Мъж се самозапали на площад "Независимост" в Минск

Инцидентът е заснет на видео
Обновена: 22 яну 2021 15:35 | 22 яну 2021 15:35, Нели Христова
36
Мъж се самозапали на площад "Независимост" в Минск
Снимка: Twitter

Трийсет и пет годишен мъж днес се самозапали пред сградата на беларуското правителство в Минск и беше откаран в болница, след като минувачи и полицаи го изгасиха с пожарогасител, съобщи местната полиция, цитирана от Ройтерс.

Видеозапис в социалните мрежи показва мъжа, обгърнат в пламъци, на големия и почти безлюден площад в центъра на Минск близо до паметника на Ленин.

Кадрите показват как няколко души се втурват към мъжа и се опитват да изгасят пламъците.

Мотивите за тази отчаяна постъпка засега остават неясни, пише БТА.

Разследващите работят по установяване на обстоятелствата по случая, се казва в съобщение на следственият комитет на Беларус. Според разследващите мъжът се е полял със запалителна течност, преди да се самозапали.

Беларус е разтърсвана от протести след президентските избори миналото лято, които според опозицията са били манипулирани в полза на спечелилия още един мандат Александър Лукашенко. Той отрича резултатите от изборите да са били манипулирани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
кире преди 3 години
и у варна се пали и пак избраха герб!?
29
0
 
1
 
! Отговори
муспи преди 3 години
- Важното е да няма жертви евреи, - каза Бойко Борисофф пред Истамбулската телевизия.
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Начини за протест:Самозапалвания в България (2013 2015)Жертви - 20Ранени - 10Участници - 30 случая на успешно самозапалване и поне 7 предотвратени опита
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
поредния болен мозък
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕНП и ЦЦ УБИВАТ БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ!
25
2
 
1
 
! Отговори
Интересно преди 3 години
Чекенете: The Burning Monk, 1963
24
2
 
5
 
! Отговори
Роза преди 3 години
За да разбереш защо даден човек е извършил дадена постъпка,трябва да си живял неговия живот,да имаш неговите наследствени гени,да си получил неговото възпитание и образование.С други думи,да влезеш в нетовата кожа.Това обаче е невъзможно,затова ще продължаваме да се учудваме защо еди-кой си е направил еди какво си.Ами защото той си е той,а пък ние сме си ние!
23
1
 
5
 
! Отговори
3791 преди 3 години
Статията е манипулативна. След като сесъобщава, че службите разследват причините за инцидента, се добавя абзац за протестите в страната след президентските избори. Не така! Нека се установят причините, пък после ще се правят анализи.
22
2
 
0
 
! Отговори
Амадор преди 3 години
Аз бях.Върнете ми апартаментааа...имам 4децааа
21
1
 
15
 
! Отговори
до аз-ът преди 3 години
Пише за тях в Укипедия!Самозапалили се Българи срещу диктатурата на сатрапа Борисов! бе ***
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе то и у нас преди време се запали едно момче в центъра на варна в знак на протест на управленитео на банкянския комунист - ама нищощо да се занимаваме с белорусите като и у нас си го имаме
19
6
 
4
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
До *** ББсписък на самозапалилите се:Неизвестен мъж 25Неизвестна жена 32----а бат Петко от Павлиени броим ли го? А Гошо от Пловдив?Сега и аз смятам, че ГЕРБ требе се махат, ама чаааа па на ТОЛКОВА НИСКО НИВО ДА ТРОЛИТЕ - сериозно ли някой ще ти плати за тоя мъзгоч, който си изтропал? Колко време ги писа тия л...а?
18
5
 
4
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
разкошна и изкъртваща либерална драмичка. Просълзих се. Всъщност щях да се просълзя, ако не бяха изследванията на множество различни лекари, че самозапалващите са луди. В буквалния смисъл, това е заболяване, което се характеризира със силни суицидни напъни. Болните страдат от желанието да сложат край на живота си, като в същото време се срамуват от това - било от религиозни причини, било друго. Та си търсят кауза - нещо в името на което да направят това, което така или иначе ги влече отвътре.
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Белорусия беше разтърсвана от протести миналата година. После Полша беше разтърсвана от протести. Приебалтика остана без транзит и с празни пристанища. Днес в Белорусия е спокойно без мерки и без локдауни. Утре предстои да видим колко десетки млади-зелени чaпкъни ще излязат по улиците в Русия, излъгани или платени от навалния престъпник-критик?
16
1
 
10
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Самозапалването е глупаво !!!По-добре да запали тия, дето са ги запалили !!!
15
4
 
13
 
! Отговори
Kiro преди 3 години
Че то при нас в БГ-то това не е новина, често се случва хора да се палят защото живеят прекрасно вече 12г.
14
6
 
26
 
! Отговори
Българоубиеца ББ преди 3 години
Самозапалили се Българи срещу диктатурата на Борисов!Траян Маречков 26г. Пламен Горанов 36Венцислав Василев 53Даниела Накова Тодор Йовчев 40Венцислав Козарев 47Тодор Димитров 59Надежда Султова Николай Куманов 42Събин Събинов 21Георги Иванов 37Неизвестен мъж 25Димитър Желев Лидия Петрова 38Деси Колева 28 Неизвестна жена 32 Станка Янкова и още и още
13
6
 
2
 
! Отговори
Нещастен случай преди 3 години
На тоя студ искал бързо да се стопли и..прегрял.Иначе наистина много интересна международна новина! - също като ръкавичките на американския сенатор но със трагичен край.
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зелените тро ли - ей така свършвате като ви изрежат хранилката.За това ли се борите?
11
5
 
4
 
! Отговори
Края на протеста преди 3 години
Отчаян агент на Сорос.Като им врътнат кранчето - и превъртат.