Петима починаха след ваксиниране в Швейцария

До този момент са съобщени 42 случая на странични ефекти
23 яну 2021 07:30, Петя Славова
97
Петима починаха след ваксиниране в Швейцария
Снимка: Bloomberg.com

Към днешна дата в Швейцария са съобщени 42 случая на странични ефекти след ваксинация срещу COVID-19 с одобрените в страната ваксини. Пет от случаите са свързани със смърт на пациенти, се казва в изявление, публикувано на 22 януари от агенцията за терапевтични продукти Swissmedic, предава EA Daily.

"Към 21 януари Swissmedic е получил общо 42 съобщения за предполагаемо нежелани ефекти на първите ваксини COVID-19, разрешени в Швейцария", се казва в него.

Още по темата

26 твърдения, или 62%, се отнасят до "леки реакции, докладвани в клинични изпитания". Останалите 16 случая (32%) се считат за сериозни, пет от които са "свързани с развитието на фатална ситуация".

В тези случаи говорим за смъртта на пациенти на възраст от 84 до 92 години, които "са починали от патологии, които често се срещат в тази възрастова група".

"Въпреки че е имало близост във времето между въвеждането на ваксината и смъртта, не е възможно в нито един от тези случаи конкретно да се подозира, че причината за смъртта е ваксинацията", обосновават от агенцията, информира "Фокус".

Общо в Швейцария с население от 8,6 милиона са заразени 509 279 души и 8 345 от тях са починали. От 23 декември 2020 г. в страната текат ваксинации. Разрешено е използването на две ваксини - произведени от американската компания Pfizer и нейния германски партньор BioNTech, както и от американската компания Moderna. Около 500 хиляди дози от ваксината са доставени в страната и са ваксинирани почти 170 хиляди души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още по темата: Швейцарияваксина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
11
 
5
 
! Отговори
Х преди 3 години
Айде овцете да не се ваксинират като не искат, лошо няма. Еволюцията ще си свърши работата. Четете си анонимните блогове с конспиративни теории поне да се занимавате с нещо.
77
3
 
1
 
! Отговори
... преди 3 години
До Др. АкулаToва са глупости. Няма такова нещо, не знам как си ги съчинявате.
76
7
 
4
 
! Отговори
Нина преди 3 години
А като не са починали от ваксината защо такива стряскащи заглавия? Или важното е да се отварят статийките ви, а че заглавието е подвеждащо, вас какво ви интересува?!Така и така *** разни насаждат притеснения у необременените с ерудиция мозъци на мнозинството че с ваксините ще ги чипират, дайте и малко сензация да вкараме с провокативни заглавия. Срам!
75
5
 
7
 
! Отговори
муспи преди 3 години
А в изсраил няма жертви, макар че всички се ваксинират (без палестинците де)? Сети се сам народе - ича различни ваксини. А да се е чуло да ваксинират в Африка, Камбоджа, Куала Ломпир, Мексико сити... И вируса и ваксините са насочени срещу бялата раса - така е угодно на дявола Яхве!
74
4
 
6
 
! Отговори
Марко Полов преди 3 години
До Анонимен 69 това, драги, са най-тъпите сравнения! Първо, храната на японците е коренно различна, преобладава морската, по-здравословно, здраве му кажи! Второ, японците си носят маските без да мрънкат, не като нашенския селяндуритет! Трето, Япония е островна държава, което е добра изолация, а чужденците едва ли се разпасват като нашенските ***!
73
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"В тези случаи говорим за смъртта на пациенти на възраст от 84 до 92 години, които "са починали от патологии, които често се срещат в тази възрастова група"."Значи, когато починат след ваксина е от патологии, а когато починат и са с ковид - от вируса?!?!
72
4
 
10
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Тиквата би ли си ваксина някой знае ли?
71
8
 
14
 
! Отговори
Др. Акула преди 3 години
В Англия смъртността, по официално обявените данни, е 2.7%. Заради това са затворници цяла година, полицаи бият и арестуват баби и дядовци по улиците, че били без маска, налитат по 5-6 полицая яростно върху лелки, които са приседнали с чаша кафе на пейка в парка, нахлуват с вратата при "незаконни" детски гостита с пет деца.Само от глоби на "престъпниците" тази година сигурно ще си уредят бюджета. Скоро и при нас - пак ленти на пейките в парка и площадките. Понеже "56%" по-заразен. ДА БЕ.
70
3
 
4
 
! Отговори
хубава статистика си преди 3 години
Total cases 509K Recovered 318K Deaths 8,345сами си го преведете:)))
69
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пиша тук за трети път че ваксините са ментета ,всички е заради едни милиарди ,не че ги е грижа за хората
68
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всеки носи глава на раменете
67
9
 
17
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 3 години
Пукат и от ваксините,защото са некачествени!!! Опитайте като мене: Сутрин на гладно греяна ракия с мед,на обяд,домашна сланинка с лют пипер и боб със люти чушки или гореща шкембе чорба и телешко варено...На масата да има и две бутилки качествено домашно вино а вечер мастичка с салатка краставички!!! Я да видиме кой ще се разболее?
66
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След втората доза, в САЩ е починал Ханк Арън - бейзболна звезда от преди години - понеже е чернокож, се е ваксинирал публично, за да окуражи хората да го последват - не съм сигурен, че е получил точно резултатът, който е очаквал. Здрав, енергичен възрастен мъж.
65
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А от руската ваксина колко умрели има? А китайска ваксина няма ли? Нищо не се чува..А между другото знаете ли че Япония която е една от най напредналите технологично и научно страни има може би най ниското доверие към ваксините? Там само 30% от населението е ваксинирано към каквото и да било и японците са най дълголетната нация в света.В България над 95% от населението е ваксинирано още при раждането с по няколко ваксини и се топим като пролетен сняг. В първите 5 сме по смъртност.
64
5
 
19
 
! Отговори
Щом няма отговорност преди 3 години
Така ще бъде и по-лошо ще става.
63
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виж, ако бяха умряли с коронавирус щеше по подразбиране да е сигурно, че е от него. Щеше да има вой до небесата как старите хора умирали като мухи от тази китайска чума.
62
8
 
25
 
! Отговори
БОЦИ-БОЦ преди 3 години
Ми да бе, изнервения, учудва ли те, че има милиони *** по света? И кой казва, че им няма нищо? Чакай да мине тестовия период, и ще разберем, дали им има нещо. След две-три години. А това, което им няма в момента, след като са се подложили за БОЦ - нямат имунитет, нямат траен положителен ефект, имат краткотраен хипотетичен ефект - "по-леко" щели да преболедуват - нещо недоказано и несигурно засега.
61
23
 
6
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
До Боци-боц. Значи милионите, които се ваксинират по света и им няма нищо, са иддиоти, ограничени, овце и т. н. За разлика от "умниците" като теб, а? А бе кой ви ражда такива креттени?
60
12
 
21
 
! Отговори
За ваксинация преди 3 години
До IvayloТе разбира се никога няма да умрат от ваксината. Така ще с масовата ваксинация, след година две по-възрастните като почнат да измират от ваксината , никога причината няма да е ваксината, и всички мейнстрийм медии и хрантулници(с всякакви титли- доктори, професори, Ентлегентни инфлуенсери, звезди)на сатанинските елите ще се втурнат масово да опровергават, че причината не е това. Овча маса. Ще ви изтровят, докато се стремите да сте Ентелегенти и модерни, за да избиете комплекс!
59
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българинът щот по цял ден деца прави и затова все от стерилитет го е страх- едно да избутате и оревавате орталъка, и чакате медал и потупване пред строя