"Гардиън": Лондон плаща на граждани на ЕС, за да напуснат страната

Хиляди може да загубят правото си да останат във Великобритания
27 яну 2021 08:38, Елка Василева
46
"Гардиън": Лондон плаща на граждани на ЕС, за да напуснат страната
Снимка: архив, БГНЕС

На граждани на ЕС се предлагат финансови поощрения, за да напуснат Обединеното кралство няколко месеца преди да изтече крайният срок за кандидатстване за уседнал статут, съобщи „Гардиън“.

От 1 януари граждани от ЕС тихомълком са добавяни в правителствена схема за доброволно завръщане в страните, от които идват, като им се предлага финансова помощ, пише изданието. Плащането включва цените за билети и до 2000 паунда подпомагане за установяване обратно у дома. Схемата цели оказване на помощ на имигранти в Обединеното кралство да напуснат доброволно.

Още по темата

Работещите в организации, които помагат на по-уязвимите граждани на ЕС на Острова, заявиха, че предлагането на пари за завръщане по родните места противоречи на твърденията на правителството, че прави всичко възможно да насърчава хората да се регистрират за статут на уседналост. Крайният срок за подаване на документи за такъв статут за пребиваващите в Обединеното кралство европейци изтича на 30 юни.

Разпространената информация от „Гардиън“ идва след предупреждение по-рано от Общия съвет за благоденствие на имигрантите, че хиляди ключови европейски работници рискуват да загубят законното си право да останат в Обединеното кралство, предаде БНР. В доклад на организацията се казва, че хиляди европейски граждани, които в момента работят в домове за социални грижи или в здравепозването на предна линия в борбата срещу коронавируса, а също в строителството, производството и селското стопанство, могат да загубят полагащия им се законно статут и да бъдат принудени да напуснат страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
2
 
! Отговори
Rose преди 3 години
Вчера говорих с приятел в Кралството за работа - каза че ако си образован и с квалификация още наемат от ЕС без проблем. Така чееее май това е за определен тип европейски граждани, нека се сетим кои :)
40
2
 
4
 
! Отговори
Живеещ в UK преди 3 години
До МинаващНапълно ми е непонятно защо си изумен.Ако си спомняш,европейците,в това число и българи и румънци имаха право да работят без виза в UK като страна която СЪЩО беше част от EU.Докато през същото време всеки друг идващ от страна ИЗВЪН EU плащаше за правото да работи в Англия. Вече работната виза е факт за всички идващи от Европа.И когато Брексит е факт за ингилизите е по лесно да дадат по някой паунд за да се освободят от тия които ги е мързяло да легализират престоя си в страната.
39
3
 
7
 
! Отговори
Един друг преди 3 години
Пълни глупости пишете!
38
4
 
21
 
! Отговори
до 32 преди 3 години
Има объркване, има.Ето ти си ромей, а те броят за българин и даже за човек.
37
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро броя на починали с ковид там ще нарастне и нямат време да се разправят с европейци. Всеки си носи кръста.
36
0
 
10
 
! Отговори
Минаващ преди 3 години
Извинете, грешно изписване. Да се чете "изгонване", а не "изготвяне"
35
0
 
5
 
! Отговори
Минаващ преди 3 години
До Живеещ в UKБлагодаря ти за пояснението! Наистина не знаех и съм изумен, че всякакви други (освен европейските граждани) си плащат, за да живеят в UK, или биват изготвяни, ако не си плащат. Даже след твоето пояснение си мисля, че ингилизите са си доста щедри към източноенропейците, за да напуснат страната.
34
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опаааа! Айдя ся! Дайте парата!
33
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В грешка си. Ти си ромей, а не аз.И дори и англичаните го знаят и няма да изритат никой, който работи, а такива, като тебе, които ходят да джобят край Биг Бен.
32
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До по принцип и дефактоНяма объркеане бе булгериан! За всеки англичанин ти и ромея дето му викаш сте едно и също! Запомни го най на края. Никой англичанин няма да си губи времето да ви разпознава и разгрничава
31
3
 
25
 
! Отговори
по принцип и дефакто преди 3 години
Граждани от ЕС е едно доооооооста общо понятие.По принцип и ние имаме в България български граждани, но де факто са ромеи от маалата.И лошото е, че и тях ги броят за хора, та от там идва цялото объркване.
30
2
 
29
 
! Отговори
от UK преди 3 години
Още не съм чул за нито един от хората от ЕС с които работя за подобно нещо.А дори и да е вярно, веднага се сещам за кои точно българи и румънци става дума...Това обобщение в заглавието се опитва да сложи знак на равенство между българи и български граждани от махалата, но статията неволно издава, че дори англичаните правят разлика.Другото са тролски пръдни.
29
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Англия има голям брой от ментално увредени млади хора, алкохолици, наркозависими....които обаче получават доста качествени грижи и среда в която да извършват рехабилитацията си.Но като цяло....пие се много и о, те могат да лъжат повече от наште ***!
28
5
 
19
 
! Отговори
Хохох преди 3 години
До хехехНека позная . Живял си в Лондон. В къща с други поне 8 българи и си бачкал на строеж в българска бригада и освен до близката арабска дюнерджийница не си ходил никъде другаде .. Да, така погледнато всичко е точно така . Няма как да видиш нещо хубаво. Лондон е кллоака и дори англичаните го знаят.Притегателно място за всякаква *** дошла да пИчели в UK.Лийдс касъл... Брайтън... Кентърбъри... родния град на Шекспир... Сноудония ... Единбург... и хиляди паркове и замъци - КРАСОТА.
27
10
 
21
 
! Отговори
хехех преди 3 години
то пък голям кеф да си в англия, мръсотия,пълно с всякаква ***..от индийци..паки..африканци, източноевропейци. Абе помийна яма. А една къща живеят по 6 човека....обща баня ...толетна кухня, като в студентски град.за времето да не говорим,сиво мухъл навсякъде, като пекне слънце и от офисите излизат навън да го видят.Звезди по небето там няма,краде се повече отколкото в Източна европа ...заплащането нее е кй знае ...1800-2300 паунда плати наем..застрах. телефони и ядене..и т.н.т .остават 300
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на англичание не им трчбват прости бачкатори.търсят си богати инвеститори, па били те и пакистанци или индийци.
25
1
 
12
 
! Отговори
до 22 преди 3 години
Е аз не говоря за толкова богати англичани милионери, с яхти и вили на Малдивите примерно. Говоря за хора от средната класа, които минават за богати по нашите стандарти, и наистина Испания и Италия за тях са традиционни дестинации.но покрай ковид кризата, доста си свиха бюджета напоследък.
24
2
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
АЙДЕ ОБРАТНО В КЪЩИ!!!
23
2
 
15
 
! Отговори
Живеещ в UK преди 3 години
До Минаващ...в статията става въпрос единствено и само за граждани на ЕС. Явно ингилизите предпочитат всякакви други пришълци, но не и европейци.Да така е . Офертата е само за граждани на ЕС. Неграмотни източноевропейци предимно дошли когато имаше свободен достъп от ЕС. Всякакви други пришълци араби, африканци, пакита или СИ ПЛАЩАТ за да живеят тук или имиграционните ги издирват , конфискуват им каквото намерят и ги изритват от страната. Има едно предаване "UK Border Force" поучително е .
22
4
 
15
 
! Отговори
до украинец преди 3 години
припомни ми какво точно беше у-крайна? крайната територия на руснаци,поляци, румънци, беларуси и други. това не е държава, че даже и името й не е държава. кой си кръщава държавата у-края? ами защото за поляците, руснаците - това е там някъде, на края на полша, русия, румъния..:)