и Ротшилд"И какво? Ще си я отнесат като парче сланина в торбичката у дома тая земя?! Ти се шегуваш, колега! Ние хората сме на тази земя до време! Човешкото око няма насищане, но го пълни една шепа пръст/земя!
24
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прекрасно,нека започнат да ги произвеждат за украинските ВВС и дано да могат да носят голям бомбен товар. Ще летят близо до руската граница и матрьошките нищо няма да могат да им кажат,защото те си ги произвеждат и си летят над собствената територия.
23
0
 
6
 
! Отговори
!? преди 3 години
Надявам се това "74" в името да не е годината на създаването му , че оня ден в Малайзия падна един Бойнг от него време и специалистите казаха че са от поколението аналогови , при които човешкият фактор е водещ и затова стават доста инциденти .
22
12
 
13
 
! Отговори
европееца преди 3 години
ще падна от смях -Русия е водеща в момента във въздуха по всички напарления за каква конкуренция става въпрос-Русия е с най -глеми запаси на титан в света -основен компонент в космическата и авиционна промишленост за който много страна имат потребности ,включително САЩ който чрез други страни вкарва титан от Русия
21
7
 
9
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
След като украинците възстановиха производство ( тоест без руски части) на Ан-132 (9т) и Ан-178(18т) за когото вече имат договори за стотина бройки, какъв е проблема да възстановят и Ан-74(12т). По-интересно ще е когато пуснат Ан-188 (40т), който ще е конкурент на немския А400 Атлас. Относно Ан-124 Руслан(150т) и Ан-225 Мрия (250т.) украинците нямат конкуренция.
20
6
 
24
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Докато не изградят нормални отношения с Русия нямат никакъв шанс.Европа нарочно ликвидира високотехнологичното производство в цяла Източна Европа, включително Украйна и България.
19
14
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Украинците са най-тъпотто племе което съм виждал (след макетата разбира се)------ Най-тьпото племе са българите, защото такива коментари никой друг народ не пише и на такива коментари никой друг народ не слага 100% лайкове. Такава самоуверена простащина само в български форум се среща. Би трябвало малко да се срамувате от себе си ако имате поне малко човещина, домашно възпитание и акъл в крайна сметка.