Заради отказ от ваксина няколко служители в Германия бяха уволнени

Те работели в служба за патронаж
24 яну 2021 15:55, Нели Христова
144
Заради отказ от ваксина няколко служители в Германия бяха уволнени
Снимка: БГНЕС

Няколко служители от служба за патронаж в Германия са били уволнени, защото са отказали да се ваксинират срещу коронавирус, пише вестник „Билд“.

Началникът на центъра за грижи в Десау-Росблау, провинция Саксония-Анхалт, Рене Вилмер и съпругата му си сложили ваксина и призовали служителите си да последват техния пример. Трима отказали да се ваксинират, а четирима все още не са решили.

Вилмер разговарял с тях и им дал материали за ваксинирането. Накрая поставил срок от два дни, в които колебаещите трябвало да вземат решение. След като този срок изтекъл, служителите не дали положителен отговор и били уволнени.

Вилмер твърди, че работниците не проявявали уважение, не изпълнявали разпорежданията му, а някои отказали директно да си сложат ваксина.

Според версията на една от бившите служителки, той не взел предвид опасенията им и ги заплашил с уволнение, ако не се ваксинират.

„Не съм против ваксинирането. Просто исках да помисля още няколко дни. Неприятно е, когато някой ми поставя срокове по такъв личен въпрос“, смята тя.

Според изданието, жената смята да се обърне към съда и да подаде жалба срещу бившия си началник.

Повечето от уволнените седем души, обаче, вече са си намерили нова работа.

Вилмер в момента търси нови медицински сестри и иска служителите му да се ваксинират срещу коронавирус. Обяснението за това изискване е, че се грижи за сигурността на пациентите.

Мъжът получил множество заплахи от противници на ваксинирането, включително за убийство.

Ваксинирането в Германия започна на 27 декември, като до момента е поставена ваксина на повече от 1,2 млн. души, а 25 000 вече са получили втора доза.

Приоритет имат хората над 80-годишна възраст, обитателите и служителите на домове за възрастни, както и медицинските работници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано тук не допуснем това, нали така!?
120
1
 
5
 
! Отговори
123 преди 3 години
Не го мислете - ще бъде осъден за това.
119
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-лошо от комунизма. За съжаление.
118
3
 
5
 
! Отговори
Киро Неона преди 3 години
Това е демокрацияте, почти като комунизма!
117
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има закон и трябва да се спазва. Имат контакт с възрастни хора които са високо рискова група. Много баби и дядовци от домове за стари хора починаха в Германия от корона вирус. Ваксината е много по лека от всичките други дето слагат на децата в БГ. Мрънкат повечето щото някой раздухва феик новини. Повечето хора не си задават въпроса какви *** ядат а са на мнение че ваксината нещо ще ги разболее и умори. Абе хора, в БГ с друго ще ви отровят преди ваксината нещо да ви направи.
116
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фашизмът настъпва отново с пълна сила. Германците явно вече са забравили миналото и не са се променили изобщо. Надявам се, че следва и Нюрнбергския процес.
115
2
 
12
 
! Отговори
Bond преди 3 години
Не се зомбирайте от пасквили с произход Билд, Дойче Зеле, CNN и т.н. Те са предназначено за тази част от ковидарите, на които все пак им пресветва лампичката за "безопасните" ваксини и са а-ха на път да размислят. За види0тeните ковидпсихари положението е ясно и нямат нужда от подобни пасквили. На тях им стига да прочетат/чуят какво е казал НОЩ.
114
0
 
4
 
! Отговори
Bili преди 3 години
Ок, признавам че коментарът за Т(у)юрингия може да не е бил правно издържан.Създава се прецедент, и е добра новина за онези които вярват че може и да има надежда.Дава и път за действие: правен, в съда.Това бе смисъла на комемтара.За другите два примера, моля коментирай за правната издържаност.
113
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мнее, не е точно така с юридическия език, и или нямаш идея за какво говориш, или си в играта, и се правиш на ощипан. Инжинерите използват формули, за да опишат нещата по най-директния и ясен начин, с минимум възможност за объркване; юристите използват езика, за да кажат нещата по най-двусмисления, подлежащ на множество тълкувания начин, където е сигурно, че няма нищо ясно и крайно. Всичко подлежи на извъртане.
112
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ямболски цървулПочвай да е молиш.:)))
111
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХоганВсъщност, юридическия език е като всеки друг език. Това е все едно да обвиняваш инженерите, че използват формули, защото масата народ не разбира какво значат или как се прилагат.
110
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бъдем точни в изказа - това не е "ваксиниране" чрез заплаха, това е непроверена, нетествана медицинска процедура чрез заплаха!
109
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро и унас. Фашизма си идва на мястото. Нацистка германия се възроди остава да ни заразят и нас. Свобода или смърт в случая, свобода или човешките си права
108
0
 
8
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Това,ако не е законна репресия,аз ще започна да вярвам в религията и ще започна да гледам телевизия!
107
2
 
7
 
! Отговори
Хоган преди 3 години
Навремето панаирджиите-измамници в САЩ са си създали собствен език - КАРНИ, за да могат да прецакват клиентите си и да им се подиграват, без никой да ги разбира. Подобно нещо,макар и на по-високо ниво, са направили адвокатите - и естествено, че колкото по-малко "лаици", или, по-правилно казано, жертви, четат и разбират написаното - толкова по-добре. Трябва само правилните хора да разбират играта, и да говорят Карни.
106
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Bili"Турингия отсъдиха че ограничаването с кой и коко се срещаш е противоконституционно."Ето затова лаици не трябва да четат правни решения: Не Тюрингия, а съда във Ваймар, са решили, че един конкретен случай (на глоба за събиране на рожден ден по време, когато е било забранено събирането на повече от две домакинства) не е бил незаконен. Това е случай от април 2020, когато ситуацията в Германия беше спокойна и един от аргументите на съда е, че не е имало крайна опасност
105
2
 
30
 
! Отговори
БОЦИ-БОЦ преди 3 години
Ще ви видя колко ще останете от ентусиазираните ваксърчета след два-три месеца - като кажат официално това, което отдавна е ясно - че ваксането ще е по два пъти годишно, всяка година. Е, първо ще кажат следващата доза от цялата информация - че през септември-октомври тази година, дори вече ваксинраните, трябва да бъдат "реимунизирани". Още няма да ви кажат,че после и през март-април 2022... Да не ви претоварят слабите мозъчета.
104
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези двамата работодатели ако им кажат да се кастрират, и това ще направят, за да си запазят бизнеса.
103
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук пишат някакви веселяци: хора дето работят всеки ден с най-восокорисковите групи можели да избират.Следващия виц: можеш да избираш дали да караш шофьорски курс и да полагаш шофьорски изпит за да караш автомобил.
102
3
 
28
 
! Отговори
Bili преди 3 години
Този сладур ще бъде скоростно осъден.Пролетта опитаха плажовете до затворят - съд и отмяна на заповедта.Забраниха сега алкохола на публично място в Бавария - съд и отмяна на заповедта.Турингия отсъдиха че ограничаването с кой и коко се срещаш е противоконституционно....съд до дупка...или до нова конституция.